1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 247
  • 483
  •   1
Отговори
# 225
# 226
Не тук е мястото да изпробваш как работят форумите. Naughty Stop

# 227
Струва ми се, че освен за семейното подоходно облагане не можем да се хванем конкретно за нищо друго, защото макар и символично увеличение на майчинството има. Само `програмите` на ДПС за раждаемостта нещо не ги виждам, т`ва с бавачките сигурно се смЕта за програмка нЕква #Cussing out

# 228
По молба на Инето ви поствам информация от "съседката Румъния", която винаги сме подценявали и на която скоро ще дишаме прахта май. Rolling Eyes
Процент безработица към юни 2006-6.2%(в столицата е 2,5%).
Средна работна заплата-239, 71 евро.Говорим за нетна заплата!!!!
Минимална такава-100 Евро.
Пенсионери-75 евро.
Информатици-освободени от данъци в/у заплатата с цел стимулирането им да останат в Румния, тъй като има глад за тях. Едни от най-високите заплати.
63 дена преди и 63 дена след майката си взима 85% от средната заплата, изчислено 6 месеца назад. От 3-то дете нататък този процент може да се вдигне на 94%.
Отпуск по майчинство-85% от месечната средна национална заплата до 2 години на детето,
 до 3 години, ако детето е инвалид.
Условие, за да може да се вузползва майката от всичко това, е в предходните 12 месеца да има 6 месеца непрекъснат стаж.

# 229
Струва ми се, че освен за семейното подоходно облагане не можем да се хванем конкретно за нищо друго, защото макар и символично увеличение на майчинството има. Само `програмите` на ДПС за раждаемостта нещо не ги виждам, т`ва с бавачките сигурно се смЕта за програмка нЕква #Cussing out

А това къде го отсвирваш така, с лека ръка:

• Поемане от държавата на част от жилищните кредити за млади семейства, ако в период до 5 години от сключването на граждански брак имат 2 деца, които отглеждат в семейна среда.
* увеличаване на размера и на помощите за отглеждане на деца, трансформиране на социалните помощи в социални инвестиции, платени от държавата детски ясли и градини.

# 230
По молба на Инето ви поствам информация от "съседката Румъния", която винаги сме подценявали и на която скоро ще дишаме прахта май. Rolling Eyes
.....
63 дена преди и 63 дена след майката си взима 85% от средната заплата, изчислено 6 месеца назад. От 3-то дете нататък този процент може да се вдигне на 94%.
Отпуск по майчинство-85% от месечната средна национална заплата до 2 години на детето,
 до 3 години, ако детето е инвалид.

Условие, за да може да се вузползва майката от всичко това, е в предходните 12 месеца да има 6 месеца непрекъснат стаж.

Ето за това говорим!!!!

# 231

А това къде го отсвирваш така, с лека ръка:

• Поемане от държавата на част от жилищните кредити за млади семейства, ако в период до 5 години от сключването на граждански брак имат 2 деца, които отглеждат в семейна среда.
* увеличаване на размера и на помощите за отглеждане на деца, трансформиране на социалните помощи в социални инвестиции, платени от държавата детски ясли и градини.

Мдааа, пропуснала съм го Embarassed

Румъния, скрихте ни топката бре! Мерси на шаркчицата за инфото  bouquet

Вижте това, Варна http://www.dnesplus.bg/Interview.aspx?f=105&d=128964

Последна редакция: сб, 10 юни 2006, 22:35 от mishlentze

# 232
  • София
т`ва с бавачките сигурно се смЕта за програмка нЕква #Cussing out

Програмка е, но за намаляване на безработицата.
"Ще се насърчи заетостта и предприемчивостта сред безработни и квалифицирани медицински сестри, детски учителки и др., както и професионалната реализация на работещи родители с малки деца. Министерството на труда и социалната политика ще осигурява заплата в размер на 220 лв. за заетите по проекта. Целта е практиката да се утвърди като модел за грижа за малки деца, подпомагащ съвместяването на семейния и професионалния живот."
И как тези 220 лв., които са обещавали на избирателите изведнъж вече стават 160 лв. (в проект евентуално 170 лв.)

И още нещо:
"Едновременно с това управлението на НДСВ – ДПС успя да промени в значителна степен състоянието на държавата и нейните граждани. Най-сериозно доказателство за това е понижената смъртност – през 2001 г. тя е 112 368 граждани, а през 2004 г. - 110 110. Заедно с това се наблюдава и значително повишаване на броя на родените деца за същия период с 1700. В общи линии се налага изводът, че очевидно България е станала по-добро място за живеене, след като отрицателният естествен прираст е в процес на намаление. Това е най-сигурният показател за подобряващото се качество на живот по времето на едно управление в която и да е страна в Европа."

Може и да се е повишила раждаемостта, но едва ли е от много подобрилото се качество на живот на българите. По-скоро много от майките са спрели да се надяват, че ще дочакат времето когато няма да имат притеснения относно отглеждането на детето в чисто материален аспект. Защо не споменават никъде колко са жените станали майки за първи път след 30 г. или пак ще кажат, че това са кариеристките, които не искат да се откажат от хубавата си работа.

# 233
"Едновременно с това управлението на НДСВ – ДПС успя да промени в значителна степен състоянието на държавата и нейните граждани. Най-сериозно доказателство за това е понижената смъртност – през 2001 г. тя е 112 368 граждани, а през 2004 г. - 110 110. Заедно с това се наблюдава и значително повишаване на броя на родените деца за същия период с 1700. В общи линии се налага изводът, че очевидно България е станала по-добро място за живеене, след като отрицателният естествен прираст е в процес на намаление. Това е най-сигурният показател за подобряващото се качество на живот по времето на едно управление в която и да е страна в Европа."

Хайде сега нЕкой да ми обясни, като на човек прост и от народа, как така от една страна смъртността намалява, от друга - раждаемостта се увеличава и от трета естествения прираст си остава -5.2% и сме си на 1-во място в Европа по отрицателен естествен прираст.

Ей на това елементарно въпросче искам отговор!

т`ва с бавачките сигурно се смЕта за програмка нЕква #Cussing out

Програмка е, но за намаляване на безработицата.

Лошо няма, и в тази посока трябва да работи Държавата, но да си вземат парите от фонд "Безработица и професионална преквалификация", а не от "Общо заболяване и майчинство".

# 234
  • София
Най-добре е да е шествие и то кратко (заради малките деца да не се изморяват тези които не се возят вече в колички)
Предлагам да почне от Съдебната палата и да завърши при фонтаните на НДК, първо мислехме за Южния парк, обаче според мен доста е по-далече

Можем да го направим и от Съдебната палата до Народното събрание.
Следващия протест ще го правим в почивен ден и депутатите няма да работят, но то и първия път колко от тях дойдоха при нас? А така можем да стигнем до там и символично им оставим там първото писмо или второ, ако не сме съгласни с отговора им и т.н. Също така това, което ще им оставим може да е написано на ръка, или да е по-голямо като размер, или децата да оставят свое обръщение към депутатите. Мисля, че журналистите биха снимали нещо такова и ще го покажат след това по всички новинарски емисии. 

# 235
Също така това, което ще им оставим може да е написано на ръка, или да е по-голямо като размер, или децата да оставят свое обръщение към депутатите. Мисля, че журналистите биха снимали нещо такова и ще го покажат след това по всички новинарски емисии. 

Много добра идея!   bouquet
Малки дечица пишат и рисуват каквото могат (слънце, цвете, калинка ....) и си оставят отпечатък от ръчичките. И някакъв силен слоган!

# 236
Кабранска, честита рожба! Да ти е живо и здраво синчето, с много любов да го отгледате!  bouquet

Микито, [/b] тук сме отбор съмишленици, ако мислиш, че можеш да бъдеш полезна на всички, а и на себе си, окей, но не това е мястото да правим полемики за работодателите. Те имат своите проблеми, но и своите кирливи ризи, нали? Всеки е преценил и поел риска за себе си. Ние тук се борим за достойно гледане на децата си, което е в правото ни, и в крайна сметка не ни интересува как работодателите ще се оправят. Като не са доволни, да си спретнат един протест, бе Twisted Evil
Благодаря за пожеланията-заради раждането не можах да се включа в протеста/освен с подпис/,но оттук нататък ще гледам да съм полезна с каквото мога...
А относно  работодателите бих искала да кажа следното:Въпреки,че съм потърпевша от некоректното им отношение,мисля,че е редно да се облекчат,когато имат работничка или служителка в майчинство или с малко дете,защото просто нямат интерес да наемат такива на работа.Ходила съм на над 50 интервюта за работа и винаги ми задаваха въпроса-Като сте омъжена възнамерявате ли да имате деца?/ и това съвсем директно/...даже на няколко от тях ми предложиха да подпиша договор,че в рамките на следващите няколко години няма да отсъствам от работа поради бременност...Е ако го има това отношение за какво осигуряване /и процент от осигурителния доход/всъщност говорим...
Сори за отклонението...ако случайно стане въпрос някъде по-дебатите...бихте чогли да го вметнете...

# 237
Мишленце, мерси за статията, но някои хора пак са си почесали езиците #Cussing out
Факт е, че броят на новородените деца за две години се е повишил значително
Ми да, като са избягали хората от малките градчета, за да дойдат в град с по-голяма перспектива. Що не каже колко се е увеличило населението на Варна!!!!!!!!! #Cussing out
(говоря така, защото и моето семейство е от преселниците и родих две деца "на Варна")
.......в това число и на общинските съветници, защото те вече са минали през трудностите на отглеждане на дете или в момента го правят

Горките съветници, живи да ги оплачеш... Само трябва да вдигнат един телефон, за да бъде прието детето им в градина. Ей това ако не са огромни трудности #Cussing out
Сори за отклонението от темата, ама много набрах и трябваше някъде да излея душата Embarassed
И да не забравя - ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ, МОМИЧЕТА, за всичко, което правите!  bouquet
За протест във Варна - много ЗА! Дано успеем този път да направим нещо.
Ине, честита половин годинка на принцеската!!! И наминавай през темичката
Simple Smile

# 238
Можем да го направим и от Съдебната палата до Народното събрание.
Следващия протест ще го правим в почивен ден и депутатите няма да работят, но то и първия път колко от тях дойдоха при нас? А така можем да стигнем до там и символично им оставим там първото писмо или второ, ако не сме съгласни с отговора им и т.н. Също така това, което ще им оставим може да е написано на ръка, или да е по-голямо като размер, или децата да оставят свое обръщение към депутатите. Мисля, че журналистите биха снимали нещо такова и ще го покажат след това по всички новинарски емисии. 

Четеш ми мислите направо.  #Crazy
Точно днес си мислех да предложа да се съберем при МТСП, което, ако не се лъжа е отстрани на Шератон. До Парламента, така ще минем през няколко важни институции. МТСП, Министерски съвет, Президентство и Парламента. А идеята ми за децата беше всяка майка да донесе снимка, така като не са ни видели на живо да видят поне децата за които се борим, че са бъдещето на страната и ако искат техните старини да са по-достойни от тези на сегашните пенсионери, е крайно време да помислят за тези на които ще разчитат за това.

# 239
Хрумна ми нещо страхотно! Благодаря на Деби, от нейния постинг за снимките ми текна.

Момичета, всяка от нас, майки от цяла България, да изпратим снимки на децата си на Министъра на социалните грижи - на Масларова. Представете си какво ще стане, като започнат да валят снимки на бебета и деца в министерството. Порой от детски личица! На гърба на снимката бихме могли да напишем нещо подобно:

Това са нашите деца. Искаме достойно бъдеще за тях!
Изпраща семество ...... от ........

Ако направим тази кампания, ще е първа по рода си, ще можем отново да привлечем общественото внимание върху нашата кауза.

Общи условия

Активация на акаунт