Слънцезащита 2018/2019 - III

• 68 367
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Alex23 не съм пробвала флуидите още,но този на Адерма мисля е за суха кожа иначе аз имам крема и съм доволна като цяло.
Момичета като изтече посочения срок след отваряне на слънцезащитния продукт след това какво става филтрите не действат, не са така ефективни или?Понеже на моя изтече а крема си мирише по същия начин и се чудя какво да го правя а има още доста Sad
Има риск филтрите да са неактивни или с намалена активност на теория. На практика обаче, няма как да се знае за конкретния случай. Ако имаш притеснения в ефективността, вземи си друг.  Peace

# 286
На практика ако консистенцията си е същата и не наблюдавам никакви промени в мирис, етц. си го довършвам крема с едно наум - т.е. ползвам го в по-мрачни дни; в дни с ограничен престой навън. Разбира се, това предполага, че имам и отворена опаковка с нов крем за дните в които е наложително да съм максимално "омазана" и защитена.

Мерси, SL, продължавам да се оглеждам и като се познавам ще финиширам с нещо напълно изненадващо Wink пусти мерак да пробвам нови и непознати за мен неща!

PS Нека да запазим добрия тен в темата, моля - все пак няма универсални подходи, продукти и техники. Аз мога няколко слоя прах и себум да бетонирам със слънцезащита без да се изпъпча, но да пламна от парче шоколад или няколко яйца. При друга това абсолютно не важи - нека да уважаваме различията си и да се възползваме и от чуждия опит Wink

Погледнах какво имам в несесера за устни, не съм от най-редовните, най вече, защото не се разбира с някои червила, но пък с молив (вместо) червило си е ОК, хидратира добре и ароматът му е чуден (за мен!):

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 14:02 от Agent Provocateur

# 287
Последен въпрос. За подновяване на слтнцезащитата спрей или стик е по-добрия вариант? Спрея като се напръсква размазва ли се?

# 288
Стик.  Peace
Спрейовете са ненадеждни. Има риск от дупки в защитата. Аз, спрей на лицето, не бих използвала, освен заради това и заради рискът от вдишване.

# 289
Благодаря за отговора. Хвърлила съм око на този, може би ще го взема и ще дам отзиви. Иначе на цялото лице се маже нали, а не на зони както пише.

# 290
За подновяване обмислям  това, което да напълня със слънцезащитен крем.
Да ни се посмееш колко сме разглезени - дори не чакаме доставка от Корея, от поръчката докато ти го оставят пред гаража по-малко от 48 часа е, ако си си платил предварително за Prime service Wink
(но и цената се отличава - винаги си плащаш за глезотията и инстант гратификейшъна Wink
https://www.amazon.com/Luxurious-Portable-Cushion-Container-Dres … Y0FGGPMFXFNPA2GCB

PS А коментирали ли сме слънцезащитно олио за лице като вариант?
https://sokoglam.com/products/tony-moly-bcdation-multi-use-sun-oil-spf-50-pa

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 17:56 от Agent Provocateur

# 291
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
За подновяване обмислям  това, което да напълня със слънцезащитен крем.
Да ни се посмееш колко сме разглезени - дори не чакаме доставка от Корея Wink
(но и цената се отличава - винаги си плащаш за глезотията и инстант гратификейшъна Wink
https://www.amazon.com/Luxurious-Portable-Cushion-Container-Dres … Y0FGGPMFXFNPA2GCB
Sweat Smile Като една достолепна другарка би трябвало да изкритикувам тази неразумна глезотия, ама що ли се радвам поощрително - не знам Simple Smile))

# 292
  • София
Последен въпрос. За подновяване на слтнцезащитата спрей или стик е по-добрия вариант? Спрея като се напръсква размазва ли се?
Стикът не е особено удачен вариант, защото себум, престояла декоративна козметика и нечистотийка ще се нанасят върху самия продукт и ще ги замазваш отново при следващо нанасяне. Отделно какво се случва със замърсеният продукт, не е ясно. При подобен тип козметика най-приемливо е туба или помпа, за да няма контакт.

А защо трябва да е стик? Щом държиш на подновяване и ако е от хигиенни съображения, най-добре направо да си се мажеш с обичайния крем, все може да намери човек къде да си измие ръцете. Но пак не си го представям върху фон дьо тен и пудра.

Че и спрей е по-добре от стик, поне можеш да си затвориш очите и да задържиш дишането, за да предотвратиш поглъщане, вдишване или попадане в очите, за което уместно спомена Джаста Праста.

