В 9ти месец настаняваме се вече, чакаме те ОКТОМВРИЙСКО човече / 2018

• 46 893
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Имам въпрос към тези от вас, които ще бъдат с планирано секцио. Коментирали ли сте с АГ до кога трябва да се пие магнезий? За самото раждане няма значение, когато е секцио, но после за възстановяването на матката не знам дали не е добре да се спре пак по-рано. От друга страна съм склонна да си го пия до последния ден, само да си изчака датата... Такива мисли ме терзаят днес 😊
Аз ще бъда с планирано секцио,но на мен магнезия ми го спряха още одавна.

# 91
Susamenna, ти секцио ли ще си? Избра ли болница и лекар?

# 92
Нещо много смешно се получава при мен!Като хапна някоя храна и бебчо започва да подскача вътре,незнам харесва ли му храната или не?Например шоколадова бонбона или пък някакво десертче и това само при сладкото се получава!Много е забавно.

# 93
  • Стара Загора
Susamenna, ти секцио ли ще си? Избра ли болница и лекар?
Да, баткото и той е секцио по спешност+ висок диоптър и висок астигматизъм. Към Бургасмед се насочих, докторката май с д-р Дорийска ще ме свърже. А ти?

# 94
Нещо много големи сили му отдавате на този магнезий. Ако тръгне раждане както трябва, никакъв магнезий не може да го укроти. Аз пих до последно и диаспорал, родих месец по-рано със спешно секцио и матката ми се беше свила до нормални размери на първия контролен преглед 30-40 дни. Simple Smile

# 95
  • Blondeville
Аз бях спряла предният път още 6-ти месец магнезия, матката ми се прибра много бързо.

Тръгне ли раждане магнезият не може са го спре, но си става по-ленива матката с него. Аз затова се чудя, защо така масово се пие, пре все че реално ако тръгне по-рано раждане и със и без магнезий не може да се удържи, защото обикновено има някаква причина за него - я инфекция, я нещо друго. Та магнезият в тези случаи просто намалява симптомите, тоест контрахирането, но не може да повлияе на първопричината.

# 96
Повечето хора и без бременност имат магнезиев дефицит и си имат нужда да пият. Предполагам че подготвителните контракции сами за себе си не са причина да се пие магнезий, но ето аз примерно освен тях имах много болезнени крампи, бодежи в гърдите, спазми ниско в корема и доста болезнени стягания/контракции, та не се виждам без магнезий. Може би идеята му е индиректно да предпазва от преждевременно раждане като спира многото крампи и болезнени схващания, които ако са прекалено много може да станат истински контракции.

Susamenna, на мен първото ми раждане беше при д-р Дорийска в Бургасмед, но естествено. Сега се надявам на същото Simple Smile

# 97
  • Варна
Магнезия се пие също и за максимално спокойствие на матката след 4месец. Аз както бях с кървене в началото беше много важно да е в абсолютен покой, затова го пиех, но съм го спряла от половин месец вече. Уж бил благоприятсвтащ за развитието на нервите на бебето, а и за нервите на майката 😂. Но и а смятаю, че един магнезий няма как да предпази от преждевременно раждане.

# 98
Момичета, как се чувствате? Как сте с ходенето пеша? На мен така ми се излиза, а и вчера, и днес се чувствам така изморена...Корема ми тежи и мисля, че вече не съм способна на дълги разходки. Излизахме само в парка с малката и с мъжа ми естествено, иначе ми е невъзможно да тичам след нея. Имах няколко дни затишие от киселини, а сега пак почнаха. Все ми е едно такова тежко, въпреки че ям само когато огладнея и малки количества. Имам и гадене от време на време, апетит никакъв. От друга страна огладнявам изведнъж и ако не хапна ми става лошо. Нощем не спя добре, въртя се и се будя по незнам колко пъти. За сметка на това през деня много ми се спи. Освен това абсолютно всяка вечер точно преди да заспя ми се запушва носа. Абсолютно всяка сутрин и около обяд пък имам страшно ускорен пулс - достига до 114. Преди няколко дни обаче правих електрокардиограма и всичко беше наред. Кардиологът ми каза, че е нормален ускореният пулс. С миналата бременност пак бях така. Изобщо, чувствам се половин човек и супер тежка, тромава. Нямам търпение да родя и да си стана пак аз ☹ Имах нужда да се оплача.

# 99
  • Blondeville
Не знам, аз имах най-болезнени крампи в 20-те дни, в които пих магнезий, но аз съм по-странен случай Joy И с предната бременност контракции и крампи рязко намаляха след 7-ми месец, и сега така, а по пътя на логиката би следвало да се засилват. Аз си го обяснявам с това, че аз много се успокоявам вляза ли в 7-ми месец, и явно давам някакви такива спокойни сигнали и на тялото, знам ли, или съм просто сбъркана Grinning

Анастасия, и аз се задъхвам и изморявам по-бързо вече, а и търчането по малките си казва думата при нас. В някои дни, когато мама е тук и се разхождам с мъжа ми някъде, силите  ми са повече и издържам повече време, но синът ми стопява лагерите.

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 21:44 от blondie_anna

# 100
Аз по повод магнезия да кажа, че бях изненадана - докато го пиех са се случвали крампи, или поне наченки като се протягам.
Споменах го на акушерката и тя ми вика: Знаеш ли, че може да е от ниското желязо, магнения не може да помогне в такъв случай. И откакто започнах диета за хемоглобина спрях изцяло магнезия - и нито крампа, нито опит за такава съм имала.

# 101
Мами, здравейте Simple Smile В 33г.с + 5 и от няколко дни започна много да ми се схваща корема като походя или поседя права, бебка много се мърда вече болезнено. Има ли други като мен? И пак започна да ми се гади Sad

# 102
И мен ме понаболява, но май не е чак схващане. Почивай си повече. Банално, но е така. Вече сме в напреднала бременност. С гаденето и аз съм така, писах и в предния пост. Тази сутрин така ми се догади след като пих вода, че щях да повърна. Точно като в първите месеци.

# 103
  • Devin
Здравейте момичета много отдавна не съм писала но досега бях на работа и бях много натоварена, а и ремонти вкъщи просто нямах време за писане но иначу ви чета редовно.
Така да се отчета и аз днес бях на преглед 34 г.с. 2700гр е девойката ни почти нищо не казва моя гинеколог, прегледите минават на бързо качила съм  8 кг досега. Каза ми да пия магнезий но аз сякаш не изпитвам нужда и не смятам да го слушам хемоглобина ми е 116 каза че бил нисък утре пак ще си пусна хемоглобин и ще видим какво ще ми изпише. Каза че отново ще е секцио но за дата не сме говорили най вероятно следващия път.
Поръчах си количка очакваме я с нетърпение най -вече  каката я очаква Cangaroo Luxor не е скъпа но мн широка и маневрена важното е на бебка да е удобна.
Имам ужасни киселини почти от всичко нощите са кошмарни без газирана вода освен това ми е постоянно горещо и съм като слонче. И така намрънках се и си наваксах пропуснатото ☺
Малко ни остана ще устискаме ☺

# 104
  • София
Здравейте момичета много отдавна не съм писала но досега бях на работа и бях много натоварена, а и ремонти вкъщи просто нямах време за писане но иначу ви чета редовно.
Така да се отчета и аз днес бях на преглед 34 г.с. 2700гр е девойката ни почти нищо не казва моя гинеколог, прегледите минават на бързо качила съм  8 кг досега. Каза ми да пия магнезий но аз сякаш не изпитвам нужда и не смятам да го слушам хемоглобина ми е 116 каза че бил нисък утре пак ще си пусна хемоглобин и ще видим какво ще ми изпише. Каза че отново ще е секцио но за дата не сме говорили най вероятно следващия път.
Поръчах си количка очакваме я с нетърпение най -вече  каката я очаква Cangaroo Luxor не е скъпа но мн широка и маневрена важното е на бебка да е удобна.
Имам ужасни киселини почти от всичко нощите са кошмарни без газирана вода освен това ми е постоянно горещо и съм като слонче. И така намрънках се и си наваксах пропуснатото ☺
Малко ни остана ще устискаме ☺

Мен пък ми казаха, че ако при раждане те приемат с под 110 хемоглобин тогава е опасно и съответно те ще си предприемат действия де. Аз моя някак си успях да го вдигна дано стой така. Иначе и аз имам ужасни киселини и то през нощта и нищо не ме спасява.

Общи условия

Активация на акаунт