Университети в Германия и други държави с немски език 11

• 68 625
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Ние сме били с кола под наем в Аахен. Дъщеря ми пътува редовно с влак до Кьолн, но за студентите е безплатно, не зная редовните цени как са.
Проверете и flixbus, гледам, че Аахен - летището Кьолн е 10 евро. От летището до центъра може с влак.

# 406
Виж в  goeuro. Там са най-изгодни, ще ви стоварят на самия център на Кьолн, там , до катедралата е и гарата.

# 407
През лятото ходих до Аахен.  Полетът беше до Кьолн,  от летището взехме влак до Аахен.  Билетът ми струваше 17 евро.  За съжаление не мога да се сетя дали на отиване имахме прикачване на централна гара Кьолн или влакът беше директен от летището до Аахен.  На връщане имаше прикачване със сигурност.  Централната гара в Кьолн е до Катедралата,  така че може да е добра отправна точка.  
Препоръчвам да прескочите от Аахен до Маастрихт.  Пътят е около час,  11 евро беше с автобус.  Много ми хареса.  
Транспортът в Аахен не е много удобен според дъщеря ми. Но аз мога да коментирам  само цената.  Според зоната, към която пътувате,   цените са между 1,60 и 2.60 евро.  Казвам ориентировъчни цени,  бях там само 4 дни.  Градът не е много голям и може да се обикаля доста пеша.
За транспорта в Кьолн нищо не мога да кажа.
 Не зная немски и без дъщеря ми трудно щях да се оправя.  Simple Smile

# 408
Ако е в ден от уикенда може да се ползва билета на DB: Schönes Wochenende, струва 44евро за 1 човек, около 52 евро за двама. С него имате право да се возите в градския транспорт на градовете, както и в S-Bahn и Regionalbahn на Deische Bahn, с който ще се предвижите Аахен - Кьолн център - Кьолн летище. Билетът важи до през нощта. Въпреки, че трябва да прецените дали си заслужава. Възможно е, ако ползвате по-малко транспорт да ви е по-изгодно да си купите редовен билет за 1 пътуване.

Аахен се обхожда иначе бързо пеша. Градският транспорт им е много добре развит и използван, защото карането на колело е трудоемко по баирите. Но във вашия случай няма да си заслужава, а и пеша ще иамте възможност да видите всичко в града.

# 409
  • Deutschland/HE
Предполагам, че с влак ще е най-удобно да се пътува между Аахен и Кьолн. Трябва да се задат дати и часови и дава възможностите, скъпо е с ICE, но има и RE Bahn. Eто от тук мое да се видят възмоностите: https://www.bahn.de/p/view/index.shtml. Има дневни карти SchönerTagTicket NRW, които са доста изгодни. За разглеждане на центарлната част на Кьолн, дори с разходка с корабче по реката един ден е достатъчен.

# 410
Предполагам, че с влак ще е най-удобно да се пътува между Аахен и Кьолн. Трябва да се задат дати и часови и дава възможностите, скъпо е с ICE, но има и RE Bahn. Eто от тук мое да се видят възмоностите: https://www.bahn.de/p/view/index.shtml. Има дневни карти SchönerTagTicket NRW, които са доста изгодни. За разглеждане на центарлната част на Кьолн, дори с разходка с корабче по реката един ден е достатъчен.
шоколадовата фабрика имаше влакче, което ще ви стовари точно пред нея. Тръгва от площада пред катедралата.  Simple Smile

# 411
  • София
Здравейте, пратих колет на госпожицата по Спиди. Има 2 опита за доставка, но не е била на адреса и са го върнали в депо. От Спиди ми звъннаха и ми дадоха немски номер на който дъщеря ми да звънне и да пита къде се намира, за да отиде да го вземе. Днес се обади, че не може да се свърже. Никакъв сигнал нямало. Звъннах пак на Спиди, от там ще пратят инструкция да и го оставят в офис, а тя да провери в кой от страницата на. DPD. Да, ама там излиза несъществуващ номер🤨 Някой изпадал ли е в тая ситуация? И съответно номера на товарителницата ли е международния код или цифрите под бар кода. Пробвахме и с двата. Все несъществуващ номер...

# 412
  • София
Пробвахте ли да въведете цифрите под баркода в страницата на DPD - https://www.dpd.com/portal_de?
Ако не става, нека да пише директно на тях.

