Отговори
# 180
  • София
Привет!
Най-после успях да седна да попиша, че само за четене ми остава време. Днес от скитосване Мартина си пропусна следобедния сън. Вече хич не може да спи на вън. Ама какво да се прави, като не остана време и много работи трябва да се свършат.
Ваня, идеята ти за среща е страхотна, но защо не изчакате още две седмици? Примерно първата събота на юли, че да можем и ние да присъстваме, страшно ми се иска. За кредита много хубаво сте решили. Дано нещата се наредят както сте го планирали.
Дамаянти, с голамо сърце си ти! Браво за хубавата инициатива. За фън шуй мога да ти помогна, ако ти се чете на руски, ако не като се видим ще ти разказвам. Иначе и аз преди време, когато живеехме в Чехия, расъждавах като теб и това е много голяма грешка, но тогава дори и не подозирах, че същиствува подобно учение. За буденето - откакто я отбих Мартина изобщо не се буди, но много се върти и много се отвива. За мое удобство я премествам на спалнята и тя май свикна, та не знам как ще я отучваме.
Мария, много кофти с тая алергия, но това не значи, че ще й остане за цял живот, нали? На Мартина пък хич не й харесват черешите. За ходенето хич да не се притесняваш. Невена ми проходи на 1г. и 3м. Просто си е такова дете, изключително предпазлива, винаги ме държеше за ръчичка, като ходим някъде, по катерушки и пързалки я беше страх да се катери, а Мартина е точно обратното. Сама се качва на малките пързалки, пързаля се без да й мигне окото и никакво държане за рък, сама пердаши.
Пипинце, децата е хубаво да ходят боси по пясък, трева и т.н., но по улиците трябва да са с обувки и именно тези обувки се препоръчва да не са какви да е, а да са с твърд форд и да държат стабилно крачето. Аз също мисля да пускам Мартина да ходи боса по тревата на вилата, но към обувките съм много взискателна. Мъжът ми за мен и за него може и 300лв. да даде за хубава обувка, но за децата хич не му се дава, защото ги носят по няколко месеца. Аз обаче съм безкомпромисна, особено за Мартина. А за плоскостъпието си права. И моите наблюдения са, че много деца спят по корем, включително и Невена и Мартина, а също и мъжът ми. На него даже са му казали, като е бил малък, че няма да може да ходи, пък той и състезател по ориентиране е бил.
Кога заминавате на море?
Наде, ми те Мартина и Али колежки бе. За питката и аз ще кажа, че много добре изглежда на снимката, не знам какво си очаквала да се получи. И хубаво да си починеш. Щом има много хора около вас все ще има кой да се занимава с Али. Големи сладурки сте двете.
Бубенце, за ваксините хич не съм компетентна.
Леле, аз не пиша, не пиша, пък като започна няма спирка. Извинете ме моля. И пак не можах да кажа всичко, но хайде утре, ако мога.
Ето маратонките на Мартина http://images07.snimka.bg/000805823.jpg
http://images07.snimka.bg/000805824.jpg
Лека нощ.

# 181
  • София
Bubence, здравей! Hug
На Лили и биха въпросната ваксина на 7.06 (миналата седмица в сряда) Не е имала никакъв проблем, нежелана реакция или друг ефект от нея засега. Надявам се и да няма. Rolling Eyes
Това което описваш ми прилича на алергична реакция, но пък да е така 4-5 дена... newsm78
Какво казват докторите?

Последна редакция: чт, 15 юни 2006, 23:05 от emi_jamie

# 182
Бонджорно, връщам се след малко Hug

# 183
Тъй, да видя ся кой кво писал, че вчера не знаех на кой свят съм Crazy
Ваня, тенкс за инфото  bouquet Това с японското седене ме притесни - ми той Кико само по тоя начин седи. А и като се замисля, не мога да се сетя по какъв друг начин може да седи дете, което си играе на земята newsm78
Кажете, моля, вашите като играят на земята как сядат? И как ги предпазвате от японското седене?
А иначе ето това твърдение много, много ми хареса Mr. Green
ако едно дете проходи на 1г.1м. то значи майката е добра, а ако проходи на 1г.2м. майката е много добра, т.е. колкото по-късно по-добре. Simple Smile
Много се радвам за кредита, дано всичко се развива гладко и безпроблемно Peace
Наде, честита ви дофторка с публикации в чуждестранния печат Wink Йекстра е питката, ко се праиш Simple Smile
Мария, при нас ситуацията с ходенето е следната: държи се за един пръст, а ако държи някакъв предмет в ръката, се подлъгва да направи 1-2 крачки (явно мислейки, че ме държи мене Laughing), но като го пусна - кляка. Иначе стъпва стабилно, не на пръсти, не си криви краката, пази си равновесие, обаче пусти страх... Rolling Eyes А не ми се иска да го насилвам, за да не постигна обратния ефект. Така че само с насърчения карам, а той когато се почувства готов - тогава.
Бубенце, при нас нямаше пъпки след ваксината, а и педито каза само за възможна температура до 38 градуса като реакция. Нещо ми се върти в главата, че някоя от мамите коментираше за обрив след Тримовакс... Ваня ли беше Embarassed
Шоши, много са сладки маратонките, със здраве да си ги носи Peace

