Знаете ли какво установих

• 29 959
  • 418
  •   1
Отговори
# 180
Явно оставям грешно впечатление, но аз също съм свръх дипломатична. Но не знаете за каква стена става дума - непробиваемо ни с добро ни с лошо. Иначе за всичко се консултирам него и правя компромиси. Само за децата не правя компромиси и се налагам и то само когато ситуацията го изисква. А то е често предвид нескопосничеството му като родител. Е два дена пуснах сина на лагер с баща си и ми го върна хремав (а не е бил хремав от година поне). Защо ли точно сега - ами защото цял ден навън на дъжда с неподходящо облекло.

# 181
  • София
И какво?
Златното яйце хремаво, ти да видиш, а оная гад, дето ти го е върнала така е за разстрел!?
Почни да пиеш глог- мента и валериан, щото накрая и децата ти няма да те изтърпят. Peace

# 182

А, дали децата защитават баща си само защото са добре възпитани/ от кого, защото тя е тази която крещи и напада, и от нея го защитават/?
И това, че децата ще си поемат по пътя, когато станат пълнолетни, извинение ли е да ги оставиш без баща, след като те, де факто, в разправиите са на негова страна?

Не знам на колко години си, но "любов на пиедестал" има в поезията, в романите и в главите на 14 годишните.
Жена с втори брак да го твърди, е малко инфантилно, без да се засягаш, защото не това е идеята ми. Peace

Аз ще ти кажа защо го защитават. От една страна ги е страх от него. От друга са хитреци - преценили са, че нямат изгода да си развалят отношенията с него. Освен това виждат, че тука цялата династия е срещу мен и по-печелившата позиция е да са с тях, а не с мен. Обаче усещам, че ме обичат, защото знаят че и аз ги обичам и защото аз съм единствения човек тук на който знаят ще могат да разчитат на 100%.

И какво?
Златното яйце хремаво, ти да видиш, а оная гад, дето ти го е върнала така е за разстрел!?
Почни да пиеш глог- мента и валериан, щото накрая и децата ти няма да те изтърпят. Peace

Ето - и тук съм лошата, пък аз е чудя защо в нас угаждам на всички и пак съм им крива. Явно си имам дарба да създавам лошо впечатление в околните. Особено ако не четат внимателно, е се хващат за една дума и си доизмислят останалото. Повече няма да коментирам - кой разбрал разбрал.

# 183
  • София /Абсурдистан
Как ви се занимава с разправии и скандали. Аз не се карам с никого, пазя си нервите. Спокойствието ми е най- важно. Ако чак толкова не понасяш някого, по- добре е  да се разделите, въпреки 30- те години брак, че то иначе е някакъв ужас без край. Постоянното напрежение разболява.

# 184
Мъж, който слуша чуждото мнение, дори и на непознатият, е първото  зло на света за мен преди плейбоя, насилникът и пияницата. Косвено познавам такъв - пълен боклук.
Ни семейство отгледа, децата му бяха сирачета при жив баща.
Защото този казал нещо, онзи - нещо. И така.
Мисля, че трябва да се бяга от такъв човек. Или поне здраво да се стъпи на шията му,  за да слуша жената до себе си - т.е. да има тиранка до себе си. А това много изморява жената, ако отвътре не ѝ идва.
Така, че по-далеч от такива.

# 185
Скрекелиг, естествено, че децата ти те обичат, много добре знаят кой ги обгрижва и им угажда. Но просто не си авторитет за тях.

И както и други казват - подбирай си битките. Какви са, моля ти се, тези кокошки, за които се карате и дали да им е затворена вратата? Оставяй го сам да се оправя с тези селскостопански дейности, занимавай се с по-фини и дамски работи. Ти не си един от братята, че да опъваш наравно с тях. Но май ще е късно да го играеш крехка и слаба тепърва.

# 186
Не казвате ли всички едно и също - че най - важно е собственото спокойствие?
Не мога да разбера 'що се карате?

Обяснете на младите и наивни девойки като мен това чувство как се постига.

# 187
Не казвате ли всички едно и също - че най - важно е собственото спокойствие?
Не мога да разбера 'що се карате?

Обяснете на младите и наивни девойки като мен това чувство как се постига.
Лесно. Като се съберат две магарета /инати/, непременно се карат. Ако е само едно, не става хубава кавга, щото другият се съгласява...

# 188
Луна, става въпрос  за личното спокойствие, не за караницата.

# 189
Ами отговорът е в двете думички, за които се пита. Разнищете ги. Ще стигнете до него. Простичък е. Лично спокойствие.

# 190
  • София

А, дали децата защитават баща си само защото са добре възпитани/ от кого, защото тя е тази която крещи и напада, и от нея го защитават/?
И това, че децата ще си поемат по пътя, когато станат пълнолетни, извинение ли е да ги оставиш без баща, след като те, де факто, в разправиите са на негова страна?

