Знаете ли какво установих

• 29 930
  • 418
  •   1
Отговори
# 90
всичко с времето си. Основната задача с раждане на деца съм отхвърлила. От тук натам ако има мъже ще са за развлечение - загубих надежда да попадна на човек за цял живот.  Една врачка ми беше казала, че ще си намеря друг и тоя ще го разкарам, защото ми пие енергията. За енергията е познала, ама за другото - ще видим. Но не се притеснявам - умея да регенерирам квото и да ми се случи. Да сме живи и здрави, всичко останало е поправимо.
Врачка? Леле... Rolling Eyes

# 91
  • Далече, далече
Основната задача с раждане на деца съм отхвърлила.

Звучи ми ужасно, нищо лично.

# 92
На мен си ми звучи напълно нормално. И аз съм като авторката, но без горчивина и драма. И мъжът си не бих сменила както и не бих му позволила да ми пие енергията и да ме ядосва. Като ни пораснат децата ще имаме повече време за пътувания и сладък живот. Същото казвам и на Ске.

# 93
  • Galaxy 13197853088
Боже, колко мъка има по този свят ...

# 94
Не съм вярвала, че някога ще си помисля и кажа подобно нещо. Но стигнах до извода, че най-глупавото и пагубно нещо, което може да си причини една жена е да обича мъж.  Изключение е ако това е синът и.
Мъжете НЕ трябва да се обичат.
Скрит текст:
Те трябва нас, жените, да ни обичат, но не и ние тях. А реалността е обратната - ние ги обичаме, а те са с нас, защото така им е приятно, удобно и изгодно - заради всичко, което им даваме демек. И като ни гледат как ги обгрижваме и виждат, че ги обичаме и се чудят на акъла ни. Понякога дори могат да решат, че и те нас ни обичат, но това не е първичната любов, а е защото виждат колко ние ги обичаме и преценяват, че и те трябва да отвърнат със същото. Но до този етап рядко се стига - евентуално някъде в дълбока старост може и да ги осъзнаят тия неща, и пак не е сигурно.
Съответно - велика глупост е да се омъжиш по любов. Преди твърдях, че е идиотизъм да се ожениш заради влюбване - трябва да има истинска любов, защото влюбването е временно, а любовта е вечна и велика. Сега обаче размислих, и си промених мнението - любов НЕ трябва да има. Любовта е най-сигурният начин да се прецакаш и самоубиеш. Разбирателство, уважение, лоялност, зачитане, оценяване, приятно прекарване, взаимна изгода - ДА - тия неща могат да доведат до успешен брак. Но гола любов - НЕ. Тя може и да крепи брак, в които и двамата се обичат истински. Но тоя вариант на практика е почти невъзможен, и причината е, че мъжете са егоисти и НЕ могат да обичат друг човек освен себе си (евентуално мама и тати, дори и за децата си колко обичат не много сигурно). Единствената смислена любов е тази на майката към децата, защото е нужна за оцеляването им. Любовта към мъж е велика глупост днешно време,  а брака по любов е безсмислена саможертва, която мъжете НЕ оценяват, а приемат за даденост. Толкова са жалки горките. Непрекъснато се убеждавам, че мъже трябва да се изпозлват по предназначение и да не се влагат никакви емоции в тях. Най-прекарасното чувство на тоя свят не е любовта, а чувството ЧЕ НЕ ТИ ПУКА.
Сега знам какво ще ми напишете - че това, че аз съм се прецакала да обичам грешния човек, не значи, че всички са така. Разбирам ги - и аз така разсъждавах дъъъълги години, до преди малко Simple Smile)) И то не че нещо се случи - просто нещо ми присветна изведнъж.
Кой идиот ти прецака "любовта"?!    Smiling Imp
"Тайната" на взаимната любов е да НЕ си падаш по лоши момчета.
Добрите такива те обичат и те носят на ръце, ти си на първо място за тях, после следват децата, той самият, мама, тате и ...така нататък по реда си.
Та, като решите, мили момичета, да се обвързвате, хвърляте лошите момчета в коша за боклук, те не стават за връзка.

