Кралски работи и клюки - 17

• 66 892
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Трябва да са от осемнайстия рожден ден на Беатрис - викториански бал с маски...
Да, от тогава е. Погледнах в Гугъл.
Кралските особи се маскирали като ... кралски особи. Готино хахахах.

# 406
На мен са ми много сладки на тази снимка. Не са красавици, но идеята е година. Бал с маски за рожден ден, защо не?

# 407
  • Sydney
Маскирали са се като себе си!!!

# 408
... Бал с маски за рожден ден, защо не?
Ако става на 10, защо не? Но на 18 ми се вижда малко инфантилно.

# 409
  • Sydney
О, ти може да се изненадаш доста от инфантишността на комън уелф страните... само в бг се смята за нормално на 18 да се напукат като мотики и да пропият света в някой бар/ апартамент... в това отношение и възрастните са мн инфантилни, но това е др тема за разговор...

# 410
Какво ще рече "комън уелф страните"? Толкова ли е трудно да се напише Общност на нациите.
P.S. И не, не смятам за нормално да се "напукаш" за осемнайстия си рожден ден.

# 411
  • Sydney
Първо не се заяждам, просто констатирам.

И второ - страните, които са били под английската корона (Оз, НЗ, Канада и тнт).

В тези страни е прието да се празнува като детските рд дори и да ставаш на 35... миналата година бях на такъв рд, на който рожденика ставаше на 36, изрично предупреди за темата и облеклото/маскирането. Майката на жена му (70+) дойде облечена също според това и така...

Изкоментирах думата инфантилно, Нз защо мислиш, че съм имала нещо срещу теб.

# 412
Инфантилно, ама готино. Ама аз съм на 23 и пак бих се забавлявала, но няма кой да ми се върже на акъла и подобна идея. Joy Ходихме миналата година на електро суинг парти и беше много приятно да се нагласим по тогавашната мода. Който, каквото си го влече.

# 413
  • София
Аз и сега бих си направила такова парти. Но Regency era стил. Обожавам този период. Нагласили са се хората и изглеждат приятно. Момичетата са хубави на тази снимка, имат къде къде по-ужасни.

# 414

кралски сървайвър*Yum

# 415
  • София
ITV ще предават кралската сватба. Ама много неподходящ ден избраха 😂, все пак е работен, ще е по-трудно и гледане и коментиране.

# 416
  • До сърцето...
Понеже темата замря, в очакване на предстоящата около-кралска сватба на Южени, да ви споделя нещо, което много ме впечатли наскоро - за кралската династия на Тайланд (Сиам)

Сиам е една от малкото държави, които са могли да съхранят своята независимост по време на европейската експанзия. И местното население вярва, че това е заслуга на монархията, която съществува в страната от около 700 години. Сегашната Династия е Чакри и е на трона от 1782 г.

Кралство Тайланд де-юре още от 1932 година е конституционна монархия, но всъщност Краля няма само декоративна роля, той си е Върховен Главнокомандващ, освен това е символ на единството на нацията.
Всеки крал от династията Чакри носи официалното церемониално име Рама (по аналогия с бог Рама, всъщност - Ratchakan thi, но за европейците е по-лесно да е просто Рама).

Някои от кралете са били наистина обожествявани и са били с абсолютен авторитет за всеки техен поданик. Точно такъв е бил бащата на сегашният крал, предишният крал Рама IX. Но със сегашният Главнокомандващ нещата стоят малко по-другояче ...

Рама X (със светско име Маха Вачиралонгкорн Бодинтхаратхеппхаяварангкун, как се произнася това! ) е начело на страната си от 2016 г. (след смъртта на баща си) и е единствен син на крал Рама IX.

Този Рама е много ексцентричен човек. Бивш военен летец и член на спецчастите, известен с прозвището Сиа-О (принца-хулиган) поради неподобаващото му на ранга поведение, той се качва на трона на 64 годиние и с това става най-възрастният принц в историята на страната си.

Развежда се с официалната си жена, живее на свободни начала с актриса, и след това се жени за простосмъртна. Децата му - официални и неофициални, са голям проблем за династията. Има даже предложение да се промени Конституцията, за да може за първи път, откакто съществува, начело на династията да застане жена - детето от първият му брак, единствената законна дъщеря - Баджракитиябха, която тайландците смятат за много достоен човек.
С една дума, сега бъдещето на монархията е доста .... неопределено.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 13:40 от Радика

# 417
  • ENGLAND
Радика, благодаря, много интересно, пораздвижи малко темата, все пак има и други кралства освен английското.

# 418
Какво ще рече "комън уелф страните"? Толкова ли е трудно да се напише Общност на нациите.
P.S. И не, не смятам за нормално да се "напукаш" за осемнайстия си рожден ден.
А и грешно написано ... или преписано

# 419

Както се предполагаше на сватбата си принцеса Юджийн ще носи тиарата
с която се е омъжила и майка и  - Сара Фъргюсън,
интересно че тази тиара е била специално изработена и подарена за сватбата и с принц Андрю
а не е от наследствените кралски бижута..

Радика ,много интересно за краля на Тайланд,благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт