В 9ти месец настаняваме се вече, чакаме те ОКТОМВРИЙСКО човече / 2018

• 46 880
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Мами, къде се губите цял ден Hug пишете и тук, за тези, които нямаме фейсбук Cry Grinning
 Ние правим разместване и ремонт в къщи и е лудница Scream всичко ми се вижда огромно усилие с този корем, въпреки че основно тепам напред-назад и раздавам команди Grinning
 Вие какво правите, има ли и други със закъснял ремонт като нас Innocent

Аз поне от ремонти минах метър, къщата ни стана готова два месеца след като забременях, днес идваха и хората, които ще оправят двора, та и там си е занимавка с избора на растителност от което аз абсолютно нищо не разбирам, но на първо четене ще стане добре.
Бях и на погача на едно бебче днес,  стори ми се ужасно малко и крехко не посмях да го гушна, въпреки че мина през ръцете на всички гости, което за мен не е ок.

# 76
Ние ще слагаме мокет в спалнята, ама мисля аз изобщо да не присъствам 😃 Сега сме на почивка малко да си се порадваме и да си обърнем внимание двамата и другата седмица заминавам за София, докато се роди бебето. Не остана, момичета, скоро ще гушкаме бебоци!

# 77
Ние днес обикаляхме малко, за да вземем това онова за в болницата, но има и още доооста други неща, та понеделник продължаваме Joy Времето вече ми се вижда адски малко, от другата седмица влизам вече в деветия и почвам да се паникьосвам съвсем Joy Легълцето още не е сглобено, ММ от работа горкия и той не смогва, ама ... така ще е вече, трябва да свикваме Grinning

# 78
Момичета, рових в хладилника да извадя кората с яйца, но бутнах едино кенче с бира и то падна точно върху корема ми. Уж не се удари силно, но се притесних дали бебето е усетило и дали би му навредило. Би трябвало да е достатъчно защитено в коремчето и околоплодните води, но много тъпо ми стана.

# 79
  • Елин Пелин
Аз днес реших куфара да си изпера. Остава ми само козметика и шише....и не мога да реша какво да взема 😂 снощи за пореден път и аха грабна нещо в магазин и го оставя. Ремонта свърши и почивката ми свърши. А вчера изпрах бебешкото столче а идната седмица почвам дрешките. Ама пуфтя бааавно и славно.

# 80
Момичета, рових в хладилника да извадя кората с яйца, но бутнах едино кенче с бира и то падна точно върху корема ми. Уж не се удари силно, но се притесних дали бебето е усетило и дали би му навредило. Би трябвало да е достатъчно защитено в коремчето и околоплодните води, но много тъпо ми стана.

Според мен нищо му няма на бебо. Щом не те е ударило силно... а и аз мисля, че са достатъчно добре защитени.
Аз в 5 месец се бях ударила в една врата (понеже съм най-некоординирано то същество на света Joy ) и бях отишла да ме види АГ-то. Ами посмяхме се доста КАК така съм успяла да нацеля вратата по такъв начин Joy и ми каза, че бебчетата са доста добре защитени и реално трябва да се ударя доста по-силно, че да му стане нещо. Но пък аз не съм лекар все пак и ако си се притеснила звънни за успокоение на АГ-то си. Дано всичко е наред Hug Heart

# 81
Уф, ама и аз съм една непохватна. Не ме боли, така се надявам да е ок всичко.

# 82
Много пишете момичета, не успявам да ви настигна. Миналата седмица бях на преглед 33+6г.с бебка беше 2800. Доста едричка е. Но като попита АГ колко се роди каката, каза че и туй се очаква да е едро бебе. Въпреки, че аз не смятам каката за много едра - 3800 се роди. Забравих да попитам как е разположена, а и той не каза нищо. Пусна ми изследвания, хемоглобина ми е 101. Изписа ми тотхема и биозин мама. Има ли мами, които са успели да дигнат хемоглобина с тотема?

# 83
За жалост и аз от утре почвал освежаване в хола и малко нови мебели,но ще имам подкрепкение от сестра ми и мама да почистваме,че с това шкембе немога да се наведа хаха

# 84
  • Варна
аз пък се чудя нещо....родих първото нормално, 3550, 50 см, с малко зор, но се получиха нещата. Смятам, че ако имах по-сериозна акушерска подкрепа по-лесно щяха да се случат нещата, както и да е...Ако нямам плацента превия и някакви други причини, сериозни, за секцио, дори и да е по-голямо бебчето, няма причина да не може да излезе, нали така? Тя главата щом мине и 4 кила да е, пак ще трябва да излезе, нещо взех да се филмирам от размера на бебето....

# 85
Мойто семейство дружно отидоха днес да вадят картофи на нивата в жегата и много се раздвам, че тази година ми се размина и си лежах на хлад вкъщи.
Сготвих една манджа и уча за един изпит, хич не върви наникъде ученето,ама разчитам на съотборника ми - като ми видят корема все ще ми дадат изпита. Даже за предишните изпити чак ми се учудваха, че съм се подготвила добре, очакваха нищо да не знам, но тоя път верно ще се поизложа, хич нищо не ми влиза в главата и много ми се спи. Вчера спах 3 часа наобяд, а после рано си легнахме с мъжа ми и спах цяла нощ като застрелян заек, днес пак следобед подремнах. Тия проблеми със съня ваште ги нямам, спя си и още си ми се спи.
Единия ми крак нещо е поизтръпнал цял ден, ама се търпи.
Днес мъжо има рожден ден Simple Smile Само двамката сме си и ще хапнем вечерта по парче торта. Пожелах му да е много силен и търпелив, че занапред ще му е нужно.

На лекар съм чак на 11, дотогава ще си стоя с ниския хемоглобин 104, докато ми изпише нещо. Не ми се ходи тия дни на лекар, че много неща имам в университета и крайни срокове, ама минат ли, вече само към бебче ще ми е вниманието Simple Smile

Намрънках се Grinning

# 86
  • София
Не съм успяла да се запиша. Стегнах багажа за болницата онзи ден и сега предстои да сортирам дрешки и да пера.

# 87
Привет и от мен. Днеска хич не ми е ден, нервно ми е и то много. Макар, че няма причина. Другата седмица на 4 съм на преглед да ми пусне 45 преди термин и надявам се да ми даде списъка, че май само той остана. Иска ми се като влезна в 9ти месец да бъда готова със повечето неща, защото не обичам в последния момент. Вчера поръчахме матрак за малката. Вие на какъв сте се спрели?

# 88
  • Beyond the stars
аз пък се чудя нещо....родих първото нормално, 3550, 50 см, с малко зор, но се получиха нещата. Смятам, че ако имах по-сериозна акушерска подкрепа по-лесно щяха да се случат нещата, както и да е...Ако нямам плацента превия и някакви други причини, сериозни, за секцио, дори и да е по-голямо бебчето, няма причина да не може да излезе, нали така? Тя главата щом мине и 4 кила да е, пак ще трябва да излезе, нещо взех да се филмирам от размера на бебето....

При нас точно размерът на главата е проблемът, при BDP 9.7 в 35 седмица и оставащ един месец до термин + моят ръст, таз и родови пътища = препоръчително секцио.

# 89
  • Стара Загора
Здравейте!
Имам въпрос към тези от вас, които ще бъдат с планирано секцио. Коментирали ли сте с АГ до кога трябва да се пие магнезий? За самото раждане няма значение, когато е секцио, но после за възстановяването на матката не знам дали не е добре да се спре пак по-рано. От друга страна съм склонна да си го пия до последния ден, само да си изчака датата... Такива мисли ме терзаят днес 😊

Общи условия

Активация на акаунт