Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 48 322
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Доста брокери вече взимат и до 75%, даже някъде пробвали били и на 100%, ако им мине номера.
Май беше споменато, но наистина не помня - кои са тези убавци?

# 106
Не зная кои са. Помня, че тук се каза за това, в темата. Иначе ние сами си даваме обява в редките случаи, когато се наложи това.

# 107
Чух се с моята брокерка, по 50% от двете страни вземат отдаване под наем. Това стандартно ли е или си е грабеж?!
Така им се иска. Но ако даваш жилище и има интерес към него, можеш да избереш дали са ти от полза услугите им или можеш да минеш и без тях.

# 108
  • Варна
Ще видя дали ще прежаля 200-300 лв, хич не ми се иска. Но от друга страна не виждам как ще търча да отварям след работа и т.н Имам много колеги на квартира ама не върви да сложа обява на входа, все пак сме държавна институция.

# 109
Пускаш си обявата и обявяваш огледите за уикенда през половин час.

# 110
Имам много колеги на квартира ама не върви да сложа обява на входа, все пак сме държавна институция.
Може в кафе/барчето на институцията да я сложите,
с уговорката да почерпите персонала.
Огледите може да ги насрочвате след работно време, за един час.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 15:10 от Анонимен

# 111
Ще видя дали ще прежаля 200-300 лв, хич не ми се иска. Но от друга страна не виждам как ще търча да отварям след работа и т.н Имам много колеги на квартира ама не върви да сложа обява на входа, все пак сме държавна институция.
Ами ти така или иначе трябва да ги видиш и да ги одобриш /поне според мен/.
Другият вариант е даваш ключа на агента и той одобрява първия срещнат кандидат, взема си комисионните, рисковете и последиците са си за теб. Simple Smile

# 112
  • София
50% на брокер бих дала ако той представлява само мен. Няма как да платя на някого, който ще вземе и още толкова от отсрещната страна - как да знам, че пази моя интерес като аз искам да отдам за по-висока цена, а наемателят да наеме за по-ниска? Няма как да стане!

И също ако ще давам комисионна бих подписала и с агенцията с всякакви клаузи, че ще ми помагат при разправии с наемателите и че ще ми намерят такива безплатно ако първите се откажат.

* И ще искам касов бон за комисионната Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 16:36 от Госпожа Лаленце

# 113
  • Варна
Ще ми пази интереса, лична позната е. Успя да ми продаде мухкясалия апартамент на цената, която бях замислила. Просто ми се виждат малко пари на вятъра

# 114
  • София
Ами ако жилището е вървежно са си пари на вятъра, да. Ако обаче е специфично и трудно за отдаване може и да си струва.

# 115
  • София

Не се занимавай с колеги, намери си непознат наемател.
Все ще се случи недоволство и неразбирателство между страните.
Не си заслужава да те разнасят офисните клюкари и да ти броят приходите.
Не, че ще се сетят за разходите...

# 116

+ 100 .
Да вметна само как си изпати една приятелка - отдала си апартамента на приятел от компанията им. Едно , че и се беше "качил на главата" с всякакви прищявки . Нашарил и беше жилището и с пирони, и с бои . А когато се позастоя и трябваше да се подновява договорът , тя му беше намекнала, че ще има анекс. И този наглец на срещата да вземе да и каже...абе то и аз мислех да коригираме цената , но в посока надолу Flushed

# 117

+ 100 .
Да вметна само как си изпати една приятелка - отдала си апартамента на приятел от компанията им. Едно , че и се беше "качил на главата" с всякакви прищявки . Нашарил и беше жилището и с пирони, и с бои . А когато се позастоя и трябваше да се подновява договорът , тя му беше намекнала, че ще има анекс. И този наглец на срещата да вземе да и каже...абе то и аз мислех да коригираме цената , но в посока надолу Flushed
+1
Бизнес с близки, колеги, приятели -не.

# 118
  • Варна
Е, не директно някой познат, някой от сферата. Както и да е, ще оправя и ще финализирам "проекта" , тогава ще реша. Днес носиха последните едрогабаритни неща и поливахме помощта до 2 часа сутринта:)))
Остава ми да снабдя с два гардероба и маса със столове.

# 119
Скрит текст:
50% на брокер бих дала ако той представлява само мен. Няма как да платя на някого, който ще вземе и още толкова от отсрещната страна - как да знам, че пази моя интерес като аз искам да отдам за по-висока цена, а наемателят да наеме за по-ниска? Няма как да стане!

И също ако ще давам комисионна бих подписала и с агенцията с всякакви клаузи, че ще ми помагат при разправии с наемателите и че ще ми намерят такива безплатно ако първите се откажат.

* И ще искам касов бон за комисионната Simple Smile
А дали има такива брокери изобщо? Голям % май са чисто и просто телефонисти...
Не знам дали нещата са се променили, но преди години искаха половин наем от бъдещия наемател, както и от човека, който си е пуснал обява за имот под наем с описание, снимки и всичко. И ако кажеш не, ти заявяват, че няма да доведат клиентите си  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт