Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 29

• 67 593
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Дали ще видим еврозона или не - не знам. Но първо трябва да влезем в чакалнята (което още не е станало) и от този момент трябва да минат няколко години, докато изпълним някакви условия и да влезем в еврозоната. Т.е. няма да е скоро Grinning

# 436
Дали ще видим еврозона или не - не знам. Но първо трябва да влезем в чакалнята (което още не е станало) и от този момент трябва да минат няколко години, докато изпълним някакви условия и да влезем в еврозоната. Т.е. няма да е скоро Grinning

А на първо време трябва да поддържаме инфлацията ниска, за да ни приемат в чакалнята, т.е. трябва да увеличат лихвите.

# 437
Еврозоната ще я видите както се казваше, когато си видите ушите без огледало..или когато Шенген, вече над 20 години за нас е като моркова пред магарето. Уж ставаме и аха да влезем, ама друг път.
Литва, Латвия изчакаха в чакалнята по 9,10 години, преди да ги пуснат в еврозоната, на условията на която не оттоваряме, почти на всички.
За нас направиха специално чакалня за чакалнята.Дори в нея не ни искат...
Като направят първия одит на състоянието на банките и стрес тестовете от ЕЦБ, мисля, че съвсем ще се хванат за главите...😁

# 438
Привет купуващи и продаващи хора,

Ние търсим имот от 8 месеца и до сега сме изгледали около 20 имота. Резултатът е - пълно разочарование. До сега не ни допадна нито едно от видяните жилища. Бюджетът ни е 1200-1300 евро кв.м., а за тази цена виждаме безбожни грозотии и маломерни дупки.
Вече почти сме се отчаяли и отказали.
Постоянно четем за това как цените ще падат през втората половина на 2019г. Какво е вашето мнение по тази тема?

Поздрави.

# 439
  • София, Bulgaria
Хора, човек работи активно поне 30 г. до към 55 г. и ако на 25-30 г. не може да купи имот, не е болка за умиране. Има пред себе си още 25 години, предостатъчно време, стига да има амбицията да се развива.
Аз предлагам по-ведро да го даваме... и да не се жалваме много и оплакваме, все пак тук не са хора на минимума.
Но човек така е устроен, ако има форум на милионерите, сигурно ще се жалват как, не  могат да купят още един небостъргач. Аз мисля, че човек прави сделка с имот, когато е готов за това и тази сделка е най-добрата за него. В живота никога не знаеш какво печелиш и какво губиш. Има по някакъв странен начин равновесие, може би трябва да се търси "златната среда" , макар това да е най-трудно. Това, което съм забелязала е, че животът обича смелите.

# 440
@miamihills: На някои имоти цените може да паднат, на други - да се качат. Аз не очаквам драстични промени и в двете посоки.
In general, цените на качествени имоти, с добро разпределение, в нови сгради, в хубави квартали (нали всички това търсим) е по-вероятно да се повишат.

Аз купих жилище преди около 2 години и тогава ми казваха, че цените ще паднат до 2018, да изчакам. Цени на апартаментите в моя блок на моя етажа са вече с 200 евро на кв м нагоре от тогава.

Моя съвет: ако имате нужда от жилище и намерите нещо, което наистина ви харесва и е на поносима цена, не чакайте.

# 441
Привет купуващи и продаващи хора,

Ние търсим имот от 8 месеца и до сега сме изгледали около 20 имота. Резултатът е - пълно разочарование. До сега не ни допадна нито едно от видяните жилища. Бюджетът ни е 1200-1300 евро кв.м., а за тази цена виждаме безбожни грозотии и маломерни дупки.
Вече почти сме се отчаяли и отказали.
Постоянно четем за това как цените ще падат през втората половина на 2019г. Какво е вашето мнение по тази тема?

Поздрави.
  В кои квартали на София търсите и с каква квадратура жилище? За много от кварталите цената на м2, която сте си определили би трябвало да е достатъчна. С изключение разбира се на Идеален Център, Изток, Иван Вазов и още няколко.

# 442
Ами ето. Един от симптомите на идващият спад на цените е налице - хора със сносен бюджет не могат да си намерят нищо добро едва ли не с години.

# 443
Това, което съм забелязала е, че животът обича смелите.
И ЧСИ-тата също Simple Smile

# 444
Това, което съм забелязала е, че животът обича смелите.
И ЧСИ-тата също Simple Smile

Хахаха, много добро Grinning

# 445
@zhaboka Благодаря за мението.
NikoT Кварталите които сте споменали присъстват в търсенето ни, без Център. Другите квартали в които гледаме са Гоце Делчев, Стрелбище, Борово, Бели Брези, Дианабад. Търсим нещо около 100 кв.м.

# 446
  • София
Ами ето. Един от симптомите на идващият спад на цените е налице - хора със сносен бюджет не могат да си намерят нищо добро едва ли не с години.
  Е да, сега, едва ли може така да се обобщи, те може да търсят в Яворов, примерно, ново строителство на 6-7 ми етаж поне, че да имат гледка, с гараж. То такова няма. Често купувачите сами се заключва с невъзможни критерии. Пък и 20 огледа, едва ли е търсене с години.

# 447
NikoT Кварталите които сте споменали присъстват в търсенето ни, без Център. Другите квартали в които гледаме са Гоце Делчев, Стрелбище, Борово, Бели Брези, Дианабад. Търсим нещо около 100 кв.м.
Тази сграда я бях постнал преди няколко месеца. На втора линия от бул Тодор Каблешков и много близко до колелото на рейсовете и тролея, на 500-600 метра от супер училище и детска градина. Също така я строят с много качествени тухли, дограми, асансьор, врати солид и т.н. Но явно е продадена, защото всичките обяви са свалени, а имаше свободни поне 5-6 апартамента.

# 448
Това изглежда добре направено, но не знам дали е наистина в Г.Делчев или в Манастирски ливади:
https://m.imot.bg/details/1b153692715257756

# 449
btw, 100 кв. м. за тристаен (предполагам, че това търсите) е малко. Без общи части ще е около 80-85, което си е маломерно.

Общи условия

Активация на акаунт