# 184
  • Бургас
Добро утро!   bouquet
Тъкмо си помислих, че и аз един ден ще съм първа ама нъц... Grinning

Всъщност като бяхме на първия преглед (на 2-3 м.) ми беше казал, че ако едно дете проходи на 1г.1м. то значи майката е добра, а ако проходи на 1г.2м. майката е много добра, т.е. колкото по-късно по-добре. Simple Smile

Значи излиза, че на Сиса съм по-добра майка отколкото на Женя... #Crazy

Нещо ми се върти в главата, че някоя от мамите коментираше за обрив след Тримовакс... Ваня ли беше Embarassed

Аз бях писала. На Женя и се изрина дупето и за 4-5 дни се оправи с Павлодерм. Още има малко зачервено. То всъщност не беше точно обрив , а по скоро като на плюски, огромни при това.

Наде, питката е станала страхотна. Ето кой ще ни лекува като остареем. Party

И на мен нещо не ми се нрави това безсъние до 3 г. Женя до 1г. и 1м. си спеше съвсем нормално / е с малки изключения които обаче не продължаваха повече от седмица - две/.Заспиваше в 20-20.30ч. и сутрин ставаше към 7/ понякога се събуждаше да пие вода/. Сега обаче от вече 3 седмици вечерите са кошмарни- реве, пищи и то повече от 2-3 часа. През деня е крива, хленчи...абе непоносима, дере, хапе / ако не успее мен да ухапе, хапе себе си...естествено я заболява и пак почва да реве/, раздава шамари... Rolling Eyes ooooh!
Дано да е от зъби, че другите причини за безсъние не ми харесват въобще...

Мария кофти се е получило, но ако е от нитратите Мона няма да има проблем с черешите. Женя нещо не ги обича пресни, от компот или на пюре да- но иначе Naughty

Дамаянти похвална е инциативата ви. Hug

Ваня кофти е , че родителите така постъпват, но тяхното поведение си е обяснимо- те на са научени да рискуват/ а за тях това си е риск/. От много отдавна никой за нищо не ни е подкрепял и така си се оправяме- сами, но всъщност така най-добре можеш да оцениш постигнатото.

Shoshi много са хубави маратонките на Мартина, но няма ли да и е топло с тях на крачетата? newsm78

Хайде да ходя да се трудя докато децата спят.

# 185

Всъщност като бяхме на първия преглед (на 2-3 м.) ми беше казал, че ако едно дете проходи на 1г.1м. то значи майката е добра, а ако проходи на 1г.2м. майката е много добра, т.е. колкото по-късно по-добре. Simple Smile

Ами да, а Шоши е по-добра майка на Невена, отколкото на Мартина Laughing

# 186
  • София

Известявай ме за нови отговори. 
 Върни се в тази тема. 
 Не използвай усмивки. 

Joy Joy Joy Дона, на Невена много много й хареса заключението ти. Нещо на напоследък е започнала да ревнува.
Ели, то хората с повторенията се усъвършенстват, а ние с теб вървим към провал. hahaha
Да ти кажа и аз наблюдавам подобно поведение у Мартина. От скоро е и не всяка вечер. По същия начин пищи, реве и все след мен върви, вре ми се в краката, а като я гушна се поуспокоява. Иначе през деня и през нощта е добре.
Маратонките сме ги взели малко по-големи за есента, защото много ми харесаха, за лятото си има сандали.
Мартина също прави опити да похапва забранени неща, но направо бледнее пред изпълненията на Кико и Лили. Един път видях в акото едно червено конче от бродерията на кака й, и втори път й вадих от устата гумичката на един молив, която беше отхапала и сдъвкала, но в общи линии не си пада по индивидуалните дегустации. Хапва това, което й даде мама.
Дона, а на теб какво ти се случи вчера? Направи ми впечатление, че си много пасивна.
Хайде, изпих си кафенцето и отивам да правя тортичка, че ще имаме гости.
Хубав ден на всички.  bouquet

