Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 48 331
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
И какво.........като не ти доведе този брокер клиенти, няма други, хич. Мъка.

# 121
Скрит текст:
50% на брокер бих дала ако той представлява само мен. Няма как да платя на някого, който ще вземе и още толкова от отсрещната страна - как да знам, че пази моя интерес като аз искам да отдам за по-висока цена, а наемателят да наеме за по-ниска? Няма как да стане!

И също ако ще давам комисионна бих подписала и с агенцията с всякакви клаузи, че ще ми помагат при разправии с наемателите и че ще ми намерят такива безплатно ако първите се откажат.

* И ще искам касов бон за комисионната Simple Smile
А дали има такива брокери изобщо? Голям % май са чисто и просто телефонисти...
Не знам дали нещата са се променили, но преди години искаха половин наем от бъдещия наемател, както и от човека, който си е пуснал обява за имот под наем с описание, снимки и всичко. И ако кажеш не, ти заявяват, че няма да доведат клиентите си  ooooh!

И на мен така ми се троснаха и не че нещо са ме стреснали , ами реших, че не си струва главоболията да обяснявам по моя лична обява със снимки и всичко в Имот .бг, с изрично условие "без посредник" на всеки следващ какво значи това, и да влизам в словесни битки, еквилибристики и да се тровя. Аз предприех друга тактика - казвам- оттук ставам Ваш клиент и ще следвате изискванията ми. Тази година, понеже го бях обявила малко предварително и то в една ФБ група , ме налазиха единствено агенциите, с които бях работила преди. Нямаше как да ме убеждават вместо едно, да взема друго, вече се знаехме. Доста по-спокойно ми беше , без излишни приказки и убеждаваници, а и не бързах, де. То може би пък затова стана бързо. Освен това , сегашните им наематели, вече са били техни клиенти при предходна , пак "двойна сделка" , та имах пълно инфо и за хазяина им, защо напускат оттам, какви са като наематели и т..н. /доколкото брокерите са в течение, де, но все пак е някаква по-голяма сигурност/.
Чакайте да ви кажа една смешка , значи , да коментирате, ако искате , дали съм в грешка, или брокерите вече ползват и подставении лица и разиграват живо театро, за да стане сделката. Значи, тези момчета , които сега са ми наематели, дойдоха , видяха и искаха да капарират веднага . Аз обаче...ами втори оглед , а и момчета..с моето тежко минало с такива ... И викам , не , чакейте , нека идват и семейства , искам семейства с деца и т.н. И тези, моля ви се , ми водят един туч- дългуч, около 60 годшен , потничък , повмирисан...Гледа и боботи нещо. Викам вие с дете ли сте, той-да. Аз-ето детската стая. Колко е голямо детето. Той , а-а, големчък е. Колко , колко ?- Ами 37 годишен Joy
Седнахме на коментар, този каза, че са с всичките си мебели,  аз това го писах някъде преди. Та се чудя постановка ли ми спретнаха сладурите от агенцията. Ама си мисля...е чак дотам, егати.

# 122
  • София
Скрит текст:
50% на брокер бих дала ако той представлява само мен. Няма как да платя на някого, който ще вземе и още толкова от отсрещната страна - как да знам, че пази моя интерес като аз искам да отдам за по-висока цена, а наемателят да наеме за по-ниска? Няма как да стане!

И също ако ще давам комисионна бих подписала и с агенцията с всякакви клаузи, че ще ми помагат при разправии с наемателите и че ще ми намерят такива безплатно ако първите се откажат.

* И ще искам касов бон за комисионната Simple Smile
А дали има такива брокери изобщо? Голям % май са чисто и просто телефонисти...
Не знам дали нещата са се променили, но преди години искаха половин наем от бъдещия наемател, както и от човека, който си е пуснал обява за имот под наем с описание, снимки и всичко. И ако кажеш не, ти заявяват, че няма да доведат клиентите си  ooooh!

Има всякакви.
И на мен така са ми звъняли на моя си обява, с мои си снимки и пак със същите думи. И винаги им казвам, че те мен ме търсят, явно те имат нужда, ако аз ги потърся тогава да очакват комисионна. Някои са адски нагли си се започва разправия, а други се разбираме културно.

tays, като нищо да е било постановка. Аз лично съм ходила в студентските години с тогавашна приятелка брокерка на такъв оглед. Уж се видяхме за кафе, но тя ми вика: "Я ела с мен само да снимам един апартамент". При което пред вратата на блока ме помоли да се направя на заинтересован наемател за пред хората... Оказа се, че това ѝ бил единствения начин да направи снимки и да започне да го рекламира това жилище, че да му търси наематели. Колко още такива истории съм чувала бедна ви е фантазията.

