Слънцезащита 2018/2019 - III

• 68 261
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Целогодишно ли използвате слънцезащитен крем? Питам, защото аз си ползвам от април до октомври, защитен фактор 30, от много години. Дерматоложката ми обаче ми каза, че трябва да е целогодишно, и то с фактор 50.

Аз лично да.
50+++РА корейски през цялата година ползвам.
Agent Provocateur, мнооого красиво момиче.

# 511
  • София
Теди, от кой корейски си най- доволна? И потъмняваш ли в лицето?

# 512
Теди, от кой корейски си най- доволна? И потъмняваш ли в лицето?
До сега съм ползвала на доста корейски марки, от всички съм доволна с изключение на един на Миша, който ми оставяше бели следи като от гипс Laughing според мен беше матиращ, а аз не понасям матиращи и кожата ми не се чувства добре с тях , а пък не е суха /нормална е/.
Най-много ми хареса крема на neogen
Скрит текст:
Също и този, беше супер лек
Скрит текст:
Интересен е стика на jm solution, няколко момичета в Азиатската тема, казаха, че не му се доверяват, защото не можел да покрие всички зони на лицето, но според мен е така направен самия стик, че не само че покрива, ама е с извивки които няма как да пропуснат място.
Придава лек блестящ ефект на кожата, но няма блестящи частици, идеален е за под фдт или ббкрем.
Скрит текст:
В момента ползвам този https://www.yesstyle.com/en/etude-house-sunprise-mild-watery-lig … 2?cpid=1045868871
Всички поръчвам от сайта www.yesstyle.com или в http://jolse.com/index.html
Лицето ми не потъмнява, но аз ползвам изцяло корейска козметика, а тя има избелващо действие.

# 513
  • София
Мерси за подробната информация bouquet

# 514
След доста четене се колебая между тези 2та. Какво мислите? Не съм ползвала досега флуид и се чудя как стои върху него пудра. От друга страна, и СС крем не съм ползвала, та би било добра стъпка 2в1.

Мат флуида на Юсерин 50 фактор е с пудрен ефект - т.е. може да мине без пудра. СС крема не съм ползвала.

# 515
Може ли корейските кремчета да се заковат на първа страница на темата?

# 516
  • Шотландия
Момичета, не мога да намеря слънцезащита за околочния контур и за горния клепач, всъщност под веждите. Някой може ли да препоръча нещо за суха (дехидратирана) кожа и чувствителни очи?

# 517
Сухотата не бих я борила със слънцезащитата, по-скоро вечер серия от продукти, а за екстра слънцезащита и леко озаряване около очите ползвам този в момента:
https://www.origins.com/product/15348/47606/skincare/treat/eye-c … cream-with-spf-20

# 518
Всички слънцезащити нанасям и на очите,  от европейските неможех защото ми лютяха. 

# 519
  • София
Токущо бях в Ремедиум в нашия квартал и са заредили почти на всички марки слънцезащитите - Нюкс, Авене, Биодерма, Ла рош и т.н. Не видях нови продукти, но и не съм се задълбочавала в разглеждането. Има както винаги интересни комплекти.

# 520
  • Prismatica Aerie
Винаги нанасям слънцезащитите и около очите, по линията на костта. Сега съм с корейски, но и с Неострата и Австр. злато, които използвах активно, нямах проблеми.
Иначе Шисейдо имат слънцезащитен околоочен. И някои околоочни на Юсерин са с SPF15.

# 521
  • София
И аз слагам и около очите.

# 522
  • Шотландия
Сухотата не бих я борила със слънцезащитата, по-скоро вечер серия от продукти, а за екстра слънцезащита и леко озаряване около очите ползвам този в момента:
https://www.origins.com/product/15348/47606/skincare/treat/eye-c … cream-with-spf-20

Agent Provocateur, аз почти никога не слагам слънцезащита направо на кожата, ползвам и серуми, понякога и друг крем отдолу, на контура също слагам друг крем, защото ми е суха кожата там, просто го отбелязах, да се знае, че не съм на 20. Въпросът е, че тези слънцезащити, които ползвам, ми лютят на очите и се налага да ги измия. Затова питам за споделен опит от някого, на когото са му лютяли някои кремове - кои не са му лютели?

Теди, кои са "не-европейските", които не лютят?
Каталано, кои от корейските ползваш за около очите, аз съм съвсем боса в корейската козметика? SPF 15 ми се вижда недостатъчно...

# 523
Аз пък винаги съм си мислила, че слънцезащита не се слага около очите. Дори на някои продукти - тонирани кремове, фдт и др. кремове изрично пише да се избягва околоочната зона точно заради фактора. И като вземем предвид как ми лютят на очите съм склонна да се съглася. Корейски продукти обаче не съм ползвала и не знам как е с тях. Или други такива извън Европата.

# 524
  • Prismatica Aerie
Каталано, кои от корейските ползваш за около очите, аз съм съвсем боса в корейската козметика? SPF 15 ми се вижда недостатъчно...
Всичко, което ползвам за лице:
KRAVEBEAUTY Beet The Sun SPF47 PA++++
PURITO Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++
Dear  Klairs  Soft Airy UV Essence SPF50+ PA++++
make p:rem  UV Defense Me. Blue Ray Sun Fluid SPF50+ PA++++
mother made - The AquaLight CC Cream SPF50+ PA+++

За мен около очите означава около очите - не върху тях. И не наблягам на количеството, в крайна сметка съм постоянно със слънчеви очила.

Общи условия

Активация на акаунт