Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 928
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
На мен ортодонтката ми чистеше зъбите със сода и при необходимост ми е махала и зъбен камък не веднъж без да ме таксува допълнително.
При мен всичко, което евентуално излезе като проблем в периода на носене на брекетите, беше включено в цената и не съм плащала за нищо допълнително. То е абсурдно според мен да даваме толкова пари за ортодонтското лечение и накрая да плащаме и за почистване и т.н.

# 511
  • София
На мен ортодонтката ми чистеше зъбите със сода и при необходимост ми е махала и зъбен камък не веднъж без да ме таксува допълнително.
При мен всичко, което евентуално излезе като проблем в периода на носене на брекетите, беше включено в цената и не съм плащала за нищо допълнително. То е абсурдно според мен да даваме толкова пари за ортодонтското лечение и накрая да плащаме и за почистване и т.н.
И на мен ОД  мноого рядко ми е чистела зъбния камък,когато и кажа че има болка в определен зъб,но като цяло прегледа ми е за 5 мин и често няма време да огледа нещата по-подробно.Затова сега ходя и на зъболекар,понеже ми се малага да подмени пломбите,а и да ми обърне повече внимание.
Каза ми,че след сваляне на брекетите,ще ми провери зъбите един по един.Каза и че ще имам нужда от корекция на венеца с цел естетика.Тя е естетичен стоматолог.Работи малко скъпичко-110 лв. е една пломба.
Вие носихте ли си ластиците до края на лечението?
Аз вече не,заради болките в зъбите.А и май няма нужда вече,остана ми по малко от месец до свалянето.

# 512
  • София
Може ли да споделите актуалните цени при д-р Динкова?

# 513
  • Варна
Имате ли идея дали се продават свободно и къде ластици? На дъщеря ми май няма да й стигнат до следващото ходене при ортодонта, а той е на много куцо място.

От кой град сте? Във Варна знам къде се продават, ако някой се интересува: Дентално Депо МИПИС, ул. Цимерман 55.

# 514
  • Ланкър, планините Овнерог
Имате ли идея дали се продават свободно и къде ластици? На дъщеря ми май няма да й стигнат до следващото ходене при ортодонта, а той е на много куцо място.

От кой град сте? Във Варна знам къде се продават, ако някой се интересува: Дентално Депо МИПИС, ул. Цимерман 55.
В София съм.

# 515
  • На острова
Чисти ми зъбен камък по-предния път като ми сменяха дъгите, голям кеф е усещането след това. Иначе почти всеки път ми ги почиства с нещо като струя вода и ги полира, не знам как да го обясня. Но колкото и да ги чистя, до следващия път са пак потъмнени.

Случи ми се наскоро на два различн зъба, страшна болка при пийване на студена вода, какво толкова са се “разчуствали” не знам. Така изведнъж..

# 516
И на мен ОД  мноого рядко ми е чистела зъбния камък,когато и кажа че има болка в определен зъб,но като цяло прегледа ми е за 5 мин и често няма време да огледа нещата по-подробно.Затова сега ходя и на зъболекар,понеже ми се малага да подмени пломбите,а и да ми обърне повече внимание.
Каза ми,че след сваляне на брекетите,ще ми провери зъбите един по един.Каза и че ще имам нужда от корекция на венеца с цел естетика.Тя е естетичен стоматолог.Работи малко скъпичко-110 лв. е една пломба.
Вие носихте ли си ластиците до края на лечението?
Аз вече не,заради болките в зъбите.А и май няма нужда вече,остана ми по малко от месец до свалянето.
Носих ластици до края на лечението, да. От общо лечение година и половина ластиците носих последните 6 месеца. Simple Smile
Моята също работи по-скъпо. Една пломба е 140лв при нея. Но за щастие дори и след брекетите нямах нито 1 кариес, въпреки обратните ми очаквания. Явно наистина съм се грижила добре за зъбите си, а не само съм си мислела така. Simple Smile

# 517
Здравейте , има ли 40 годишни с брекети?

# 518
  • София
Привет и от мен, другият месец и аз слагам най-накрая. Лекувам кръстосана захапка. С ортодонтката се спряхме на самолигиращи се брекети на GC, мини, с родиево покритие. Ще ги слагаме на двете челюсти едновременно за да не се забавя лечението и ще съм с ластици, от което се страхувам. Нямам идея как ще ги слагам, но се налага.
Мисля да направя посещение на зъболекарката ми преди това за да видя дали има нещо да се прави. Та така, нямам търпение Simple Smile

# 519
На мен ми предстои слагане. Надявам се да не е много дълго лечението, макар че имам захапка за коригиране, освен неравните зъби.

# 520
На мен ми предстои слагане. Надявам се да не е много дълго лечението, макар че имам захапка за коригиране, освен неравните зъби.

Ще пиша на лични ,може ли?

# 521
  • София
Здравейте! Може ли да споделите актуални цени за метални брекети? За сега съм посетела само доц. Факих. Има ли негови пациенти тук?

# 522
  • Варна

Аз почти, на 38 съм Simple Smile

# 523
Здравейте, от другата седмица ще започна лечение с Clear Aligner в клиника City dent в София. Малко е късно да питам за отзиви, но все пак, някой ползвал ли е тази система за изправяне на зъбите и посещавал ли е тази клиника?

# 524
Здравейте, има ли случаи в които даже и брекетите не могат да помогнат, понеже моите зъби са доста криви и се чудя дали изобщо си заслужават парите, времето и усилията?

Общи условия

Активация на акаунт