# 187
  • Paradise
Добъ ден и от мен Hug Hug Hug
ние си имаме баба, дойде преди малко и аз вече мога спокойно да си отдъхвам и кафенце да си пийвам и фреш си направих, за да ми е кефът по-голям Flutter Flutter Flutter
А баба и внуче да се гледат Sunglasses Sunglasses Sunglasses

Мерси много на всички с инфото за обувките. А относно начина на седене - Макси седи само така, по японски. Дори вчера си правих експеримент и колкото пъти седне така, го поставях с опънати напред крачета, ми той стои няколко секунди и става, защото не му е комфортно.
Решила съм да се консултирам с нашия педиатър; след това ще ви информирам той какво ми е казал Peace
Ваня, идеята за среща е супер. Аз даже предлагам и дата - 01.07. или 02.07. bowuu bowuu
Шоши, ние заминаваме на море на 07.07. за една седмица.
Маратонките на Мартина са страхотни, а и тя самата е много готина Simple Smile

За недоспиването до 3 години - не си мислете, че мен много ме кефи това Naughty, но майка ми така ме "успокоява" Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes дано не се окаже права, ама то май и след това не се знае какъв сън ще; нали тогава почват разните страхове от чудовища и т.н.
Ми я майките с по-големи деца да кажат по спомени с първото как е било Simple Smile

Бубенце, ние още не сме я сложили тази ваксина заради обривите, които Макси получи преди време. Не знам какво да ти кажа, предполагам, си водила Анди на доктор, за да се консултираш и там.
Чувала съм, че уж при някои деца това била нормална реакция, но пък от друга страна си спомням, че SafeHeaven беше обяснил, че такива обяснения дават лекарите, когато не знаят какво да кажат.
По описанието, което си дала на обрива, ми се струва, че е алергична реакция, като уртикария ми се струва Rolling Eyes Rolling Eyes

# 188
  • София
Тъй, добро утро (то почти добър ден вече)! Гледам никой не е сервирал кафе днес, та да си свърша секретарските задължения Simple Smile

Пак за спането по корем - при нас определено би било проблем, защото от новороден, докъм 11м. спеше само настрани и по гръб; след това започна да спи даже не по корем, а надупен, тежестта на тялото на крачетата/коленцата и си събираше накуп завивките и лягаше в/у тях. Т.е. в нашия случай явно наистина е било от умаляването на възглавницата и е довело до леко събиране навътре на стъпалата, щото в началото като проходи не ги събираше. Може при други деца да не е проблем спането по корем, но при нас си беше баш спане по дупе. Laughing Не знам дали има връзка с това, че и като новородено не го слагах по корем (не съм привърженик на тази идея, освен при колики), но и после като се научи да се обръща не е спял по корем, явно и не е имал нужда.

Joy Мисля, че по-скоро има предвид за майки, които напират и дават зор на децата да проходят колкото може по-рано (има такива, които не дават на децата да пълзят, за да проходили по-рано  #Crazy и задължително в проходилка от по-ранна възраст и тем подобни  ooooh!)

Нещо ми се върти в главата, че някоя от мамите коментираше за обрив след Тримовакс... Ваня ли беше Embarassed
Да. При нас имаше обрив (всъщност не знам дали за една и съща ваксина става въпрос, нали тази против шарка - хич не им знам имената  Embarassed) - все едно е болен от шарка, така беше обрива, точно на 11-тия ден, както ни предупреди лекарката. Мина без температура, без сърбеж и подобни симптоми. Бубенце, така както го описваш май е друго при Андреа. На Емко бяха по цялото тяло - чак на клепачите, точно на 11-тия ден се появиха, ситни малки пъпчици, като при шарка. Най-добре да я види лекар, дано не е сериозно.

Доне, Емко си играеше или клекнал или сяда разкрачен в купа с играчки и рови там. Японското седене го използва примерно като си бута малките колички, лазейки. Но май не само тогава - явно така им е удобно, защото и ходят вече, но аз го вдигам да е клекнал, но стъпил на стъпалата си (дано ме разбра). А за ходенето - не го насилвай, като се престраши ще се пусне, после ще има да тичаш след него... Laughing Heart Eyes

Шоши, много са сладки на Мартина маратонките, със здраве да си ги носи. Явно при вас е още по-студено отколкото тук в София. А за срещата - няма определена дата - да казват и другите мами и предложения за място - полянка, парк. Grinning

За събуждането, Дамаянти, аз много пъти май съм писала, че докъм 7мия месец спеше по цяла нощ без изобщо да се буди. После май се будеше от глад и въведох по-стабилна закуска и се будеше инцидентно - баща му даваше биба и заспиваше. След болницата и като започнах работа се будеше често, трудно заспиваше и спеше неспокойно. Сега нещата май пак се нормализираха - буди се 1 до 2 пъти, понякога и пропуска или чак сутринта рано към 5-6 - суче и заспива. Само дето сега като се събуди и вади един силен глас, а не като по-малък лекичко мрънкаше. Laughing Дано и при вас е период и отмине, явно преживява нещо детенцето.

