Резултат при болест на Даун - тема 3

• 133 317
  • 1 055
  •   2
Отговори
# 705
  • София
Съжалявам, Анна Sad Така се надявах при теб да се развият нещата по друг начин...

Аз минах през това вече, изписаха ме миналия четвъртък.

Ако имаш нужда да поговориш с някого или имаш въпроси, насреща съм ❤️

# 706
Здравейте дами,
бременна съм в 13+2 г.с на 29 години. Преди 10 дни направих БХС в Щерев при Д-р Мариета Искилиева, при прегледа тя установи увеличена НТ 4,4м и не визуализира съд на име ductus venosus.
изчисленият риск след прегледа ми е:
Тризомия 21 - 1:1231
Тризомия 18 - 1:696
Тризомия 13 - 1:7726
Препоръката на Д-р Искилиева беше да направя хорионбиопсия.
За жалост разположението на плацентата не позволи на д-р Чавеева, да вземе безопасно проба и отложихме нещата за амниоцентеза в 16-17 г.с.
Чакането до тогава ще бъде ужасно дълго, както и после на резултатите. Ще съм Ви благодарна да споделите има ли и добри развръзки след такъв размер на НТ.
Бъдете здрави

# 707
Гери, защо не пуснеш неинвазивен тест да тези тризомии, докато чакаш амниоцентезата?

# 708
Гери, защо не пуснеш неинвазивен тест да тези тризомии, докато чакаш амниоцентезата?

Посъветваха ме, че няма смисъл от неинвазивен тест, защото така или иначе на 100% ще направя амниоцентеза.
А при лош резултат на неинвазивния пак се прави и амницентеза. И нещата малко се дублират.

# 709
Така е, но тестът става за седмица и ще имаш някаква яснота докато чакаш времето за амниоцентеза. Пък Дай Боже да е отрицателен и притесненията ти да са напразни. От сърце ти го желая!

# 710
Здравейте,
След вчерашната ми среща с д-р Михова, взехме решение да направя амниоцентеза за да видим дали има някакъв проблем с бебето или всичко се дължи на изчезващия близнак.Феталната мирфология е отлична, но БХС показа резултат за Даун 1 към 102.Може ли да ми кажете как протича самата процедура и възстановяването след нея?

# 711
Здравейте,
След вчерашната ми среща с д-р Михова, взехме решение да направя амниоцентеза за да видим дали има някакъв проблем с бебето или всичко се дължи на изчезващия близнак.Феталната мирфология е отлична, но БХС показа резултат за Даун 1 към 102.Може ли да ми кажете как протича самата процедура и възстановяването след нея?

Аз бях с 1/110 заради лошо съотношение на хормоните при БХС и правих пренатест. Защо директно амниоцентеза? Хормоните как са ви?

# 712
Заради синдрома на изпезващия близнак не мога да направя Пренатест, би било възможно около 20 седмица, което за мен е късно.Проблема е в високите стойности на свободното бета ЧХГ.И така амниоцентезата ми става единствена опция

# 713
  • София
Здравей, Blubs,

Моят опит е от частен кабинет, но в държавните болници е по-различно (обикновено се лежи след това).

За 10 минути мина процедурата. Гледат позицията на бебето, почистват те и докато асистент следи с ултразвук, лекарят боде с игла през корема, за да извлече 15-20 мл околоплодна течност.

После полежах малко и се прибрах.

Успех с резултатите! ❤️

Здравейте,

# 714
Здравейте момичета и аз искам да споделя, че амниоцентезата не е страшна.
Напълно безболезнена е, само чакането от резултата те убива.
За съжаление моя резултат излезе синдром на Даун.
Най-лошото и страшното сега ми предстои. Бях говорила с доктор от окръжна болница град Пловдив и на05. 02.2021 отидох гладна и жадна с приготвен багаж.
Но ме въртяха и казаха, че не се наемат, защо съм чакала досега /в 19 гс съм/
Видяха ме на ехограф и казаха, че плодът е по голям от 20 седмица.
Било много рисковано и ме пратиха към Хирургиите. От там ми определиха ден за приемане понеделник на 08.02.
Пак гладна, жадна и вече си закупих Мифегин и Топогин.
Моля, всички които са минали през предизвиква на раждане да ми разкажат.
Умирам от страх, чудя се дали се ражда живо? Бързо ли се възстановихте след това?

