Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? (Тема 3)

• 73 327
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
И гинеколозите препоръчват измиване с чиства вода. Това да се ползват сапуни и други подобни, че и два пъти дневно, определено не е полезно.
(че потребителката, даваща такива съвети,май изобщо не разбра какво е дисбактериоза)

# 151
Моите деца ползват Лактацид. По препоръка на уролог - или само с вода или с медицински интимен гел.

# 152
  • софия
Потребителката, даваща съвети, вчера е минала през доста теми и се е отчела неадекватно.
Аз съм купила интимен гел за тийнейджъри и или с него, или само с вода. Не познавам никоя средно интелигентна жена, която да не знае, че сапун не се ползва.

# 153
Тя малко объркващо го е написала, но аз разбрах, че препоръчва да не е със сапун.

Сега да се оплача. 10-годишната кифла има нов телефон, подарък от баба ѝ и дядо ѝ за РД. Исках да въведа моя мейл за Гугъл плей, за да си свали вайбър, нещо не стана и отиде да гостува на баба си. Баща ѝ ме сюрпризира днес - направила си е Инстаграм и ФБ профил, поканила е баща си, класната и всички родители на съучениците ѝ. Вече си е писала и с класната. Има снимка, къде учи и телефонния ѝ номер. Набор ‘93 се е писала. Не можа да ми обясни по телефона как е направила тия профили без имейл, защото със сигурност не може сама да си направи. Всички разговори за социални мрежи и безопасност за съжаление не са се задържали между ушите. Сега, след скандала, предстои наново да си говорим. След като деактивираме профилите, разбира се.

# 154
  • София
направила си е Инстаграм и ФБ профил...
Гадно...
Моята на село сега няма нет. Т.е. има мобилен, но е връзката не е добра и на практика няма. Определено като се прибере, ще почна пак с лекциите за мрежата.

А по-интересно ми е защо, по ягодите, родители сами правят профили на малки деца. Една позната и на 2-те деца (9г, 8г) им е направила фейс профили. Не мога да го разбера това, не ми стигат мозъчните клетки явно...

# 155
Ма̀ни, не можах и да я деактивирам пущината, че нямах достатъчно време. ММ да се захваща с тази задача като се прибере. Иначе писала страшно мило съобщение на класната ѝ.

# 156
  • Bristol
Инстаграм е от 13+ години, може би затова е писала друга година на раждане. На колко години е?
За фейса мисля, че е мерак на родителите, съмнявам се децата да го ползват. Моя приятелка преди години си беше създала втори акаунт там, за да си помага с игричките на фейса. Даде паролата на дъщерята, за да може тя да играе тези игри, после тотално й преотстъпи акаунта си, но моята дъщеря не го ползва, освен да ми пише лично съобщение там, игрите вече не ги играе. Повече налитат на инстаграм и снапчат май децата.

# 157
Ние сме много против технологиите при деца под 14 и на 10+ няма нищо с нет. Иначе обяснявам постоянно защо няма смарт телефон и таблет с нет.

# 158
  • Bristol
Аз от известно време забелязах, че дъщерята комуникира с приятелки с видео записи, вместо примерно да им пусне съобщение или да им се обади 🤔 Вчера буквално пред мен в магазина направи кратко видео с обяснение и го пусна на приятелка, от кой магазин и къде точно да намери един модел панталони 😜 щях да падна! Мисля, че точно снапчат ползваше... Тотално различна им е комуникацията от тази, с която аз израстнах, пък дори и тази, която ползвам в момента.

# 159
  • Велико Търново
Дъщеря ми ползва само вайбър - там има и група на класа и си обсъждат домашни и прочие. Към Фейсбук няма никакъв интерес, към инстаграм - хептен - хич не обича да се снима, да качва снимки и й се струва излишен, поне на този етап/на почти 12 год.е/. Сега я хващам да зяпа някакви канали в ютуб с класации - "10-те най-странни животни, или 10 факта за еди-какво си..., "айде бг" някакъв канал..

# 160
И моята гледа "айде бг" ,за животни и един на Станислав Койчев -Стан,даже сега ми поиска органайзера му за училище.Също и правене на слаймове разни.Гледа през моя телефон,така че следя всичко.

# 161
  • Някъде по Дунава
Дъщеря ми гледа напоследък клипчета от типа "направи си сам от подръчни м-ли". Напр. заиграва се с Барбита и от балон им прави бански, дрехи, работи с пистолета за силикон и все майстори нещо.

# 162
  • София
Оф, тия айде бг са на почит вкъщи, сега поръчах на Кати две техни тениски. Харесва и един льольо Флапа Бум (не знам дали така се пише...). Постоянно гледа влогъри, много й е интересно. На телефона няма мобилен интернет и ползва само този вкъщи или на село. Но така или иначе телевизорите като са смарт, тя на тях си пуска влогърите и много се кефи. Покрай нея и аз гледам, в общи линии са безобидни.

# 163
Оф, тия айде бг са на почит вкъщи, сега поръчах на Кати две техни тениски. Харесва и един льольо Флапа Бум (не знам дали така се пише...). Постоянно гледа влогъри, много й е интересно. На телефона няма мобилен интернет и ползва само този вкъщи или на село. Но така или иначе телевизорите като са смарт, тя на тях си пуска влогърите и много се кефи. Покрай нея и аз гледам, в общи линии са безобидни.
О,и моята е фен на Флапата -този,който шепне ,нали  hahaha
Но най-много се радва на Петьо Филията а.к.а - Станислав Койчев  hahaha

# 164
  • София
Този Стан не издаде ли и книга? Че ме натискаше да й купувам от Ориндж някакво четиво на влогър, но я отрязах.

Общи условия

Активация на акаунт