Захранване - въпроси и отговори!

• 39 158
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
Опитах да дам кисело мляко, подквасено вкъщи от домашно краве мляко. Не му хареса, изплю го и си заключи устата Cry

Възможно ли е да му киселее? Дайте идея за естествен подсладител. Не искам да добавям захар.
Или да опитам да намеря козе мляко или овче?

# 556
  • Плевен
Дай му го с бисквити или плод, банан например.

# 557
Възможно ли е да му киселее? Дайте идея за естествен подсладител. Не искам да добавям захар.
Домашното мляко киселее , може да го подсладиш с плодово пюре или смачкан банан.
Овчето мляко е много маслено аз не бих дала на бебе овче кисело мляко.

# 558
  • София
Опитах да дам кисело мляко, подквасено вкъщи от домашно краве мляко. Не му хареса, изплю го и си заключи устата Cry

Може да е просто период. Моето както хапваше с охота сега е борба да и дам някаква храна. Вчера беше толкова отвратена, че чак повърна.

# 559
Може ли да давам на бебе пилешки бульон без сол купен от Ливадите?

# 560
Здравейте мами 😊 кога почнахте със захранването и с какво ?

# 561
  • Плевен
На 5++ месеца с тиква.

# 562
  • София
Здравейте мами 😊 кога почнахте със захранването и с какво ?

Включвам се към въпроса.
За първи път пиша, но от дълго време следя темата.
Аз ще захраня от следващия месец. Бебето ми ще е на 4 месеца, храни се само с АМ.
Ще започна с тиква.
Въпроса ми е на две лъжички пюре, колко АМ се добавя и съответно колко милилитра АМ трябва да изпие след това?

# 563
И аз мисля от следващия месец бебка също ще е на 4 месеца и мислех да започна с каша. Вчера бяхме но консултация и педиатърката ми забрани да я захранва до навършване на 6 месеца. Ранното захранване било остаряла схема, а аз съм за ранното захранване и сега се колебая да започна ли или да изчакам

# 564
  • София
И аз мисля от следващия месец бебка също ще е на 4 месеца и мислех да започна с каша. Вчера бяхме но консултация и педиатърката ми забрани да я захранва до навършване на 6 месеца. Ранното захранване било остаряла схема, а аз съм за ранното захранване и сега се колебая да започна ли или да изчакам

Нашия педиатър пък държи да е от 4 месец 😁 но аз ходя на частно при друг педиатър и ще поискам и нейното мнение, защото ѝ вярвам повече.

# 565
От софия ли си ? Би ли ми препоръчала педиатър щом си доволна защото искам да се консултирам с някой който е за захранването от 4 месеца. Аз малко съм разочарована от нашия педиатър тя не ме съветва а направо ми се кара

# 566
Аз бих ви посъветвала да се вгледате в бебо дали той е готов за захранване. Просто се водете по него , ако имате разногласия с педиатъра

# 567
  • Somewhere in Spacetime
Аз започнах въвеждането на твърда храна на 5+++, но признаците, че детето е готово за това, бяха налице:
1. държи главата си стабилно изправена, може да я върти;
2. удвои рожденото си тегло;
3. не избутва с език, когато му давам с лъжица (давам му капки с витамин D);
4. видимо огладнява преди часа му за хранене, а изпива по 200 мл мляко x 5 пъти на денонощие.
Не съм го поставяла седнал, за да преценя дали и този признак го има, защото до 6 - ти месец, не трябва да стои седнал.
Започнах с пюре от батат (сладък картоф). След това ще въведа пащърнак, морков.

# 568
  • Варна
Изчакай! Съвсем права е лекарката.
Много ми е интересно това явление, лекари, дават остарели и отречени съвети, майките презглава се втурват да слушат и изпълняват, обаче мнението на лекари, които са в час се поставят под съмнение...
А може ли да попитам какви са аргументите ти в полза на ранното захранване?

# 569
Аз започнах 3-4 дни преди да навърши 6 месеца. Педиатърката и на мен ми беше казала да изчакам дори до самия ден на навършване на 6 месеца. Причината да не се препоръчва ранното захранване не е, защото е остаряла схема, а защото не е било направено проучване тогава, за да се установи дали наистина е полезно за детето. Сега след като са направени куп проучвания е установено, че няма ползи, а само вреди от ранното захранване и затова се препоръчва късното. Аз нямам против захранване на 6 месеца, защото изчетох много неща, свързани с това и прецених, че ще я захраня, когато тя ми покаже, че е готова. Започна да огладнява по-бързо, гледаше ни с голям интерес, докато се храним с баща й и не избутваше лъжицата с език. Захраних с тиква.

Общи условия

Активация на акаунт