# 413
Здравейте, пратих колет на госпожицата по Спиди. Има 2 опита за доставка, но не е била на адреса и са го върнали в депо. От Спиди ми звъннаха и ми дадоха немски номер на който дъщеря ми да звънне и да пита къде се намира, за да отиде да го вземе. Днес се обади, че не може да се свърже. Никакъв сигнал нямало. Звъннах пак на Спиди, от там ще пратят инструкция да и го оставят в офис, а тя да провери в кой от страницата на. DPD. Да, ама там излиза несъществуващ номер🤨 Някой изпадал ли е в тая ситуация? И съответно номера на товарителницата ли е международния код или цифрите под бар кода. Пробвахме и с двата. Все несъществуващ номер...
Вие имате номера на Спиди щом отиде в Германия вече има друг номер. Звъннете на Спиди те ще могат да ви го кажат

# 414
Бяхме в подобна ситуация скоро, но нещата се развиха по-благоприятно. Може да пробва да звънне да националния телефон на dpd, но от немски номер,  защото се таксува.  Дъщеря ми им писа имейл,  в който описа проблема,  но отговорът беше,  че даденият номер на пратката не е верен, а беше дала тракинг номера на dpd,  а не този,  който е под баркода на документа от Спиди.
Горещо препоръчвам на всеки,  който праща със спиди,  да следи пратката през портала на dpd,  защото в деня на доставка може да се види ориентировъчен час.  Вижда се къде се намира куриера,  колко спирки има до вашата доставка и т.н. Дъщеря ми се размина с първата доставка за минути.  Заяви съботна доставка в портала на dpd, но такава нямаше,  цял ден чака.  Все пак в понеделник дойде колета,  но се бяхме разстроили достатъчно преди това. Успех! 

# 415
  • Варна
liebesbaer Бях писала преди за нашите премеждия с пратка от БГ. Куриерската фирма от България беше Арамекс, но DPD изпълнява в Германия. След неуспешен опит за доставка пратката беше върната в разпределителен център в Германия. Никакъв успех нямахме с тракинг номерата, които ни бяха дали Арамекс от тук - несъществуващ номер и това си е. По телефона не можеше да се свърже, защото трябваше да се набере номера на пратката, който не беше валиден, и така стана порочен кръг.
След като се върна в разпр.център, от DPD се свързаха с БГ куриер да даде инструкции какво да се прави с тази пратка. Арамекс казаха да я доставят наново и тогава вече имахме нов проследяващ номер, с който можеше да се следи онлайн къде е пратката. Вторият опит беше успешен, слава богу.
Единствено Спиди могат да ви съдействат. Нека да се свържат с ДПД и да ви дадат валиден номер.

# 416
Потвърждавам казаното нагоре, номера на товарителницата издадена от българския куриер е релевантен докато пратката стигне разпределителния център на ДПД, може да е Виена или Франкфурт, зависи накъде пътува. Всъщност дотам я кара камиона на българския куриер - Спиди, или Арамекс (тях ползваме за Холандия). Оттам нататък ги поема ДПД, парсела е с друг номер, издават и товарителница на ДПД и тракването става с ДПД номера на сайта на ДПД.
Няколко пъти ращаме за Ротердам, не сме имали проблем с тракването, но изрично питам по телефона за ДПД номера. Само последния път куриера не донесе пратката до вратата а я беше оставил на километър от адреса, в едно магазинче, което си има огромни табели, че осен че продава тютюн е и разпределителен център - депо, девойката ходи да си я вземе оттам, пуснаха смс арамекс с точния адрес откъдето да се вземе и работно време.
Така че, търсете си българския куриер, да ви предостави ДПД товарителницата и с номера й на сайта им. - на ДПД.

# 417
  • Наблизо
Да ви кажа,може да помогне,след като карах 60 километра до великия им разпределителен пинк на дпд.Сега си гледам на дпд магазините- пунк за получаване,слагам тях като адрес и си го взимам когато на мен ми е удобно.Спиди не са особено доволни,но сме се разбрали с нашия офис.Те не са и наясно,че може така и искат име и адрес,но си пишете името,името на магазина и неговия адрес.Дпд ги доставят там и няма проблем.Успех.

# 418
Ние проследяваме пратката в портала на dpd с номер,  който виждаме в портала на спиди.  Но явно има още един /трети/номер,  който не ни е известен.
Аз също съм питала Спиди дали не може да дадем адрес на dpd-депо,  в което да се остави пратката,  защото често не е възможно да се чака у дома. Не можело!  А ето че има начин. 

# 419
Здравейте! Моето момиче си намери работа в унито за 40 часа месечно.. Трябва ли да се регистрира някъде, първа работа е и не е много наясно с правилата.

Общи условия

Активация на акаунт