Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 325
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Колкото повече чета, се убеждавам да не се занимавам с краткосрочен наем на софийското студио. Макар че първоначално такава ми беше идеята. Ще продължавам да спя по хотели:(
Драго, твоите мнения са ми особено полезни!
Ще го обзаведа минимално и бюджетно (без тв), и го пускам дългосрочно.
Досега да чукна на дърво всичките ми наематели са били идеални, дано да случа пак.
Мисля си да го дам на фирма да го управлява. Имам познати, които са много доволни.

# 556
  • I want it all and I want it now.
Благодаря за помоща . Максимално изчистено ще е. Ако решим за краткосрочен наем ще взема минибар. За дългосрочен ще трябва да взимам хладилник, ком. пералня- сушилня , печка , абсорбатор. Цветовете ще са неутрални. Банята е в сиво и бяло. Искам да ви питам  в някой хотели на матрака слагат една подложка под шалтето срещу намокряне😊 Къде мога да купя такива в София?  Не ми  се сменя матрак 😊 след наематели.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 13:39 от Syn

# 557
  • Бургас
Търсих много време докато намеря годен за живеене апартамент - прилично обзаведен, незанемеарен, с нормален наем, на удобно за мен място.Масово бяха с легло 1,40 м., малко гардеробче ,  символична кухня.Иначе наемите никак не бяха ниски.Ума ми не го побира! Хората така ли живеят без дрехи и спят на тясно, не готвят или само за наем си правят така нефункционални жилищата.Как едно семейство да си побере багажа без необходимите мебели?

# 558
  • София
Искам да ви питам  в някой хотели на матрака слагат една подложка под шалтето срещу намокряне😊 Къде мога да купя такива в София?  Не ми  се сменя матрак 😊 след наематели.

Аз съм взела такъв протектор и съм доволна. На пазара има и по-евтини, с ластици по краищата, но този обгръща целия матрак и не се мести. Пере се нормално.
https://happydreams.bg/product/b-sensible-protektor-za-matrak-cotton

# 559
  • Варна
Търсих много време докато намеря годен за живеене апартамент - прилично обзаведен, незанемеарен, с нормален наем, на удобно за мен място.Масово бяха с легло 1,40 м., малко гардеробче ,  символична кухня.Иначе наемите никак не бяха ниски.Ума ми не го побира! Хората така ли живеят без дрехи и спят на тясно, не готвят или само за наем си правят така нефункционални жилищата.Как едно семейство да си побере багажа без необходимите мебели?
Аз съм сложила спалня 190/120, баща ми е 2м и цял живот спаха на такава с майка ми. Стаята е 8.70м2 има гардероб трикрилен малоюерен на Виденов и спалня, какво да батикаш още в нея?! Лакиран гардероб от 1976, ми имам ама ще лети на боклука. В жилището има доста голям вграден гардероб, комод и малък двукрилен в другата стая. Какви вещи има толкова едно семейство?! При мен е задръстено с дрехи детски и килими наследствени, вещи от друго жилище, стари вещи, които поетапно изхвърляме.
Като чета тук и аз направих обзавеждане функционално, нисък ценови клас. Жилището ще е чисто, ремонтирано основно и с перфектна локация, това ще го изтегли на пазара.

# 560
  • Варна
Наемателите повечето се местят през 2 - 3 години и не са задръстени с ненужни вещи. При всяко местене се изхвърлят чували с непотребни неща. Не е като да са живяли цял живот на едно място и да са натрупали какво ли не. Познавам и такива, които даже си държат дрехи за другия сезон в родния дом и два пъти годишно си преместват целия багаж, но да речем това го правят предимно по-млади наематели - студенти.

Легло 1.40 широко си е съвсем стандартно и в никакъв случай не е малко или неудобно.

Syn, защо не купиш направо малък хладилник от тези, които се слагат под кухненския плот? Не заемат кой знае колко повече място от един минибар, а ще можеш да го ползваш и ако решиш да отдаваш жилището дългосрочно след време. Имала съм  квартира с такова хладилниче и двама за двама души е напълно достатъчно. Има си и малка камера вътре. Съветът ми е да го обзаведеш веднъж, но универсално. Да става както за краткосрочно, така и за дългосрочно наемане. А не да сменяш мебели и уреди след някоя друга година.