Не знам на колко години си, но "любов на пиедестал" има в поезията, в романите и в главите на 14 годишните.
Жена с втори брак да го твърди, е малко инфантилно, без да се засягаш, защото не това е идеята ми. Peace

Аз ще ти кажа защо го защитават. От една страна ги е страх от него. От друга са хитреци - преценили са, че нямат изгода да си развалят отношенията с него. Освен това виждат, че тука цялата династия е срещу мен и по-печелившата позиция е да са с тях, а не с мен. Обаче усещам, че ме обичат, защото знаят че и аз ги обичам и защото аз съм единствения човек тук на който знаят ще могат да разчитат на 100%.

И какво?

Ето - и тук съм лошата, пък аз е чудя защо в нас угаждам на всички и пак съм им крива. Явно си имам дарба да създавам лошо впечатление в околните. Особено ако не четат внимателно, е се хващат за една дума и си доизмислят останалото. Повече няма да коментирам - кой разбрал разбрал.

Съжалявам, ама ако си прочетеш поста с разбиране, ще се хванеш за главата!
Децата ти - използвачи, които застават на страната на всички, които не те понасят.
И какво, оказва се, че никой не остана да те понася!? newsm78

Ние тук- същата работа.
Не четем внимателно колко си добра и угаждаща, а си измисляме, че да те изкараме не читава!?

Ами, няма как да си права единствено ти, а всички други да са грешни!

# 191
Вие на мое място, като ви гледам кви сте бойни, не скадали, а къщата щяхте да дигнете във въздуха. Сега съм му казала да ходи на семеен консултант защото не разбира какво му говоря, а ако друг му го каже схваща. Щял да мисли. Не го правя на гъз с безпочвени обиди, а с доказателства, че не е прав. И не че ми е много зор да го правя, но като видя човек, който се изказва с авторитет за неща от които няма представа ме провокира да го отрезвя. Ама си е гад и не се трогва от нищо - невъзможно е да му смажеш самочувствието. Може с часове да му обяснявам неща, които за нормален човек са унизителни. Дума няма да обели. По едно време казва Свърши ли, че имам работа? Като го питам Няма ли да кажеш нещо отговаря Нямам какво да кажа и най-спокойно се обръща и се заминава по работа. Всяка друга на мое място би го замерила с нещо тежко. Но аз ще изчакам  да дойде най-подходящия момент за действие. Смятам когато децата станат самостоятелни все още да ставам за нещо. Но на тоя етап децата са ми приоритет - никакви мъже не могат да ме направят щастлива ако знам, че децата ми са нещастни.
Сигурно ще ме сметнете за луда, но каква зодия е този човек?

# 192
  • Linz
Да, absurT, на пиедестал трябва да е любовта и това не е абсурдно. Не само в семейството, също в отношенията с всички останали и въобще във всичко, което правим. Уверявам те, не е никак трудно и освен това носи удовлетворение повече от всичко друго. Всъщност е единствения източник на истинско щастие.

# 193
Вие на мое място, като ви гледам кви сте бойни, не скадали, а къщата щяхте да дигнете във въздуха. Сега съм му казала да ходи на семеен консултант защото не разбира какво му говоря, а ако друг му го каже схваща. Щял да мисли. Не го правя на гъз с безпочвени обиди, а с доказателства, че не е прав. И не че ми е много зор да го правя, но като видя човек, който се изказва с авторитет за неща от които няма представа ме провокира да го отрезвя. Ама си е гад и не се трогва от нищо - невъзможно е да му смажеш самочувствието. Може с часове да му обяснявам неща, които за нормален човек са унизителни. Дума няма да обели. По едно време казва Свърши ли, че имам работа? Като го питам Няма ли да кажеш нещо отговаря Нямам какво да кажа и най-спокойно се обръща и се заминава по работа. Всяка друга на мое място би го замерила с нещо тежко. Но аз ще изчакам  да дойде най-подходящия момент за действие. Смятам когато децата станат самостоятелни все още да ставам за нещо. Но на тоя етап децата са ми приоритет - никакви мъже не могат да ме направят щастлива ако знам, че децата ми са нещастни.
Сигурно ще ме сметнете за луда, но каква зодия е този човек?
изборът е голям - дева, рак или везни. Може да е и риби, стрелец и близнаци. Е, и овен, лъв, скорпион, козирог или водолей или телец. Избери си. Stuck Out Tongue Winking Eye
С други думи искам да кажа, че трябва да се разбере асцедента, кое е трудно. Слънчевата зодия ряпа да яде.

# 194
  • София
Да, absurT, на пиедестал трябва да е любовта и това не е абсурдно. Не само в семейството, също в отношенията с всички останали и въобще във всичко, което правим. Уверявам те, не е никак трудно и освен това носи удовлетворение повече от всичко друго. Всъщност е единствения източник на истинско щастие.

Сарания, превръщаш се в проповедник, изживяващ се като последна инстанция.
На мен не ми пречи- всеки нормален човек знае, че светът се движи от любовта във всичките ѝ измерения.

Не откриваш топлата вода, но да поставяш на пиедестал, означава липса, преклонение, изключителност, а не ежедневие.
Дано ме разбереш. Hug

Общи условия

Активация на акаунт