# 95
  • София
...Мъжете обичат кучки и това заслужават - мъж не се обича - мъж се използва по предназначение. И без това не разбират любовта и не умеят да я ценят. Забелязала съм, че кучките винаги са придружени от послушно кученце, което е готово да изпълнява всяка тяхна прищявка и е тяхна неизменна опора...
Много съжалявам, че ще ти го кажа, но щом само това забелязваш, значи не си попаднала на правилния мъж... И избора да те приемат за даденост ти си го направила, просто така си го свикнала мъжа ти, но едва ли ти казвам нещо ново. С това не искам да те засегна по никакъв начин, просто аз така ги виждам нещата.

# 96
Скрит текст:
Мислех си, че след близо седмица на венецуелски сериали, изпълнени с неграмотни писания, жлъчни отговори, повтаряне до откат едно и също - ще загубя тотално интерес към дамския ви форум и... бам, ражда се една така крайна констатация, която, ако не сътвори позитивизъм, поне обещава да даде храна на размишления и дискусии, надскачащи стандартните битовизми.
Разбирам всичко описано, но финалът ти ми е неясен!? Как така дълги години си разсъждавала с очите на влюбен човек, след което ти просветва и кардинално генерализираш, че всички мъже са еднакви и недостойни за вложените в тях чувства?
Обяснявам си го, донякъде, с това, че нараненият човек е склонен да преекспонира и обобщава, затваряйки се в черупка и обвинявайки света за страданието си.
Имало ли е, изначално, взаимност в чувствата ви или години наред си се самозаблуждавала и хранила надежди да ти отвърнат адекватно? Вярвам, че не си била така сляпа в любовта си и отсреща също са ти давали любов, но това, за съжаление, не е константа. В сърдечните отношения някой винаги дава повече, отколкото получава, стигайки до етап, в който осъзнаваш с болезнена яснота, че вече няма какво да си дадете и раздялата е неминуема.
Трябва време, не за да забравиш, защото човек не забравя, а за да свикнеш със случилото се и да продължиш напред. Не мисля, че можеш да се капсулираш по описания от теб начин и да постигнеш щастлив покой с мисълта, че не ти пука. Това го умеят глупавите и елементарните хора. Една интелигентна жена, с типичната за нея емоционалност, не би трябвало и би било жалко, ако с лекота би могла да заключи сърцето си и да не му позволи да изпитва чувства към друг мъж, след като за пореден път е било разбито.
Следвайки твоята логика, нима означава, че всеки един мъж, който е минал през подобно сътресение - трябва да стигне до същото проникновение и да отрече всички жени, защото тази, която е обичал и в която е вярвал го е предала? Доста апокалиптично звучи!
Изпих си кафето и съвсем се събудих.

Нищо конкретно не се е случило, а години наред са се случвали разни "дребни" на първо четене нещица, които са се трупали, трупали.... Докато накрая осъзнаваш, че НЕ СИ СТРУВА да влагаш емоции и грижи и да очакваш, че някой ще ги оцени. Не да ми върне нещо в замяна, а само да ги ОЦЕНИ и да усетя, че ги е ОЦЕНИЛ. Не -
хвърлих бисерите на свиня, с надеждата, че ще се осъзнае рано или късно и че ще го направя по-стойностен човек.
Скрит текст:
10+ години минаха - мисля, че е време и разумно и здравословно да се откажа да очаквам каквото и да било повече и да съм лоялна на нелоялен слепец и егоист, който е лоялен само на мама, тати и братче и това няма никакви изгледи да се промени - не съм достатъчно силна да скъсам онази връзка и да създам друга явно.

Ох, точно това се чудех току-що. Не беше ли ти тази, която твърди, че мъж трябва внимателно да се избира и да се омъжваме по сметка?
Каква любов пък сега? Ако си сгрешила в избора, нямаш много ходове. Или търпиш и изпускаш парата във форума от време на време, или не търпиш и слагаш край на мъките. И продължаваш с търсенето на по-подходящ мъж за теб.
За трето не се сещам. Тоест сещам се, ама ако те хванат, отиваш в затвора.