# 561
Това мама, баба и пралеля на какво легло са спали не следва да е ориентир какво да се сложи в квартирата. Особено след като мебелите на преждеспоменатите ще летят 🙄
Само моите дрехи за двата сезона плюс всички обувки, боти и ботуши са за 3крилен гардероб. Изумих се от един познат мъж, който има повече обувки от мен.
В допълнение, трябва да се помисли къде да се прибират сезонните дрехи, зимните завивки и одеалата. Летните как да е, един голям сак и си 6 точки, ама в този сак едва ми влиза едната шуба.
В друго допълнение, имам куфар 60 см, който стои 'красиво' с розовия си цвят в ъгъла зад масата, понеже не влиза под пристата.
А, да. Висока и слаба съм, не се въртя много нощем. Спя сама на приста, която е точно 120 ширина и по мебелните каталози е в раздела за юношеска стая за едно дете. Какво пречи легло с още 20 санта ширина, че да стигне 140/190, това така и не разбрах, но пречка явно има. Дори баба, която е на 72 и е живяла 1/3 от живота си бедно и в 30кв къщица на село, а после в 3стаен в града, не нарича пристата персон и половина, камо ли спалня. Това е просто малко по-широко единично легло.
За сметка на това имам маса с 4 стола, сетът иначе е страхотен, обаче заема място колкото пристата в квартирата ми за сам човек.

Действително функционална квартира е рядко срещано нещо. Доколкото виждам по снимки и по огледи, почнато е с мисъл и са стигнали донякъде и... край.
Диди даде много хубава снимка на наистина функционално боксче, където и бърпита има място да правя, и да си прибера всичкия багаж.  

# 562
  • Варна
Gal, ще летят за боклука бабините мебели, няма да бъдат вкарани в апартамент за под наем, че да затормозят с вида си наемателя, нищо че са функционални и по-здрави от Виденовите.
Наемането на жилище и животът в него би трябвало да бъде един преходен етап преди закупуването на ново собствено. Да ме упреква който иска, но хиляди няма да вложа, да попадна на незнам кой, след като наемът няма да бъде до небесата. То и вложено няма да има избиване с години, поне се надявам вложенията в дограма и баня да останат дългосрочно.

# 563
  • I want it all and I want it now.
Да и аз така ги виждам нещата. Ще вложа в по скъп теракот ,врати, дограма, но и аз инвестицията не знам 😊 кога ще се избие   .

# 564
Ох, Тинтина, радвам се, че имаш късмет с наемателите, защото бях започнала да се чудя всички ли наемодатели в темата са все с лош опит. И едва ли не, наемател ли е, значи задължително е мърляч с претенции до небето. Късмет ти пожелавам и за в бъдеще и дано все така попадаш на читави хора.

# 565
  • Бургас
Ако се дава дългосрочно един апартамент трябва да се помисли за мебели и удобство. Ако е за нощувки няма нужда от много мебели.Не знам колко хора могат да си позволят наеми около и над1000 лв.месечно, защото само в такъв тип апартаменти имаше условия за нормален живот.Говорим за тристайни апартаменти, които се предполага, че са за семейство с деца.Дрехи, обувки и вещи на трима -четирима...Масово и в коридора нямаше нищо или само някаква закачалчица.Това не е обзавеждане за живеене дългосрочно.

# 566
  • Варна
Като го купих каква гнус беше и то сътворена от наемодател в основата, всичко омазано в сиво, стените с блажна боя в кухня, коридор. Банята леш. Дограмата ще падне на главата Мръсотията е е вече от наемателките. И пак наемът е бил 450. Една година мъки да го осветим и няма начин да гоня повече от 500. Та къде е смисълът се пита в математика, след токова труд и пари.

# 567
Като го купих каква гнус беше и то сътворена от наемодател в основата, всичко омазано в сиво, стените с блажна боя в кухня, коридор. Банята леш. Дограмата ще падне на главата Мръсотията е е вече от наемателките. И пак наемът е бил 450. Една година мъки да го осветим и няма начин да гоня повече от 500. Та къде е смисълът се пита в математика, след токова труд и пари.
Аз отдавна съм разбрала че във Варна няма ниша за луксозни имоти.

# 568
Е то това на Красе не е баш луксозно,без асансьор, с лята мивка от едно време, не бих го нарекла лукс.

# 569
  • Варна
Какъв лукс?! Нормално жилище стана, в което бих живяла аз например. Като изключа мивката Simple Smile
Просто не е пипано откак е пуснат блока и мазали, та мазали, ужас! Обаче щом на мен ми е гнус, как да го пускам така?!

Общи условия

Активация на акаунт