Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 645
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 180
Blossomm, всичко ще е наред и в сряда ще си гушкаш бебока. Hug

Колкото до течението и аз имам такова бяло, много неприятно, но мб ми излезе чиста.

Честито на новите мами. Flowers Bouquet

# 181
  • Across the Multiverse
Честито, euphoria26, живи и здрави да сте ! Като имаш възможност, разкажи ни за раждането си.
Ако искаш само да кърмиш моя съвет е спри да дохранваш. Слагай на гърда винаги когато се размрънка, може да е през 30мин може през 2часа. Това за 5-10мин също не е вярно. Дръж докато пусне. Някои деца успяват за пет минути на други им трябват 30. Когато пусне първата предлагай втората.
 Първо коремчетата им са много малки трудно сучат от двете. Но след няколко седмици ще започне . Ако имаш други въпроси може и на лични да ми пишеш.
За увеличаване на кърмата много вода 2-3л на ден. И лактагонен чай, най- добре от билкова аптека.
След няколко дни постоянно висене на гърда бебето ще увеличи количеството само. Дори и първите дни да ти се струва малко млякото, не дохранвай. Слагай просто по-често да суче.

Подрепям на 100%. Дохранването (особено с АМ) саботира кърменето.
Допълвам, че кърменето може да е и на поискване, и по режим, но храненето с АМ няма как да е на поискване. Ако огладнява прекалено често се увеличава количеството, но не трябва да се скъсява прекалено интервала между храненията.
И с големия ми син не спазвах часовете и го храних на поискване. При него обаче ми се налагаше да дохранвам вечер или с АМ или с изцедена кърма. Беше много странно с него, сутрин имах много кърма, вечер много малко. Thinking
Абсолютно по същия начин бях и аз (само с разликата, че АМ не съм давала) - сутрин кърма като за 3 бебета, вечер- почти нищо. Отдавах го на голямата нощна пауза, която правеше дъщеря ми и си мислех, че не съм пила достатъчно течности през деня, но сега мисля, че наистина е свързано с хормоните. Така и не се справих с "проблема"- изцеждах се сутрин след кърмене и слагах в хладилника за вечерното хранене.
За водата и кърмените бебета- има предно и задно мляко, които изпълняват функциите си да утоляват жаждата и глада. Драма няма, докато някой не почне да ти се меси в отглеждането и възпитанието Simple Smile Или ако, не дай си Боже, се борите за всеки качен грам, пък свеки му даде вода преди кърмене  Rolling Eyes

# 182
И моята свеки всеки ден пита за тази вода още от родилното. Ама не се меси уж, само пита. И всеки път все едно очаква да и кажа нещо различно 😁😁
Сега е на фаза подпитване дали и кога и как по-точно ми тече кърмата. Все едно ще оставя детето гладно 😁😁

# 183
Добро утро, настоящи и бъдещи мами. Аз вече влизам в графата на настоящите -вчера ненадейно и изведнъж ми изтекоха водите , като Малко преди това ми беше паднала тапата, но не бях сигурна. Видях съвсе леко кафеникаво слузесто зацапване. Аз бях с термин 24.09 и планово секцио за 13.09, но бебокът-вече на име Виктор:) е бързал дс ни види и да се появи на белия свят. Роди се 3150 гр., 50 с-м.
Та като ми изтекоха водите и дойдох в болницата, започнаха да ме подхотвят за секцио. Нямах контракции, само 1 с-м разкритие. Операцията не беше толкова страшна, но мен честно казано си ме болеше по време на нея, все имах чувството, че не ме е хванала упойката. Видях бебо и таткого за минутка и ме приведоха в реанимация. Там започнаха дс вливат окситоцин и обезболяващо, като тлвс бяха най-болезнените часове до момента- просто свиването на матката си ме болеше много.
Преди малко се раздеижих леко за пръв път-трудничко е , но се търпи. Притеснявам се вече, че нямам сбсолютно нищо в гърдите за момента, не усещам напрежение. Не знам дали като е на АМ няколкл дни, изобщо ще успеем да се кърмим.
Успех на всички!

# 184
Честито, Polikseni ❤ Бързо да се възстановиш и да свикваш с новата роля на мама 🤗

# 185
  • Варна
Polikseni честито ! Да ви е живо и здраво детенцето, а на теб бързо възстановяване.
Аз пък цяла вечер имам болки като менструалните, но без някакъв определен интервал или продължителност.

# 186
Audace, кога си на преглед? Аз също от няколко вечери съм с болезнени, но нерегулярни контракции. В петък нямах никакво разширение, почнало е скъсяване на шийката. Вчера на прегледа вече и разширени имам, но малко...

# 187
  • Варна
Докторът ми е в отпуска тази седмица и преглед нямам
 Чак другата, ако не съм родила още. В петък бях последно и нямах никакви признаци, че наближава момента.

# 188
Честито на новите мами! Бързо да се възстановяват и да гушкат хубави и здрави бебоци.
След първото ми секцио си спомням, че ско то беше в сряда то аз чак в петък се събудих с кърма. До тогава и през ум не ми е минавало да стои бебо гладен или пък, че няма да кърмя. Бебо беше на кърма до 7 месец. Така че не се притеснявайте! За всичко си има време.
Течение и аз имам чат пат и си чакам резултатите от МБ да видя дали не си отглеждам нещо.
Хубав ден на всички 🤗

# 189
Честити да са новите бебчета в групата. Желая ви много здраве, щастие и безкрайни усмивки!:gift_heart:Flowers Tulip

# 190
Нас вчера ни изписаха и почна екшъна вкъщи:grinning:

Само дето мен много ме опъват, щипят и болят шевовете от секциото и едвам вървя на моменти, особено като нося бебето и се претоваря става страшно.

Вече нямам търпение да стана обратно пълноценен човек, секциото не е страшно, но ме извади извън строя вече 6-ти ден.

# 191
Mn.Nikol, дай си време да се възстановиш Simple Smile Ще стане всичко, само търпение и не се натоварвай излишно. Остави другите да вършат домакинската работа, а ти гледай бебчето 🤗

# 192
Честито, polikseni и бързо възстановяване! Flowers Hibiscus

# 193
И честити нови бебоци, вече е септември Blush темата ще се напълни с новородени.

# 194
Днес в 10:18 се роди втората ми дъщеричка Рая. 3370 гр, 49 см - секцио. Пожелавам на всички леко раждане и бързо възстановяване! А на вече родилите прекрасни мигове с пухчетата!

Общи условия

Активация на акаунт