Същата съм. Сметката си остава. Новото е, че любовта трябва да отпадне.
Ох, това ми избоде очите....значи, жениш се за свиня и очакавш след N брой години ей така, като по чудо, да се превърне в, например, расов жребец?
И при животните, и при хората, кауза пердута.
Ако искаш кон, избираш кон.Ако искаш свиня, избираш свиня.Трансформация няма как да стане.

# 97
  • София
Бягаме от основната мисъл на авторката, си мисля.
А, тя е- който обича по- малко, прави по- малко компромиси.
Повече оставя да се грижат за него, отколкото той да се грижи за другия.
И така, живее по- доволно и щастливо.

С което аз съм съгласна, но никога не съм знаела как технически да стане работата.
Винаги ми е идело отвътре да обгрижвам до лигавня, чак.
Разбира се, бих могла да искам реципрочно лигавене, ама то е все едно да искат от мен да не го правя........

# 98
  • Linz
И според мен авторката трябва да потърси грешката в себе си. Промени ли се тя, и отношението към нея ще се промени.... От личен опит пиша.
Трябва да се освободи от нагласата, че мъжете са свине. Напротив, прекрасни са- отвори си очите и ще го видиш. И заслужават да бъдат обичани... не с очите, а със сърцето... и без очакванията! Успееш ли да се освободиш от негативната си настойка, моментално ще видиш колко по-харесвана и обичана си.

# 99
  • София
Сарания, от кои очаквания да се откаже жената жената? newsm78
Очакване да я обича, да я уважава, да ѝ е верен, докато са заедно? newsm78
Да не очаква да я подкрепя и да ѝ даде чаша вода, ако е болна?

Да не очаква, че след работа ще си дойде вкъщи, вместо да забие на запой някъде? newsm78
...................
В работата, да нямаш очаквания че ще ти платят заплатата? newsm78
Че няма да те уволнят без време и причина? newsm78

Да не очакваш, че ще бъдеш жива и здрава, че да си отгледаш децата? newsm78
Да не очакваш, че децата ти ще са живи и здрави? newsm78

# 100
  • Paris, France
Amour, за лошите и добрите момчета не съм съгласна. Получавала съм много грижа, внимание и реални, палпабилни неща от лоши момчета. Добрите момчета често са лепливи и скучни, изискват много заедност, а в същото време с нищо реално не помагат, нищо ценно не ни купуват.

абсурТ, моят мъж след работа и уикенда винаги гледаше да сме заедно. Пътуваше в петък за да дойде при мене и в понеделник ставаше в 3 сутринта за да е на работа на време. Не излиза, освен по работа. Емиииии, стигна се до там, че спрях да полагам усилия, защото зная, че каквото и да направя той ще дойде. Почнаха да ми липсват излизания по женски, защото и там се домъкваше с мене. "Ама аз платих сметката на цялата ви компания" му беше извинението. Е да, ама аз пък устата си не можех да отворя, защото на някои теми е неудобно да се говори пред мъже

Добрите момчета често са силно привързани към семейството си. Искате ли редовно да се виждате с майка му, баба му и досадния му брат, примерно? Аз не.

Мисля, че няма универсална формула за семейно щастие. Всеки си намира своето и като спре да го устройва почва да се жалва или бие шута.

# 101
По принцип не обичам да вадя тоя аргумент, но темата засяга случаите, които са в юрисдикцията на Клариса Пинкола-Естес и други, дето са стигнали до извода, че и в най-подредения женски живот идва време, когато почва да те стяга шапката от иначе прекрасни неща.

Като например това, че за мъжа целият ти живот и енергия са ресурс на разположение, който следва да впрегне в своите цели. И тук вече идва правото на жената да НЕ Е на разположение и да дава само толкова ресурс, колкото иска. Впрочем това е и право на мъжа. От един момент нататък на всички става ясно, че не може да се раздаваш нацяло, не е полезно. Трикът е да даваш все повече на себе си, а другото да се докара до стабилно положение и да не изисква намеса и обгрижване с пърхащо сърце. Защото това ти изпива силите и живота. И, както е писала авторката, жената усеща, че "кърми мъртво котило".

