Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее

• 23 350
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
  • Габрово
Бебчо, аз давам каша - оризова. На нея пише мисля, че Ордеса. Почнах с 3-4 лъжички. После още толкова. После половин бурканче и после почти цяло от 130 гр. Но кашата я смесвам с плодово пюре. Много я харесва. Вече изядохме първата кутия. Сега съм купила оризова на Нестле и бананова на Хумана да ги редувам.
 И нищо чудно скоро да имате зъбче при такива признаци Laughing

# 151
kuju мерси  Hug Като въведе кашата само нея ли даваше за деня или и пюре? Аз мисля да я въведа за зауска, че ние папкаме около 8.00-8.30 първо за деня  newsm78

# 152
Ама колко много сте изписали  Laughing Ние сега се прибираме от разходка,цял ден сме навън,защото времето е хубаво,но вече започна да се заоблачава.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА И НА ТЕХНИТЕ МАЙКИ !!!!!  baloni baloni baloni

sweety, аз пък играя една игра,подобна на тази,която играе  ScreamingMamaa ,само че моята е лунапарк и строиш съоражения,алеи,заведения за хранене и какво ли още не и имаш посетители,които вечно недоволстват  Laughing и все искат нещо,а не пазят никаква чистота,въпреки че съм наслагала кошчета навсякъде  #2gunfire Казва се  Roller Coaster Tycoon .ScreamingMamaa,кажи твоята как се казва,че сега ми стана интересно и ако мога да я дръпна отнякъде да играя когато вали дъжд  Mr. Green
Къде се загубиха Еми,Мишонка?Отдавна не са се включвали при нас?Дано всичко е наред  Peace

# 153
  • Габрово
Давам на обед зеленчуково пюре, а в 15.30 каша с плодово пюре. Но на вас като ви е първо хранене в 8 може да даваш тогава кашата. Ние имаме хранене в 6, после в 9 и давам кърма

# 154
Beb4o като каза за нейна приятелка,че чака бебе та се сетих да ви кажа,че и моите 2 приятелки с които сме заедно още от училище,после в института и сега се виждаме почти всеки ден - и двете чакат бебета в началото на октомври  Joy Голяма веселба ще настане  Laughing Митко ще им бъде батко  hahahaШегуваме се,че аз повлекох крак и така....Изобщо не знам дали ви прави впечатление,но поне в Плевен като се разхождам по цял ден има страшно много бременни жени  Peace Тази година ще бъде някакъв бум на раждаемостта  Laughing

# 155
Здравейте пак!
Ние сме от София. Имаме батко на 6.5 г., който много обича Мартин , но и ужасно много ревнува и аз се разкъсвам между тях. За сега само кърмя Мартин (давам му отвреме навреме сокчета от ябълка и морков), но днес джипито ми каза да почвам с 1/4 жълтък през ден?! Не е ли рано? Аз съм забравила какво се дава , но мисля, че трябва да почнем със зеленчуково пюре...
Днес му направиха 2-ра ваксина ДТК (забавини я ,защото е роден 3 седмици по-рано) и той миличкият изобщо не изрева, а само измънка малко. Много е послушен и не мрънкоти, спи, яде и дебелее... LaughingРоди се 2850 , а сега е 7140 гр.
За морето тръгваме в петък в Приморско. Х-л Магнолиите (в брошурите на Метро) и леко ми е притеснено... Не съм ходила в Приморско от 20 г.  и не знам как ще е. Но хотелът е хубав и се надявам всичко да е О.К.

# 156
Скъпата много е рано за жълтък, той е след 6 месец. Разгледай във захранване на бебета има много информация  Wink

# 157
  • Габрово
Мами, вижте тези рецепти- може да са ви от полза http://www.pakostnik.com/recipe.php

# 158
абее,какъв жълтък?и аз си мисля че е много рано...и ние сме на каша-даже баба донесе днес 4 плода и там какво беше още не знам...може ли ако не ви затруднява да ми напишете цената на различните каши и грамажа ако може,че още не съм се спряла съвсем на някаква...досега съм давала само Слънчо и не сме имали проблеми...дам,и аз първо давам няколко лъжички и дохранвам  с мляко и за 10 дни си сменихме изцяло едното хранене(това около 3 следобед при нас,а това в 12 на обед е вече пюре).Всъщност сега като се замисля-преди да започнем 1 хранене със зеленчуково пюре,кашата беше в 12...но мисля,че не е много хубаво да е първото хранене,защото все пак е по-тежка храна..Бебчо,вие нали сте на кърма,защо мислиш да започваш с кашата?Дикси,и моята е Tycoon Winkсамо че е Zoo Tycoon 2.Имало го в дата.бг,ама ако някой не е наясно как да си го сложи,а пък мноооого иска,мъжо е готов да обясни(естествено Wink )Ето публикувам една схема за хранене,която една мама ми даде,дано да е полезна:
1 месец

