Априлски бебета 2018 - тема 2

• 42 416
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Дадох и вече от тези капки и обрива почти изчезна. Кашата е на Слънчо бананово оризова се води. Почти 2 седмици съм и давала само оризова пак на слъчно и е нямало проблеми. Обрива започна от гръбчето и но само от едната страна най много имаше там където е бъбрека и. И на сътринта вече имаше и по коремчето. Не бих казала че е точно пъпка а като червени петънца Точно такива бяха свалих сснимка от нета

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 16:05 от cecinka92

# 436
  • Somewhere in Spacetime
С кашата ли въведе банана, или вече беше въведен?

# 437
С кашата ли въведе банана, или вече беше въведен?

С кашата исках да го въведа

# 438
Аз го въвеждам отделно този банан.
Както и първо въведох грозде на капки сок в лъжичка и после въведох оризовата каша на Слънчо.
Не знам тук ли  е място да попитам някоя мама, която е въвела жълтък как го е направила?

Мисля да въвеждам жълтък преди месото, дали ще е проблем?Някой правил ли го е?

# 439
  • Пловдив
Аз го въвеждам отделно този банан.
Както и първо въведох грозде на капки сок в лъжичка и после въведох оризовата каша на Слънчо.
Не знам тук ли  е място да попитам някоя мама, която е въвела жълтък как го е направила?

Мисля да въвеждам жълтък преди месото, дали ще е проблем?Някой правил ли го е?

Аз въведох жълтъка, преди месото (все още не съм започнала и с месото). Педиатърката ми каза по 1/4 жълтък през ден в зеленчуковото пюре, като разбивам в малко водичка жълтъка и го добавям в пюрето. Варя яйцето 10мин.

# 440
Какво яйце въвеждаш - домашно,купешко или пъдпъдъче?
Ако е домашно преди да го вариш нещо по-специално правиш ли го?

# 441
А вие кога започнахте да въвеждате плодови пюрета? Аз въвеждам лека-полека зеленчуци. Засега е ял четири зеленчука. Още е далече от заместване на хранене, та да питам мога ли да му дам пюре от ябълки, тъй като имам домашни, или първо да заместя хранене и чак тогава да включа плод?

# 442
Добро утро,
За кашите на слънчо, макар че доста деца са изгледани с тях аз съм много настроена срещу тях. От каката помня да не давам млечни каши на Ганчев, хумана и слънчо преди 10-11 месец, заради млякото в тях. Но всеки си преценява. Имам приятелка, чието дете вече е на 3 и половина и все още се продрисква от банан. Тя категорично дори и сега не дава на Рада.
За жълтък ще го въвеждам към 10 ти месец. Първият месец 1/4, втория 1/2 и третия цял. Давам кокоше яйце, измито преди варене със сапун и четка. Варя го 12-13 Мин на пара.
Доколкото плодовите пюрета още не съм ги почнала. Въпреки че почнахме в началото на септември все още съм въвела 5 зеленчука и две каши. Първоначално Савина даде реакция към морков- коликите се върнаха и стопирах захранване. А сега е сополива и пак не захранвам с нови неща. С каката плод давах като междинно хранене. Но Савина в момента отказва млякото и съм в чуденка дали да не давам плод с безглутенова бисквита и мляко в 10.
Надявам се да не съм пропуснала някоя тема. Ако има пропуск, ще пиша пак

# 443
Аз за сега спрях да и давам каквото и да било само карма другата седмица може да я захраня с картоф но ще говоря и с педито за всеки случей. Избрах кашите на слънчо защото са безмлечни без глутен и без захар. Незнам после да пробвам тези на хумана ли?

# 444
  • Somewhere in Spacetime
Защо не купуваш чиста каша и към нея да добавяш плод и кърма?
На Хумана и на DM продуктите  са по - хубави от тези на Слънчо.
Възможно е да не е реакция към храната (по - ситен е обривът от храна и се локализира по устата, гънките, слабините), но е наложително да се консултираш с лекаря на детето, за да каже мнението си като специалист.

# 445
 Аз давам каши на Хип или Милупа, но само елда и призова без да има плодове и т.н плодовете ги добавям при приготвянето на кашата( по възможност давам домашно От ябълки, защото сега е сезона) . Сега започнах с 1/4 жълтък Пт домашно яйце , което само измивам с вода и варя 12 Мин . Добавям го в зеленчуковото пюре!
По въпроса за даване на плод без заместено хранене - лично мое мнение е , че първо трябва да има заместени хранене и то най- добре обяд и след това следобед каша с плод , но пак зависи от детето ! Ние сега навършихме 6 месеца , но вече давам и месо , защото започнах по- рано със захранването поради причината , че искаше мляко и вместо да качва  той отслабваше! То детенце ще покаже!
И аз да се включа към козметиката Simple Smile
От раждането ползвам само Мустела и бях решила да спра мазането на дупето при всяка смяна на памперса , но това беше грешка! Бяха ми казали да мажа със Здраве или един домашен крем , но дупето се зачерви още повече и отново минах на Мустела , но не бариерен крем ами вече по- сериозен и за два дни се оправи! Доволна съм от тази козметика, но това не означава , че като се понася От моето бебе ще се понесе добре от друго! Blush

# 446
  • София
Планирах идната седмица да захраня, но започна леко да се показва първо зъбче. Бебе е малко кисел. Имат ли двете неща общо и трябва ли да отложа опита за захранване (въпреки че то така ако го чакам да е в перфектно настроение, сигурно след пубертета ще трябва да мине на твърда храна)? Също така какво правите да облекчите дискомфорта от растящите зъбки? Аз от скоро давам Дентокинд, не мога още да преценя има ли ефект. И кога най-много ги дразни - преди да пробие зъбчето или точно след като е пробило?

# 447
  • София

От раждането ползвам само Мустела и бях решила да спра мазането на дупето при всяка смяна на памперса , но това беше грешка! Бяха ми казали да мажа със Здраве или един домашен крем , но дупето се зачерви още повече и отново минах на Мустела , но не бариерен крем ами вече по- сериозен и за два дни се оправи! Доволна съм от тази козметика, но това не означава , че като се понася От моето бебе ще се понесе добре от друго! Blush

И ние мажем с Мустела, даже само сутрин и вечер...и не се е подсичал. До бебче си е...

# 448
  • Somewhere in Spacetime
Чувала съм, че преди да излезе най - много ги боли децата. Покаже ли се, става чудо - детето е усмихнато и спокойно.

# 449
От известно време ми отказва картофеното пюре, днес пробвах пак го отказва.
После намачках един картоф такова ядене падна не мога да го опиша .
Сама се научи да дъвче , обича храната на малки парченца.
Банан въведох отделно след обяд  .

Общи условия

Активация на акаунт