Целта на жената е да даде начален тласък, след това, като Господ, да си почива максимално и да оставя нещата да се развиват. Многото пипане, пърхане, обгрижване, задушава и изкривява. А и хората свикват. Вместо гора от дъбове, отглеждаш кекава поличка от капризни бонзайчета, които треперят от всеки по-хладен полъх. Вкопчени с малките си коренчета, искат и капризничат.

Та така за жените - във всички роли трябва по-хладно. Хората са егоисти спрямо жените: не само съпрузите, ами и майките, бащите, децата. Ако ги оставиш, ще те попилеят и стъпчат, под благовидни поводи.

Аз лично обичам да правя по нещо за другите, ама ей така - да дам начален тласък на събитията и да видя, че и те се мъчат малко, и те се ангажират с процесите. Не само аз да правя нещо за другите. Не че не ги обичам, но ми е ясно, че хората са зебри, не еднорози. И аз включително. Ако се правя на еднорог и перфектна, бързо ще ми свършат батериите. Като жена тръгнах идеалистично, сега действам с професионална пунктуалност и доста по-малко емоция. Така и аз не мъча себе си, не мъча и другите (защото който се раздава, после неусетно става много неприятен вид садист спрямо получилите любов - после си я иска, даже подсъзнателно, и ако не я получи, почва с едни перфидни садистични номерца...)

# 102
  • Linz
absuT, очаквания какво трябва да бъде неговото поведение и отношение към нея. Той е това, което е и няма да стане друг, защото тя иска. Той може и да иска да се промени, но не може. Може де, ама промяната не идва отвън, а отвътре. И не става защото сам е решил, а става на подсъзнателно ниво. На подсъзнанието също може да се въздейства, но трябва да знаеш как и не става от днес за утре...
Та това за очакванията... приемаш човека какъвто е или го пускаш. Не можеш да го префасонираш, както авторката е опитала... и се е разочаровала, че не й се е получило.
Да живееш без очаквания означава да можеш приемаш обстоятелствата каквито са без да си нарушаваш душевния мир.

За работата например. Работя много защото искам шефа да ми вдигне заплатата. Той не го прави, аз ставам още по-усърдна, оставам след работа, а той не забелязва. Накрая ми писва и напускам... Грешно.
Намирам си работа, която ми носи удоволствие. Чувствам се мотивирана да работя и влагам много хъс и енергия, заради самия процес, а не заради очаквания за по-високи доходи (които рано или късно е почти сигурно, че ще дойдат)... Правилно.

Аз вярвам, знам, че ме чакат много хубави неща. Включително, че ще съм здрава и занапред. Това е убеждение. Очаквания са желанието ти към теб да се отнасят по определен начин. Касае човешките взаимоотношения.
Опитах да обясня, не знам дали се получи.

пп Като пиша от телефона изпускам букви.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 15:41 от SaRaNia

# 103
  • Paris, France
За работата например. Работя много защото искам шефа да ми вдигне заплатата. Той не го прави, аз ставам още по-усърдна, оставам след работа, а той не забелязва. Накрая ми писва и напускам... Грешно.
Намирам си работа, която ми носи удоволствие. Чувствам се мотивирана да работя и влагам много хъс и енергия, заради самия процес, а не заради очаквания за по-високи доходи (които рано или късно е почти сигурно, че ще дойдат)... Правилно.

С това не съм никак съгласна. Като си намериш работа, която ти носи удоволствие, но не ти покрива сметките и наема ще трябва да мислиш денонощно за намиране на пари. Няма да те дразни работата, но ще имаш доста големи проблеми, които скоро ще те депресират.

Докато работех често сменях работа. Още като започна новата се оглеждах за по-платена. Повечето ми колеги правеха същото. Работим за доходи. Иначе е хоби. Ако имаме доходи от наеми и подобни, които ни покриват разходите на 100% можем да си позволим да работим за удоволствие или да не работим.

# 104
Вече се чудя кое е правилно, кое е грешно! Дали постъпвам правилно, или не?! И знаете ли мисля си, че човек срещне ли нещо или някого трябва да се възползва, да изживее мига, да създаваме спомени! Децата се обичат много, но те живеят техния си живот и за нас какво остава, едно голямо НИЩО! А после.......

Общи условия

Активация на акаунт