6:00 ч
*кърма (адапт. мляко) – 80 - 100 мл
9:00 ч
12:00 ч
15:00 ч
18:00 ч
21:00
24:00 ч

2 месец

*кърма (адапт. мляко) – около 100 мл
*плодов сок – 10 мл
24:00 ч

3 месец

*кърма (адапт. мляко) – около 120 - 140 мл
*плодов сок – 15 мл
*плодов сок – 15 мл

4 месец

*кърма (адапт. мляко) – 130 - 160 мл
*кърма (адапт. мляко) –130 - 160 мл
*плодов сок или плодово пюре – ½ кафена чашка
*постепенно захранване с готово млечно – зеленчуково пюре в края намесеца

5 месец

6:30 ч
*кърма (адапт. мляко) – около 160 мл
*кърма (адапт. мляко) – около 160 мл
12:30 ч
*готово млечно – зеленчуково пюре – 150 – 160 г.
*1/4 твърдо сварен жълтък (през ден)
17:00 ч
*постепенно захранване с инстантна безглутенова млечна каша – около 150 – 160 г.
20:30

6 месец

*кърма (адапт. мляко) – 160 - 200 мл
10 ч
*кърма (адапт. мляко) около 160 – 200 мл
*плодов сок или плодово пюре – ½ каф.чаша
13:30 ч
*готово млечно - зелечуково пюре – 160 – 200 г + ½ твърдо сварен жълтък
*редува се с готово месно пюре (през ден)
*млечна каша (инст.каша, грис, ориз, нишесте) – 160 – 200 г.
*плодов сок или плодово пюре – ½ каф.чаша
20:30 ч
*кърма (адапт. мляко) – 160 - 200 мл

7 месец

*кърма (частично адапт. мляко) – 160 - 200 мл
10 ч
*попара със сирене -  160 – 200 г
*плодов сок или плодово пюре – 1 каф.чаша
*готово млечно - зелечуково пюре – 160 – 200 г + ½ твърдо сварен жълтък
*готово месно пюре (през ден) – 160 – 200 г.
*млечна каша  – 160 – 200 г.

8 месец

10 ч
*плодов сок, плодово пюре или настъргани плодове – 1 каф.чаша
*супа или бульон – ½ каф. Чашка
*готово млечно - зелечуково пюре – 160 – 200 г + 1 твърдо сварен жълтък

9 месец

10 ч
*готово млечно - зелечуково пюре – 160 – 200 г + 1 твърдо сварен жълтък

10 месец

10 ч
*готово млечно - зелечуково пюре – 160 – 200 г + 1 твърдо сварен жълтък (през ден)
*постепенно включване на преходна храна (ястия със смляно месо)
*инст. млечна каша  – 160 – 200 г.

11 месец
*кърма (частично адапт. мляко или кисело мляко с 5% захар) – 200 мл
10 ч
*попара със сирене -  200 г
*супа – 1 каф. чашка
*месно – зеленчуково ястие – 150 – 200 г (1 път седмично ястие с риба и 1 път без месо)
*1/2 филийка хляб
*настъргани плодове – 1 каф.чаша
*детска каша или млечен крем или кейк
* детски нектар или настъргани плодове – 1 каф.чаша
*частично адапт. мляко или кисело мляко с бисквита - 200 мл

12 месец

8:00 ч
*частично адапт. мляко или кисело мляко – 200 мл, с бисквита или парче кифла, козунак, спагети, юфка, макарони с мляко
*плодов сок или пюре, плод, зеленчук на малки парчета
12:30 ч
*супа – 1 каф. чашка
*месно – зеленчуково ястие – 150 – 200 г (1 път седмично ястие с риба и 1 път без месо)
*1/2 филийка хляб
*настъргани плодове – 1 каф.чаша
*детска каша, млечен крем, баница, кейк – 200 г.
* детски нектар или настъргани плодове – 1 каф.чаша
*зеленчуково ястие (постно) – 150 г.
*1/2 филийка хляб

# 159
олее,че дълго станало...ама мисля,че е полезна Wink сега се сещам да кажа още нещо,вие сигурно го знаете де,ама когато сварите и обелите картофите,някои от тях имат зеленикаво по тях на места...това трябва да се изстърже с нож,защото не е полезно за бебетата,пък и за големите също...аз тая схема дето я дадох много не я спазвам,ама...бебе си показва само Wink

# 160
Здравейте
Аз нали уж уча за изпити та само ви чета Grinning
Честито на всички порастнали бебоци  bouquet
Аз от няколко дни се опитвам да давам домашно приготвено картофено пюренце на Митачко, но засега сме само на няколко лъжички WinkЧестно казано още немога да преценя дали му се услажда или не Rolling Eyes С лъжичка ми е малко трудно, ама с биберон си го цоква, колкото и малко да е - то за 2-3 цоквания и свършва, ама толкова за сега Stop

# 161
  • Габрово
ScreamingMamaa, лошото е, че цени изобщо не помня. Но мъжо ми даде ориентировъчни, че пазарувахме заедно от Била. Оризова каша Нестле 250 гр. около 4 лв., бананова Хумана 300 гр. около 5 лв., оризова Блевит-Ордеса 300 гр. около 3 лв. Купила съм и на Слънчо Зърнин М, но ще го давам сигурно следващия месец, че съдържа глутен и малко се притеснявам.
    Иначе схемата за захранване си я копирах, нищо, че и ние не сме точно по нея, но си е от полза.