# 293
Ами слънцезащитата под формата на пудра примерно на биодерма? Мръсотията си остава на тампончето един вид, но вечерта мога да го измия леко с мицеларна вода и на другия ден няма да има мръсотии върху самия тампон или пудрата.

# 294
  • Нидерландия
Аз мисля че е въпрос на личен избор какъв вид защита ще се ползва: пудра, стик, олио, емулсия, крем спрей... цветен, прозрачен, бял итн. За мен стика не е опция, защото имам усещане че се получава наслагване на  продукти,  спрея също защото ме е страх да не си пръсна в очите и в устата, освен това до сега всичко което съм ползвала ми е дразнело на очите. Получавам страшно сълзеене. Искам да си намеря нещо оцветено и с лека структура, да не белее и да не мазнее. На Ла Рош оцветения го пробвах но ми е много тежък някак си.
За тяло ще копувам по нататък, сега не ми трябва но има достатъчно избор. Миналата година ползвах един спрей от местната дрогерия против слънчева алергия и беше ок. Тази мисля да взема нещо на Ла Рош.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 23:33 от Madelief

# 295
Момичета кой според вас е по-добрия вариант за слънцезащитен флуид?

или

Откъм състав флуида на уриаж е много изчистен и цената е много добра.

Ползвала съм на Авен и на Адерма.
Ако кожата ти е склонна към изгаряне или е по-светла бих ти препоръчала Адерма. На Авен флуида скрива дребни несъвършенства и се слива идеално с кожата.

# 296
Аз мисля че е въпрос на личен избор какъв вид защита ще се ползва: пудра, стик, олио, емулсия, крем спрей... цветен, прозрачен, бял итн. За мен стика не е опция, защото имам усещане че се получава наслагване на  продукти,  спрея също защото ме е страх да не си пръсна в очите и в устата, освен това до сега всичко което съм ползвала ми е дразнело на очите. Получавам страшно сълзеене. Искам да си намеря нещо оцветено и с лека структура, да не белее и да не мазнее. На Ла Рош оцветения го пробвах но ми е много тежък някак си.
За тяло ще копувам по нататък, сега не ми трябва но има достатъчно избор. Миналата година ползвах един спрей от местната дрогерия против слънчева алергия и беше ок. Тази мисля да взема нещо на Ла Рош.

За оцветен и лек с две ръце препоръчвам ла рош антелиос хл. Изключително подходящ за мажна кожа, не се свлича, не лъщи и има много леко изравняващо покритие

# 297
  • някъде под слънцето...
Аз мисля че е въпрос на личен избор какъв вид защита ще се ползва: пудра, стик, олио, емулсия, крем спрей... цветен, прозрачен, бял итн. За мен стика не е опция, защото имам усещане че се получава наслагване на  продукти,  спрея също защото ме е страх да не си пръсна в очите и в устата, освен това до сега всичко което съм ползвала ми е дразнело на очите. Получавам страшно сълзеене. .
Най правилния подход за избиране на продукти.
Всичко трябва да бъде съобразено с  индивидуалната ситуация.
Защото това, че за някого е най добрия продукт, не означава , че и за нас ще бъде такъв.
Тук само споделяме личен опит(а не изводи на базата на теория на вероярностите), всеки сам преценя кое би му било полезно и кое не.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 08:52 от sl

# 298
  • София
Аз също разчитам на пудра за подновяване. Да, знам пада, свлича се, потъва в лицето, слънцезащитните филтри са ненадеждни. Но не мога да си представя пълно разгримиране и повторно гримиране на лице 3 пъти на ден. 
Тичането ще продължава да ми е мъка и то от кристалчетата пот, които правят положението критично. Но пък ми е важно бягането и са малко нещата, които биха ме отказали от него.
На тялото нямам предубеждения и нанасям спрей по откритите части при всяко излизане навън, където и да са съм - в офиса, подновяване навън. Колегите и близките ми са ми свикнали.   

# 299
Какво е мнението Ви за състава на тези продукти (става въпрос за слънцезащита за лице):

Първи вариант: Aqua, Benzophenone-3, Octocrylene, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, C12-15 Alkyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmеthane, Ethylhexyl Salicylate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetyl alcohol, Glyceryl Stearate/PEG-100 Stearate, VP/hexadecane Copolymer, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Xanthan gum, Parfum, Disodium ЕDТА

Втори вариант:СЪСТАВ: Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Glycerin, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Ethylhexyl Triazone, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Titanium Dioxide, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Pentylene Glycol, Potassium Cetyl Phosphate, Stearalkonium Hectorite, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Alumina, Xanthan Gum, Jojoba Esters, Propylene Carbonate, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract.

Общи условия

Активация на акаунт