# 715
  • София
Анна, здравей,

Аз преминах през това в Шейново в София при д-р Василев и неговия екип - отделението е Рискова бременност. (Казвам го в случай, че решиш да смениш болницата, препоръчвам тези хора категорично.) Там минах по Здравна каса и не съм плащала за таблетките. Бях в 20-а седмица.

Идеята на мифегина е да потисне прогестерона. С това би трябвало да спре сърдечната дейност на плода.

Топогинът пък помага за контракции и разкритие. Аз, за съжаление, вдигнах и силна температура от него, но обикновено не се случва така.

Стандартно таблетките помагат достатъчно да започне процесът. Аз бях по-костелив орех и при мен се наложи и окситоцин, а накрая и спукване на мехура от екипа. Не искам да те плаша, това обикновено не се налага, бях някакъв по-тегав случай и вместо 2-3 дни останах в болницата 8.

Исках си обезболяване, та като тръгнаха контракциите ми сложиха и епидурална упойка. Препоръчвам ти го и на теб, няма защо да се мъчиш. С нея самата експулсия не беше болезнена.

За възстановяването - още на следващия ден се чувствах добре, дадоха ми зелена светлина да си тренирам и изобщо да водя нормален живот. Пуснах и изследвания след като мина цикъла с антибиотик (най-вероятно ще пиеш и ти) и всичко е в норма. На прегледа при изписването матката изглеждаше добре. Предстои ми контролен преглед на първия месец след процедурата.

Може да изпускам нещо - питай, ако се сещаш.

Здравейте момичета и аз искам да споделя, че амниоцентезата не е страшна.
Напълно безболезнена е, само чакането от резултата те убива.
За съжаление моя резултат излезе синдром на Даун.
Най-лошото и страшното сега ми предстои. Бях говорила с доктор от окръжна болница град Пловдив и на05. 02.2021 отидох гладна и жадна с приготвен багаж.
Но ме въртяха и казаха, че не се наемат, защо съм чакала досега /в 19 гс съм/
Видяха ме на ехограф и казаха, че плодът е по голям от 20 седмица.
Било много рисковано и ме пратиха към Хирургиите. От там ми определиха ден за приемане понеделник на 08.02.
Пак гладна, жадна и вече си закупих Мифегин и Топогин.
Моля, всички които са минали през предизвиква на раждане да ми разкажат.
Умирам от страх, чудя се дали се ражда живо? Бързо ли се възстановихте след това?

# 716
Много ти благодаря, Stardust.
Аз вървя по твоите стъпки. Благодаря за съвета, ще си поискам упойка. Пожелавам ти всички мъки да останат зад гърба ти, бързо възстановяване.

# 717
ZiggyStardust, много благодаря за инфото!

# 718
Анна, моето прекъсване мина по този начин (мифегин плюс топогин) . Коментара ми е на предишната страница. След втория топогин почнаха контракциите. Не искам да те плаша, но мен много ме боля. Бях 13та седмица, когато това се случи и бебето не беше толкова голямо. Както ме боляха усетих водите, които се спукаха и изтекоха наведнъж. Болките затихнаха, а след малко ме извикаха за преглед. Когато станах то се свлече и ме свалиха за кюртаж. Направиха го с пълна упойка. На следващия ден ме изписаха. След това още ден и половина ми се виеше свят и кръвното ми играеше. Но въпреки това пътувах. Живея във Варна, но за процедурата отидох в София. Желая ти успех! И да знаеш, че всичко ще е наред. Болката (душевната) е голяма, но ще отмине. Може да ми пишеш на лични ако имаш нужда от подробности или подкрепа.

# 719
Много ти благодаря за информацията.
Дано мине без проблеми и усложнения.
Знам, че страхът е най-лошото.
Прегръщам Ви момичета.

Общи условия

Активация на акаунт