eliss, права си, че не са свикнали да рискуват, то и ние от самото начало сами си се оправяме и е хубаво, щото никой не ти се меси и не дава акъл. Но при такава голяма стъпка от наша страна очаквах да ни подкрепят (и то при наличието на четири имота общо от двете страни). Да не говорим, че свекърите с големите претенции, ама само на приказки и само, когато те имат нужда от нас. Close Офф, сори, че ви занимавам със сложните взаимоотношения с родителското ни тяло, ама съм се напушила яко. Whistling

Тъййй, снощи и ние се моторизирахме - взехме на Емко триколка от Метро - ето такава, за 36 лв. Ми тези от Марсел ги чакам повече от месец да заредят, бяхме решили да е нещо по-хубаво, ама ми писна да ги чакам, пък и като си мисля всички са китайски, все с пластмасови колелета (е, освен тези над 100 лв.  Rolling Eyes), та за какво да даваме още пари от горе, като не се знае и колко време ще го ползваме. Младият шофьор е мнооого доволен - сутринта стана и веднага в колелото, ухилен до уши и вика бууууу. Grinning Grinning Laughing

Внимание, докато писахте в темата бяха публикувани 2 нови отговора. Grinning Явно бавно пиша. Laughing

# 189
  • София
Ех, Пипинце, блазе ти. Party Хубаво да се поглезиш сега докато баба е при вас. Wink

# 190
Тъй, добро утро (то почти добър ден вече)! Гледам никой не е сервирал кафе днес, та да си свърша секретарските задължения Simple Smile
Альооооооууу, виж къв голям шоколадов шейк съм ти сипала бе Grinning
Нашта триколка е същата, само че без сенник. Ама още не сме я ползвали Rolling Eyes
Пипи, честита ви баба  Mr. Green явно става въпрос за другата баба
Дона, а на теб какво ти се случи вчера? Направи ми впечатление, че си много пасивна.
А, нищо не ми се е случило, бе, просто не бяхме спали цяла нощ и бях така Tired Той си наваксва през деня, ама аз гледам да свърша нещо из къщи... Но виж, снощи си спа момчето като пич.
За събуждането - различно. Обикновено прави 1 междинно през нощта и след това чак към 6. Някои нощи не спи хич - търкаля се в леглото, скимти и само цицата го успокоява. Друг път се буди чак в 6. Както дойде.
Тия, които се стягат за море - не знам дали видяхте тая тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30500.0

# 191
  • София
Альооооооууу, виж къв голям шоколадов шейк съм ти сипала бе Grinning
Нашта триколка е същата, само че без сенник. Ама още не сме я ползвали Rolling Eyes
Да, бе, видях го, ама късно (нещо не всеки път ми се показват снимките на този компютър). Но нищо де, и шейк, и плодове и кафенце. Laughing
И аз си мислех, че триколката ни е същата като вашата, даже и дъги за люлка има, само дето не сме разучили как се слагат, пък и не знам дали има смисъл да ги слагам. newsm78

# 192
  • София
А, мерси, ама я знам таз' тема. Heart Eyes Ох, какъв списък с багаж съм приготвила  ooooh!, хем ще сме при семейство, с малко дете като нас и в обзаведен апартамент. Whistling

# 193
Аз си мисля, че това е реакция от ваксината, но случвало ли му се е на някой? И въобще какво ви е мнението?
Между другото биха и я преди 4-5 дни и още излизат."
...Ще съм благодарна и на вещия татко, ако се включи.

Включвам се съвсем накратко относно MMR. Вие Priorix ли поставихте? Официалната информация от GSK е, че рубеолата е възможно да настъпи около 7 до 28 ден след ваксинацията, като кулминацията е около 11-я ден. Все пак трябва да се оцени обрива, дали е рубеолен или алергичен, в което аз не съм компетентен. Вроятността за висока температура като странична реакция след MMR е в 1% до 10% от случаите.
...е чак пък вещия татко. Това моето по-скоро са аматьорски изпълнения.

Последна редакция: пт, 16 юни 2006, 11:40 от SafeHeaven

# 194
И аз си мислех, че триколката ни е същата като вашата, даже и дъги за люлка има, само дето не сме разучили как се слагат, пък и не знам дали има смисъл да ги слагам. newsm78
Спускат се назад и минават отдолу, поне при нашта е така... Ваште не са ли си прикрепени?

Общи условия

Активация на акаунт