Преди и след (home makeovers)

• 128 049
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
За къща е друго
А защо не е имало тоалетна, явно е стара къщата. Още по-трудоемък ремонт значи
Много добре се е получило

# 556
  • В планината / На морето
А как тогава толкова народ си изнася кухните на балконите ?

# 557
Къщата е построена от моя дядо, преди 40 години. Знаете едно време не е било много на почит тоалетната да е вътре в къщата. Нямаше оставени, нито тръби нито нищо, местата предназначени за тоалетна по план, бяха превърнати в друго. Но с желание и доста труд вече имаме вътрешна тоалетна. Сега продължаваме и с другите помещения. Всичко го правим бавно, но с желание. Успех на всички в начинанията ви!

# 558
И изнасяне на кухня на балкона трябва да се съгласува (за апартамент), ама почти никой не го прави. Гледала съм няколко обяви за апартаменти под наем, в София, в които балконите бяха направени за тоалетна-баня. Скоро, май даже в бг-мама, някой беше споделил апартамент, в който тоалетната е преградена част от кухнята, което вече ми изглежда много незаконно.

# 559
И в апартамент да е какво от това. Цели кухни поставят на балконите. То е същото. Пак си трябва вода и канал. Като се направи добре наклона, тръбите да са добре уплътнени и т.н. всичко може да си функционира. Друг е въпросът дали ще е удобно да се ползва като разположение в самия апратамент, но хора всякакви.
Тея много добре се е получило. Тези плочки на пода са супер свежи и много добре контрастират на бялата санитална мебел.

# 560
И изнасяне на кухня на балкона трябва да се съгласува (за апартамент), ама почти никой не го прави. Гледала съм няколко обяви за апартаменти под наем, в София, в които балконите бяха направени за тоалетна-баня. Скоро, май даже в бг-мама, някой беше споделил апартамент, в който тоалетната е преградена част от кухнята, което вече ми изглежда много незаконно.

Не съм по темата затова в скрит текст и се извинявам, но:
Скрит текст:
Аз съм ходила на оглед, но старо строителство беше, където  баня и тоалет бяха наблъскани по следният начин:  банята бяха направили кухня, а тоалета служеше за баня и тоалет(доста глупаво решение беше в  случая, понеже не печелеха почти нищо от това, останалите помещения бяха все така глупаво решени). Останах леко в шок.

# 561
Теа, спокойно, има си хора, които първо за това се хващат - ама законно ли е, ама имате ли проект, а разрешение.
Хубава голяма баня си имате вече, все пак млади хора през 21 век няма да тичате нощем в дъжд и сняг до външната тоалетна.
Пак казвам - много ми харесва , но дано хубаво да сте топлоизолирали (под и таван, стените също), да не става конденз и да не се пукнат тръби, ако къщата не е за целогодишно ползване.

# 562
Всичко е изолирано-вътре, вънка. Честно да ви кажа да изградиш от нулата баня и тоалетна си е голямо предизвикателство. Wink

# 563
Всъщност да, в случая е по интересно отвън как сте го направили, вероятно е глътнало даже повече средства, отколкото вътре. Заради спецификата.

# 564
  • София
Тея-мея, страхотно е станало, много стилно и изчистено, акцента ви са плочките на пода! Много ми харесва!  Hug
Само не разбрах само тоалетна ли е или с баня заедно?

# 565
За мен е тоалетна, въпреки че има монтиран скрит душ ( вграден).

# 566
Много стилна и уютна. Със здраве да се ползва!

# 567
  • Русе/Germany
Здравейте Simple Smile Включвам се и аз в тази страхотна тема!
Това успях да направя като проект с кухнята на майка ми, изпълнението е от мъжете в семейството Simple Smile
Имаше доста перипети, но на финала бях доволна от резултатите Simple Smile
Всички шкафове са от Икеа (Румъния), оставихме плотовете да ги купим от България, ГОЛЯМА ГРЕШКА. Почти невъзможно е да се намери плот по-голям от 60см широк.
Наложи се вместо гръб да сложим плотове за гръб, за да можем да дръпнем плота малко напред, сложихме ги със специално лепело което и то даде малко отстояние от стената, та успяхме да напаснем нещата, но това беше придружено с навъртане на всякакви телефони които намерихме в интернет за плотове и умуване какво да правим, времето ни и то беше страшно ограничено. Доста нерви изпотрошихме.
Ето и това се получи.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 09:18 от AnMary

# 568
  • София
Икеа Румъния е по-евтино (с доставката) , качествено или и двете?

# 569
  • Deutschland/HE
Като е от Русе, румънската ИКЕА и е на 70км. Не мисля, че има разлика в качеството, според мен за Европа работят с едни и същи производители, може да не се предлага нещо в България, а да го има в Германия или обратното, но за качеството не е така.

Общи условия

Активация на акаунт