Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? (Тема 3)

• 73 327
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Този Стан не издаде ли и книга? Че ме натискаше да й купувам от Ориндж някакво четиво на влогър, но я отрязах.
Да,има книги + органайзери.

# 166
  • Mars Hotel
И моята гледа влогъри непрекъснато, но само на английски. Засега не е фен на никой български влогър. За сметка на това обаче ме натиска за Инстаграм и Снапчат, но удържам фронта и само следвам по нейно желание този-онзи от моите профили, за да вижда, че няма нищо кой знае пък какво там и да не се фиксира върху социалните мрежи. Фейсбук изобщо не ѝ е интересен, макар че понякога се лепва за мен, докато аз разглеждам неща там. Явно наистина е само за динозаври като нас. Smile

# 167
Моята също няма нет на телефона. Знае и защо няма да има. Някой попита - на 10 г. е. Вчера доста поговорихме за рисковете онлайн. Този път с реалните примери на данните, които си беше въвела. Общо взето, не осъзнаваше, че онлайн и офлайн общуването имат пресечна точка и рисковете в едното са валидни и за другото. Профилът го изтрихме, поне така мисля, от 13.09 би трябвало да го няма. И за ФБ имало предизвестие се оказа.

# 168
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми от този месец има нет на тел. Първия месец е 200 мб, а от следващия по 2000. Но съм и казала че има само 200, с уговорката на училище да ползва само ако е много важно и спешно. Реших се на това, защото откакто има по свестен тел., от Коледа, сметките и са по големи, а уж ползва само у нас уай фай. Таксата и беше към Боб 6лв, а плащахме все 7-8-9лв. При справка се оказа, че има всеки месец и по 5-6 мб, които на Боб са по 40-50ст. Сега е на 12лв сметка.

# 169
  • Bristol
Вижте в опциите на телефона дали може да се следи колко данни е ползвала от дата до дата и автоматично данните да се изключват, ако ги надвиши.
Моята има апликация, в която може да се вижда и къде е телефона, съответно детето. Вместо да се звъни и пита, къде си сега Simple Smile не че можем да помогнем от разстояние, но се чувствам по-спокойна.
Дъщеря след 11 години се запали по снапчат и инстаграм и тогава започна да ползва много мобилен Интернет. Преди това нямаше интерес. Играеше Роблокс и майнкрафт от в къщи с приятелчета онлайн.

# 170
от края на учебната година имат телефони,с идеята да се нарадват,че после са 5ти клас-да не е “новата играчка“
/тук от 5ти клас могат да носят телефони, разбира се, изключват се в час/
бяха на някакви тарифи , но все не ми беше изгодно и ги включих към общият пакет/ телевизия,интернет,4 телефона/
с 3500мБ са на  месец и току-що ми се обади едната да пита кога ще й се презареди нета Rage
точно снапчат го харчи,...и инстаграм- всеки ден качват дневник на тренировки- от около средата на месеца го измислиха вкупом треньори и родителското тяло-баща им, и явно много трафик гълта
аз съвсем не се притеснявам за интернет опознаването,защото не моще да ги пазим непрекъснато
но имам и едно наум, “проверката е висша форма на доверие Ill “ - на моят телефон имам всичките им акаунти,знам всички пароли Innocent

# 171
Много хубаво, че намерих темата.
Имам дъщеря на 10 години, дойде ѝ цикълът този месец за първи път. Омазнява ѝ се косата супер бързо, борим се и с миризмата от изпотяване.
Висока е, сигурно вече 160 см., тежи 45 кг. Сега е започнала да следи какво яде и кога, направо е голяма в някои отношения, а в други - си евсе същото бебе като преди. Ще следя темата и ще питам за съвети, когато положението излезе от моя контрол.

# 172
  • на път
Момичета здравейте. Аз май съм с два пубера - момче на 14 и момиче на 11.
С младежа върви по-леко. Само се цупи понякога. Девойката обаче е пожар. От две години се опитвам да я подготвя за момента на съзряване безуспешно. Говоря, насочвам към книги. Не ще и да чуе. Сложила съм превръзки в банята. Обяснила съм как се ползват. Гледам - отваря и разглежда. Дано устиска още поне 2 години. Слабичка е. Аз бях "бавноразвиваща се" в това отношение. Дано и тя да е, че голям зор ще видим.
Голям проблем имаме с дрехите също - мрази розови и женствени дрехи. Ходи като някакъв "хипхопър" .... Кога ли ще се очовечи.

