Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнение за строителна фирма КОНТРАКТ СИТИ

 • 5 295
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
 Здравейте,
Преди да купя жилище от Контракт Сити реших да прегледам коментарите за качеството на тяхното строителство. Отзивите, които намерих бяха стари, но с положителна оценка(по тази причина реших да напиша по-актуално мнение за тази строителна фирма).Така със съпруга ми решихме, че това е нашата строителна фирма и си купихме голям и хубав апартамент. От тази година имаме разрешение за ползване (03.2018г). Всичко беше много хубаво. Уверяваха ни, че много ще ни хареса да имаме апартамент на Контрак Сити, но уви на нас не ни хареса. Появи се проблем с терасите ни ( и с двете тераси - източната и западната), които пропускат вода в апартаментите под нас. Представям си какво им е на комшиите, у които тече от 3 месеца.
Отправяхме молби към Контрак Сити да отстранят проблема в най-кратки срокове, за да можем да довършим така желания от нас апартамент, но за съжаление никой не ни взима на сериозно, т.е бавят се много, не могат да диагностицират проблема и не знаят какви действия са нужни. Изпращат работник през 3-4 дена, който вече четири седмици разкопава 2 сифона. Все пак вече сме го платили и не представляваме интерес за тях. Даже един от началниците си позволи да ми крещи, все едно аз съм виновна, че те не са си свършили работата.
С тази информация се надявам да съм полезна на всички бъдещи клиенти на тази фирма.
Н. Цветанова

# 1
 • Мнения: 2 762
Ако купувам жилище гледам дали има покрив или тераса над него. Simple Smile Проблемът е за съседите под вас, но тък като вие пък имате тераса, това ще бъде винаги предмет на спорове и ремонти. 
Не зная фирмата дали ще отстрани проблема, зависи какво сте подписвали, сигурно някъде е пишело в какъв вид фирмата предава апартаментите, с каква изолация и т.н.
Единственото решение е да се сложи повече и по -качествена изолация, за да не тече на съседа под вас. Но пък това сигурно ще задигне и нивото на терасата, внимавайте с какво се съгласявате, защото после пък можете вие да имате проблем с наводнявания от валежи.
Даже, ако някой е решил този проблем успешно, нека да напише как? Какво точно да се сложи?

# 2
 • София, London
 • Мнения: 16 543

Терасата над нас течеше, не бяха поставили добре изолацията отгоре. Къртиха плочки и я правиха отново. Строителите.
 Ако няма акт 16 , с това може да го възпрепятствате да де издаде.
Сградата си има гаранционни ремонти по закон, които са за сметка на строителя.

# 3
 • Мнения: 18
Договора, който сме подписали включва следните гаранционни срокове:
 - конструкция на сградата  - 10год.
 - хидроизолационни работи  - 5год.
 - други строително-монтажни и довършителни работи - 5год

gerda1, за съжаление вече имаме АКТ 16.

# 4
 • София, London
 • Мнения: 16 543
Има закон, прочетето го. Не може с договор да се определят гаранционните ремонти по сградата.
И този теч си е точно хидроизолация и няма нищо общо със сифона.
Ние имахме течове и от первазите, бяха ги наклонили навътре. Изисках слагане на хидроизолационна мрежа.Ходих да гледам как го правят, не че разбирам, но гледах лошо и само мрънках.
Терасата при нас я редиха още един ред плочки, но редно е да се изкърти и да се постяви нова хидроизолация. Освен теч се гледа има ли видимо (няма )наклон към сифона.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 16:49 от gerda1

# 5
 • Мнения: 18
За тези три месеца имах възможност да прочета законите и да се консултирам с адвокати. Извиках и платих на независима термокамера . Знам, че проблема не е в сифоните, но очевидно те не искат да инвестират повече в този обект и са насочили цялото си внимание и ресурс към настоящите и бъдещи проекти.

# 6
 • София, London
 • Мнения: 16 543
Подай  съдебен иск,За една тераса да им запорират всички сметки, та тогава ще им дойде акъла - евтини на брашното скъпи на триците.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 20:32 от gerda1

# 7
 • Мнения: 18
Обмислям тази стъпка, но съм бременна и това би ме натоварило допълнително. Контракт Сити може би на това разчитат. Вчера ги извиках да си съберат и изхвърлят боклука, защото стои на терасите ми от 4 седмици и беше разпилян от вятъра. Използвах момента да им спомена, че са загубили потенциален клиент, а отговора на служителя беше, че слънцето е едно. Не разбрах този отговор, но едно със сигурност знам: от Контракт сити си купих апартамент, а не слънчева система.

# 8
 • Мнения: 2 762
Точно така, в повечето случаи не е от сифоните, а от лоша хидроизолация. Ако не е теч, то може мухъл да има в жилището на този под терасата. Това е все едно да си на последен етаж, и даже по-лошо, на последният етаж имат покрив, а ти - тераса.
Лош е проектът на сградата, защото има такива жилища.   
Не пише ли в договора ви конкретно какви плочки, сифони, парапети и слоеве изолация се слагат под терасата? Добрият строител може да предвиди ефекта от една или друга изолация.

# 9
 • Мнения: 18
По принцип пише какви материали са вложени в сградата, но дали наистина са вложени не мога да кажа . Искрено се надявам, че не са пестили  от такива неща.

# 10
 • София, London
 • Мнения: 16 543
В кой град е това жилище, ако не е проблем да кажеш

# 11
 • Мнения: 18
Намира се в София, квартала е Младост 2.

# 12
 • Мнения: 18
Днес разговарях с Дирекцията за национален строителен контрол. Казаха ми да подадем жалба (аз и засегнатите комшии) до кмета на район "Младост", Дирекцията за национален строителен контрол и Регионалната дирекция за национален строителен контрол.
Надявам се така да има някакво развитие. Disappointed

# 13
 • София, London
 • Мнения: 16 543
Предупреди строителя (а не инвеститора), че ще подаваш жалба, така може да се напънат и да оправят всичко без да ти се налага да се влачиш по институции. Обичайна практика е строителят да отлагат отстраняването на проблема, докато мине давност или да сменят фирмите. Строителят, а не итвеститора отстранява.
Не знам, дали не трябва да се подаде жалбата от етажната собственост.

# 14
 • Мнения: 18
 Здравейте,

Сега намерих време да разкажа за развитието по моя случай с двете течащи тераси.

На 25.09.2018 дойде на оглед служител на Контракт Сити, който не бях виждала до сега. Оказа се изключително отговорен, любезен и подходи към проблема с разбиране.
На 29.09.2018 той направи първа мокра проба на западната тераса. Оказа се, че теча не е от сифона, а от компрометирана хидроизолация. Предприеха се мерки по отстраняване на плочките и поставяне на нов слой хидроизолация.
На източната тераса беше сменен само сифона (най-вероятно там е бил проблема, защото след направена мокра проба на коритото и парапета не се появи теч) и се префугира част от терасата.
Всичко това се направи за ОКОЛО ДВЕ СЕДМИЦИ и вече близо пет месеца не се е появявал теч в апартаментите под нас (искрено се надявам, че и след пролетните дъждове, проблемите от този род ще са останали в миналото Simple Smile).

Изводът, който си направих от цялата тази история и разочарованието ми е, че в Контракт Сити все пак работят и служители, които се стараят да запазят доброто име на компанията и да оставят доволни клиентите.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 18:26 от nelly_nencheva

Общи условия

Активация на акаунт