Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? (Тема 3)

• 73 336
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Bristol
Те децата май ползват и каквото майките им ползват 😂 Аз ако нямах тампон в шкафа, дали щеше да е пробвала моята 😜 Все още на мен разчита да купувам такива неща.

# 181
  • София
 Да, права си - от мен няма да се научи да ги ползва.  Аз по принцип съм против тампоните, пък карам детето Sad ...

# 182
  • в огледалото на живота
Не знаех за тази тема,ще ви следя с интерес!
С момиче на почти 9г. сме в къщи.

# 183
Днес доста си поговорихме и се посмяхме. Констатирахме, че докато на нейни приятелки им растат косми под мишниците и гърди, на нея ѝ растат предимно краката. Joy Казах ѝ, че такъв е животът, едни купуват сутиени, други - обувки. Шегата настрана - носи 37 номер. Да не говорим, че последните маратонки такъв номер леко ѝ стискат и се чудим дали да ги връщаме. Очаква всички промени, разбрахме се да не хваща бръснача ако я притесняват косми, а да ми каже да мислим други варианти. Цикъл категорично не желае да има, както и пъпки и ако можело да не си мие косата през ден.

# 184
  • на път
И мойта девойка е с 37 номер на 11 години. Косми още няма също. Аз я водя на козметик чат-пат. Иска козметичката "да и ощипе" веждите, че брат и и казал, че има гора между тях .... И Пъпки още няма. Водя я на "японски" маникюр и педикюр (без лак) веднъж медечно, за да свиква да се грижи за себе си.

# 185
за превръзки ме е страх да мисля даже, въпреки че се подготвям вече- купих 2-3 вида,за да видя кои са най-попиващи и най-близки до изискванията ми
тампони не ползвам от много години,когато ми се скъса конец, и се поуплаших
аз и превръзки същински не ползвам - само ежедневни ,да предпазщт евентуално процедило се нещо през чашката- от 8-9г позвам чашка само
сега ме подсетихте да потърся да купя - има и малки чашки S размер, пък каквото сабя покаже

# 186
Нито тампони, нито чашка бих причинила на дете със започващ цикъл.
Представям си каква хигиена ще спазва с чашката при изпразването й.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 12:44 от Дъждец

# 187
  • София
Каква е тази чашка? Може ли да ме образовате, за първи път чувам. В България има ли?

# 188
  • София
За космите е индивидуално. На моята девойка - на 14 - за сега под мишниците няма, но на другите места не се е спасила.

# 189
Онзи ден видях, че има teen серия превръзки. https://www.emag.bg/damski-prevryzki-bella-for-teens-sensitive-1 … 001/pd/DHFQKNBBM/

Каква е тази чашка? Може ли да ме образовате, за първи път чувам. В България има ли?

Менструална чашка: http://www.bg-mamma.com/?topic=989146

И мойта девойка е с 37 номер на 11 години.

Моята е на 10 и носи 38ми от почти година, ще ходим за маратонки скоро, ще ви кажа дали вече е 39ти.

# 190
  • Пловдив
Най-подходящо ми се струва да се използват превръзки на тази възраст. Хем са най-лесни за поставяне, хем ако случайно забравят да я сменят най-много да протече, но не крие рисковете от един забравен тампон. Това вече е субективно, но аз бях доста по-голяма, вече не бях девствена, когато пробвах да ползвам тампон и ми беше страшно дискомфорно, и слагането, и после усещането, и мисълта къде е конецът в момента и дали няма да се скъса. Да се обсъждат чашки на тази възраст пък вече ми се вижда съвсем безумно. Да пораснат малко, пък сами ще си изберат какво искат. Да карам малко момиче да си слага чашка - категорично не! То възрастни (даже раждали) жени споделят, че понякога ги боли и им е неудобно, какво остава на тази възраст. Отделно хич не е за подценяване и въпросът с хигиената.

# 191
  • София
Прочетох за чашките. Но прочетох също, цитирам:
"Менструалната чашка не се препоръчва за девствени момичета, както и за непосредствена употреба след раждане."
Така че - отпада като избор за девойките.

# 192
Според нови проучвания материалът на чашките също способства размножаването на стафилококи.

# 193
  • малкия йеросалим
По темата да кажа,че моята мома е с голям крак-миналата седмица й поръчах кецове 41номер:))
И незнам дали е обсъждано в предишните теми,но какво ви е мнението за ползването от тинейджърките на домашен фотоепилатор?

# 194
  • Варна
Моята дъщеря много ги харесва защото са шарени от вън. 😂 Иначе са си нормални превръзки. Може би не толкова дълги като "стандартните". При нея цикъла дойде на 11 и най-после спря да расте. Сега /на 14/ е 178 см, 60кг, 41 номер обувки.
Това лято видях, че са се появили стрии по дупето и бедрата отзад. Карам я да се маже с олио, но все бърза и забравя. Да знаете ефикасно мазило срещу стрии?

Общи условия

Активация на акаунт