Случи ми се нещо странно XVIII

• 101 576
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Я да разведря обстановката с нещо интересно.
Нощна смяна рецепция, малките часове на нощта. Тихо и кротко си работя, наоколо няма жив човек....когато иззад ъгъла на собствен ход излиза празна инвалидна количка и спира в средата на площадката пред бюрото ми. Повярвайте, инфарктна ситуация си е, когато не знаеш какво се случва.
Добре, че колежката ми, вряла и кипяла, ме предупреди:
Работя всъщност на кораб, и когато въпросният кораб се движи и количката, която винаги държим за вс.случай на рецепция, е с освободени спирачки, съответно решава да се разходи заради вълните. Но и дори теоретично да си подготвен за ситуацията, на практика си е дооооста стряскащо. Simple Smile
Да, супер стряскащо. Има логика в обяснението, но в момента който се случва , никой не търси логика. Представих си го и настъхнах.

# 271
  • In your dreams
...

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 10:10 от Esmerelda Weatherwax

# 272
След съвета, да се викне поп, да освещава жилището, се замислих за  някои неща.  Ако в едно жилище стават странни неща, каква е гаранцията, че някакъв поп ще подобри положението?
Поне няма да навреди. Имахме проблем с детето миналата година, свързан със здраве, в същото време намираме кокал вързан с червен конец, уж не вярвам на такива работи, но минахме през църквата и ако щете вярвайте, но проблемът се реши в същият ден. Е как после да не вярвам, че май има нещо.

# 273
  • София
След съвета, да се викне поп, да освещава жилището, се замислих за  някои неща.  Ако в едно жилище стават странни неща, каква е гаранцията, че някакъв поп ще подобри положението?
Поне няма да навреди. Имахме проблем с детето миналата година, свързан със здраве, в същото време намираме кокал вързан с червен конец, уж не вярвам на такива работи, но минахме през църквата и ако щете вярвайте, но проблемът се реши в същият ден. Е как после да не вярвам, че май има нещо.

А молитва четоха ли му на детето? Аз все се каня да заведа моето да му четат една молитва за здраве, поне няма да навреди, ако не помогне. Имам колежка, която вече има и внуци. Тя ми разказа, че когато нейните деца са били малки са боледували много до момента, в който започнала периодично да ги води в църквата да им четат молитва. Не знам колко е вярно това, не съм върла християнка, но пък не вреди да опитам.

# 274

А молитва четоха ли му на детето? Аз все се каня да заведа моето да му четат една молитва за здраве, поне няма да навреди, ако не помогне. Имам колежка, която вече има и внуци. Тя ми разказа, че когато нейните деца са били малки са боледували много до момента, в който започнала периодично да ги води в църквата да им четат молитва. Не знам колко е вярно това, не съм върла християнка, но пък не вреди да опитам.
Киприянова молитва й четоха, ако така се пише. Но ако не го бях видяла с очите си, нямаше сигурно и аз да вярвам.

# 275
Не знам дали е много по темата, за което се извинявам. По принцип не съм толкова вярваща в тези неща, но все пак да попитам. Когато имам някакви проблеми и съм силно разтревожена,  естествено сънят ми не е спокоен и често се пробуждам нощем. И събуждайки се, ми се привижда за няколко секунди пред очите паяжина с висящ паяк или някакво летящо насекомо. Ясно е, че е халюцинация. Предполагам, че е нещо вследствие на стреса. Случва ми се понякога, не винаги Някой друг дали е имал нещо подобно?

# 276
  • Sofia
Да,много пъти ми са се привиждали различни неща.

# 277
Да,много пъти ми са се привиждали различни неща.
Благодаря! Значи не е нещо неестествено и да не се притеснявам.

# 278
  • Sofia
Незнам дали е нормално,но гледай да не го мислиш много....

# 279
  • София
Не знам дали е много по темата, за което се извинявам. По принцип не съм толкова вярваща в тези неща, но все пак да попитам. Когато имам някакви проблеми и съм силно разтревожена,  естествено сънят ми не е спокоен и често се пробуждам нощем. И събуждайки се, ми се привижда за няколко секунди пред очите паяжина с висящ паяк или някакво летящо насекомо. Ясно е, че е халюцинация. Предполагам, че е нещо вследствие на стреса. Случва ми се понякога, не винаги Някой друг дали е имал нещо подобно?