# 162
Здравейтеи от мен!При нас времето е хубаво и аз цял ден не съм си в къщи  newsm01 1strollerи вие сте се скъсали да пишете.Едва сега успях да ви изчета.
Честито на всички пораснали бебоци!
Аз да се похваля днес се запознахме с Краси и нейният сладур Мони.Ходихме на разходка из квартала и си изкарахме чудесно.
Аз няма скоро да давам никакви каши,защото от тях ще се напомпаме още повече,а пък ние никак не сме малки на килца.Зеленчуково пюре ще почна да давам като навършим 4мес. и половина,но смятам да са купешки,защото педито и гастроентероложката ме посъветваха така понеже имало опастност от диария и тем подобни и за това не било хубаво да се дават домашните,защото били по рискови и нещо от сорта.А иначе моята свеки е направила доста домашни пюренца плодови и зеленчукови,но може би ще ги давам поне след 2месеца. newsm78И моя Чечо все иска да става вече почти ще го постигне сам хваща се за коша или за нещо по стабилно и се набира направо ще падладея #Crazyказвам че много му е рано ама той не затова не смея да го оставям сам и май в скоро време ще смъквам нивото на кошарата че току виж се е изправил. 1crib ShockedИ той доста се слюнчи през час го сменям като сме си в къщи все е мокър,а горкичкия лигавниците хич не ги харесва и цялата му брадичка е в едни ситнички пъпчици от това.Днес за първи път го храних на обяд с пюре навън. feedingГолямо ядене и мацане беше всичко стана в пюре добре че не изцапахме и количката. newsm62 Аз не давам на бабите да ми се месят те и не смеят понеже съм ги инструктирала.казах им че когато тяхните деца са били малки са правили това което са сметнали за правилно затова сега аз ще правя същото ако не им харесва да си ходят.В това отношение съм много лоша и директна някой път съжалявам ама ако им пусна фандък те ми се качват на главата.
нашите февруарски бебчета са най хубави като ги гледам от хубави по хубави. newsm10Браво на нас няма на кого да приличат... newsm03
Добре дошла на Скъпата!
Ние ноктите на краката ги рязахме вече няколко пъта,а на ръцете през три-четири дни,защото много бързо поразтват и непрекъснато сме удрани.

# 163
  Здравейте и от нас! Hug Времето днес наистина беше много хубаво, малко духаше, но то при нас винаги си духа. И аз де се похваля много ни хареса разходката с Тонито и Чечи Hug. Апък, ако знаете каката следобет каква игра му дръпна тук с децата отвън, те всеки ден стават все повече и повече и аз нали им се връзвам на акъла, та по-големите стоят при мен и си правят мохабед, а малките като ги викам се правят, че не ме чуват (мислят си че са много големи особено нашата кака).  Wink

А вие днес сте писали та писали. Аз като съм си у нас, обикновено никой няма в нета, а сега обратно. И да не сте яли нещо смешно ей Naughty

Ние нашите нокти на краката също още не сме ги рязали, обаче на ръцете едвам им смогвам.

Да ви кажа и от нас нещо смешно, одеве като оправях Криси за лягане и тя ми вика: Мамо като си затвориш очите и там отзат (зад клипачите) има едни камерки и ти прожектират филмчета, и аз снощи сънувах, че се калям, и после като свърши това филмче и почна друго, че съм принцеса и се ожених за Мони и се целувахме с уста. Laughing А пък аз и викам, че кални принцеси не съм виждала, а тя - Ама то свърши това филмче с калянето и после почна другото. Laughing
Та такива ми ти работи.

Скъпата, добре си ни дошла, ние също сме от скоро сред февруарските бебета и много ни харесва, много е приятно да обменяш опит с наборчета.

И по този повод

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НАБОРЧЕТА ДА РАСТЯТ ВЕСИЛИ ЩАСТЛИВИ И БЕЗГРИЖНИ

bouquet  bouquet  bouquet

# 164
 Забравих да ви кажа за косите, вашите падат, а моята я скубят и аз непрекъснато вадя от на Монката ръцете косми Grinning

Общи условия

Активация на акаунт