# 123
Здравейте! Знам, че мястото не е подходящо и нямаше да пиша, ако не бях наистина в голяма нужда. Търся си апартамент под наем (едностаен или двустаен) с необходимата бяла техника до 500 лева в Студентски град, Дианабад, Дървеница, Младост 1А, Младост 2. Това са предпочитаните райони, тъй като ще ми бъде най-удобно да стигам до там, където ще уча.
Също така съм съгласен и на апартамент под наем, който е в близост до метро (под близост имам предвид до 500 метра). Не пуша, нямам домашни любимци, ще живея сам.
Много ще съм благодарен, ако някой има предложение, дори и такова от брокер. Simple Smile

Моля модератороте, ако сметнат, че публикацията ми не е на място, то тя да бъде изтрита! Simple Smile

# 124
Чакайте да ви кажа една смешка , значи , да коментирате, ако искате , дали съм в грешка, или брокерите вече ползват и подставении лица и разиграват живо театро, за да стане сделката. Значи, тези момчета , които сега са ми наематели, дойдоха , видяха и искаха да капарират веднага . Аз обаче...ами втори оглед , а и момчета..с моето тежко минало с такива ... И викам , не , чакейте , нека идват и семейства , искам семейства с деца и т.н. И тези, моля ви се , ми водят един туч- дългуч, около 60 годшен , потничък , повмирисан...Гледа и боботи нещо. Викам вие с дете ли сте, той-да. Аз-ето детската стая. Колко е голямо детето. Той , а-а, големчък е. Колко , колко ?- Ами 37 годишен Joy

Това е или за смешките на форума, или за темата с мунчовците. Големичко било детето. Joy

# 125
Значи не са се променили много нещата ooooh!

tays Joy Joy Joy

Pharmacist Ivanov, форумът е за взаимопомощ и стискам палци да изскочи зайчето Grinning

# 126
  • Бургас
Имам аз точно такъв имот. За съжаление още е на акт 14.
Догодина:)

# 127
Аз имам обаче един въпрос, тъй като досега не съм наемал апартамент. Как точно се случват нещата с договора и доколко той има сила?
Странно ми е това, че отивам например на оглед, харесвам апартамент и започваме да подписваме договор. Слагаме си подписите и малко данни на два хвърчащи листа без да е пред адвокат, нотариус и т.н. и това има сила пред съда при някакви нарушения от страна на наемодателя и наемателя?

# 128
Слагаме си подписите и малко данни на два хвърчащи листа без да е пред адвокат, нотариус и т.н. и това има сила пред съда при някакви нарушения от страна на наемодателя и наемателя?
И на тоалетна хартия да е отпечатан договора, ако единия го наруши , другия може да го съди. Отделен въпрос е кой ще се занимава за дребни суми да наема адвокати и т.н
И обратното, дори и да ви е нотариално заверен договора, ако единия реши да прецака другия, договора с печат няма да го спре. Общо взето е на късмет и юнашко доверие.

# 129
А като начинаещ наемател как бихте ме посъветвали?
Да платя на ръка наема и депозита и да изисквам някаква касова бележка или нещо подобно или по банков път да платя?

# 130
Да платя на ръка наема и депозита и да изисквам някаква касова бележка или нещо подобно или по банков път да платя?
Аз като наемодател нямам проблем да си получа наема по банков път. Пак ти повтарям, не си защитен по никакъв начин.

# 131
Квитанция/разписка можеш да получиш, не касов бон. Кой наемодател има касов апарат?

# 132
В договора за наем се вписва платената наемна цена плюс депозита. Той е и разписка за плащането. По-нататък, както се разберете с хазаина.

# 133
  • София
Задължително си искай квитанция за дадените пари или пък като такава важи платежното нареждане от банката.
Договорът е с цел да можете да си търсите правата в съда, а заверката пред нотариус удостоверява, че подписите са наистина ваши.

# 134
Поискай да видиш оригинала на нотариалния акт, за да си сигурен, че не подписваш с мошенник, а със собственика.
Ако нещо те усъмни - не подписвай.

Наемодателят рискува повече от теб все пак Simple Smile ти можеш да му нанесеш големи щети, както и да обереш мебелите му и да изчезнеш, или да не желаеш да си плащаш наема.

Общи условия

Активация на акаунт