# 173
Сега такава е модата сред тях. Странни панталони, развлечени блузки и кецове. Моята, обаче, не може да се развихри на училище, защото са с униформи.

# 174
  • Bristol
Ива, не се притеснявай, променят се децата. Моята до 11 години въобще не й пукаше как изглежда. Ходеше с едни анцузи и худита, нямаше никакви рокли и поли. Тичаше с момчетата да играе футбол и ръгби или компютърни игри. Пазаруваше от момчешките щандове дрехи. Косата все чорлава беше, не ми даваше да я пипна и подредя. Изведнъж от 11 години започна да се променя. Сега е другата крайност, дрехи и гримове. Никога книги не съм й давала да чете, просто в ежедневието съм поднасяла по малко информация в подходящи моменти. В училище, като имат часове, където им говорят за сексуалното узряване, секса и тн, сама ми казва, че нямало какво да научи. Всичко знаела вече от мен. Единствено за тампоните й беше ново, защото аз не ползвам. Та ходих да купя тампони и заедно четохме инструкциите как се ползват. Периодът й дойде на 13.

# 175
  • на път
Ива, не се притеснявай, променят се децата. Моята до 11 години въобще не й пукаше как изглежда. Ходеше с едни анцузи и худита, нямаше никакви рокли и поли. Тичаше с момчетата да играе футбол и ръгби или компютърни игри. Пазаруваше от момчешките щандове дрехи. Косата все чорлава беше, не ми даваше да я пипна и подредя. Изведнъж от 11 години започна да се променя. Сега е другата крайност, дрехи и гримове. ................
 В училище, като имат часове, където им говорят за сексуалното узряване, секса и тн, сама ми казва, че нямало какво да научи. Всичко знаела вече от мен. Единствено за тампоните й беше ново, защото аз не ползвам. Та ходих да купя тампони и заедно четохме инструкциите как се ползват. Периодът й дойде на 13.

Мери, все едно разказваш за моята чорлава футболистка, екстремна скиорка и скейтърка, доизнасяща с желание старите дрехи на брат си (които измъква от саковете, с които искам да ги почистя към братовчед им).
Беше потресена, когато в първи клас психоложката в тогавашното и у-ще им разказа подрабно технологията на половия акт и забременяването съответно ....
Единтственото позитивно е, че се парфюмира и дезедорира с настървение.

# 176
  • София
 [ quote author=Merry link=topic=1058145.msg37279612#msg37279612 date=1535810945] Единствено за тампоните й беше ново, защото аз не ползвам. Та ходих да купя тампони и заедно четохме инструкциите как се ползват. Периодът й дойде на 13.
[/quote]
И вече слага тампони?
Моята мисли, че ще я боли и не иска. А така щеше поне няколко дена от морето да " спасим".

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 19:04 от Sunny bunny

# 177
  • Bristol
И на моята любимото худи и беше едно, което брат й носеше с логото на баскетболния отбор, в който играеше. Беше му умаляло и тръгнах да го изхвърля, защото беше и бая и носено. Все я молех, поне с дънки да излиза като е с мен, а не с анцузи.
Сега обаче е другата крайност, но розово още не обича Simple Smile Честно си признавам, не знам кое е по-доброто. Не може ли нещо по-умерено в златната среда 🤔

# 178
  • Bristol
Sunny, като разглеждахме тампоните тя още нямаше период. Иначе е пробвала вече веднъж, да. Но не й е харесало, защото предполагам не е подбрала правилния размер, просто е взела най големия размер от моите (аз започнах да ползвам), а аз имам три размера в шкафа. Ако тампонът е прекалено голям за обилността на течението, не може да се напои и боли, когато се отстранява. За слагането няма проблем, те всички вече имат апликатор (не знам на български как се казва), който улеснява поставянето. Точно преди няколко седмици го дискутирахме това с нея и й обясних за размерите на дамските превръзки и тампоните. Иначе имала приятелки, които от самото начало основно тампони си ползвали. Аз лично не съм им привърженик, но не ги изключвам и като опция.

# 179
  • София
Явно зависи от средата - приятелките не слагат, значи и тя няма Simple Smile
Иначе е ясно за размерите. Аз за дните с по-слабо течение я навивам. Дано догодина се престраши - за морето говоря.

Общи условия

Активация на акаунт