До скоро имах фобия от паяци. В пиковия момент на фобията ми точно това виждах в съня си или в момента на пробуждане - паяци, висящи от паяжина; също така често се приближаваха към мен; виждах ги и в леглото си. След като се преборих с фобията ми се случва по-рядко и вече не се стряскам както преди, защото знам, че не са истински. Просто се опитвам да остана спокойна и да прогоня максимално бързо образа им.
Правилно предполагаш за стреса. Поне това ми обясни моя психотерапевт когато работехме върху фобията и установихме, че в периоди на нервно напрежение ги сънувам по-често.

# 280
Не знам дали е много по темата, за което се извинявам. По принцип не съм толкова вярваща в тези неща, но все пак да попитам. Когато имам някакви проблеми и съм силно разтревожена,  естествено сънят ми не е спокоен и често се пробуждам нощем. И събуждайки се, ми се привижда за няколко секунди пред очите паяжина с висящ паяк или някакво летящо насекомо. Ясно е, че е халюцинация. Предполагам, че е нещо вследствие на стреса. Случва ми се понякога, не винаги Някой друг дали е имал нещо подобно?

До скоро имах фобия от паяци. В пиковия момент на фобията ми точно това виждах в съня си или в момента на пробуждане - паяци, висящи от паяжина; също така често се приближаваха към мен; виждах ги и в леглото си. След като се преборих с фобията ми се случва по-рядко и вече не се стряскам както преди, защото знам, че не са истински. Просто се опитвам да остана спокойна и да прогоня максимално бързо образа им.
Правилно предполагаш за стреса. Поне това ми обясни моя психотерапевт когато работехме върху фобията и установихме, че в периоди на нервно напрежение ги сънувам по-често.

Така предполагах, че ще е от стреса. И аз имам фобия към паяците. Обикновено, когато ми се е случвало, съм се събуждала напрегната и със сърцебиене. Това само понякога, в моменти на стрес и тревожност. Видението е било буквално 2-3 секунди и след това е изчезвало.

# 281
  • София
Абсолютно същото беше и при мен.
Не знам дали си работила с психотерапевт по повод фобията си, но ти препоръчвам да опиташ, ако имаш възможност. При мен даде добър резултата, а и с него коментирахме нещата, които ме напрягат в ежедневието, което също ми се отрази добре относно сваляне на нивото на стрес.
Всъщност докато сме под стрес подсъзнанието си играе странни игрички с нас и може да ни се струва, че виждаме/чуваме неща, които са странни, а всъщност да не е баш така.

# 282
Всъщност тази фобия може да ми е наследствена, понеже и други хора от рода ми я имат. Положението ми не е толкова критично и това не ми се случва често,  просто ми беше интересно да чуя и други коментари по въпроса.

# 283
Да не би мъжът й да е бил на задната седалка и после да са се сменили.

Според мен това е бивша починала собственица на колата или съпругата му. Wink иска жената да си се вози. Щом е била слаба ето,преди смъртта си се е съсухрила;)

# 284
И на мен са ми разказвали за образа на починало дете, който се е явил пред родителите му до гроба точно след погребението (когато всички са си тръгнали и само родителите са останали до гроба). Даже този, който ми го разказа твърди, че двамата с майката са виждали образа по различен начин. На бащата детето се е явило в нови дрехи, а на майката - бинтовано. Детето е починало при злополука, предизвикана от майката (по невнимание) и предположенията са, че по тази причина на нея се е показало с бинтове.Бях доста скептична когато ми го разказаха, но в същото време част от мен вярва на това. И сега след споделеното от теб си мисля, че или има някаква легенда, която хората обичат да претворяват в история, напасната към техните съдби, или наистина се случва понякога да се види ликът на починалия до гроба.
Май вече съм разказвала тази случка в темата.
За тази история съм чела тук в темата преди време.
Така е, обяснено е във сайтове за телата, че етерното тялос е отделя и остава там където е погребан човека. В него няма дух, тоест това не е съзнателен дух, който да ви говори, просто отпечатък. Другите тела заедно с душата отиват за другия свят;)

Общи условия

Активация на акаунт