Рисуване по номера

• 72 584
  • 491
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте,
Може ли да ми кажете как се лакира картина?
Имам доста и нито една не е лакирана Sad
Аз си купих Gloss Varnish
Отсипвам си в капачката и нанасям на картината с широка четка.

# 436

А това как се ползва?

# 437
Това е нивелир. Като слагате картината на стената да не е крива. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 438
  • София
Здравейте, слагате ли грунд върху платното преди рисуването с акрил?

# 439
  • София
Не. Канавата е обработена.

# 440
Здравейте,
Имам намерение да започна и аз да рисувам по номера. Поръчах си картини от китайски сайт. Въпроса ми е от къде купувате подрамки в Бг и сами ли ги слагате? Може онлайн, а може и физически магазин във Варна Simple Smile

# 441
аз от физически магазин в Пловдив. Опъвам си платната с такер .
https://maestropan.net/produkt/klinovi-podramki-na-letvi/
Този.

# 442
  • Sofia
Здравейте ,момичета! Поръчах си 3 картини от shein ,днес ще дойдат .Проблема ми е ,че не са опънати върху подрамка. Знаете ли място в София, където може да ми ги опънат ? Питах в Бриколаж,обаче там отнемало няколко седмици 🙄 Аз искам да рисувам докато съм почивка покрай Коледа и Нова година. Друг вариант е да си купя само рамката и да се пробвам сама,но не знам дали ще се справя.А може ли първо да ги нарисувам и после да ги нося да ги разпъват ?

# 443
Може да опитате да купите от Джъмбо готово платно върху рамка. И върху него с габърчета опъвате картината.
Какъв размер е?
Ако е смачкана, предварително съм изглаждала от обратната страна.

# 444
  • Sofia
Размер 40 на 50 са и трите картини.Това с Джъмбо е вариант ,но не знам дали ще се справя добре. Днес ще се обадя в магазин Слънчоглед да питам извършват ли тази услуга .

# 445
  • София
Аз си бях купила няколко комплекта картини, в картонени кутии. Опъвам платното в/у кутията и залепвам с тиксо.
Предполагам някой твърд картон би ви свършил работа.

И аз имам няколко за рамкиране. И аз мислех в Бриколаж да ходя.

# 446
  • Вила Великула
Аз съм много доволна и всички картини рамкитам в ателието на Весконти - М ЕООД на бул.Ал.Стамболийски 235. Цените са им добри и работят бързо и качествено.

# 447
И аз съм рисувала без рамка,просто притискам с нещо краищата ,да не се загъват. Не творя чак такива ценности,че да си струва да го нося в ателие за рамкиране ,затова си ги опъвам сама с такер върху заготовки на рамки от магазин за художници.
Някой пробвал ли е дали ще стане с рамки от Юск ,например.
С рамки от ИКЕА са ми едни принтове на канаваца,но с рисувани не съм пробвала.

# 448
Имам няколко собственоръчно рамкирани с рамки от Юск- съвсем прилично( и бюджетно) се получи. Дебна ги на намаления( и най- вече във формат 40 на 50см, че повечето картини са ми в такъв размер). Не ги режа, подгъвам празното поле( даже си помагам с ютията, за да стане хубаво ръбче) и така се уплътняват по- добре.

# 449
  • Sofia
Аз също веднъж се опитах да сложа платното в рамка от Юск, но не се получи добре,някакси хлопаше.Сложих и стъклото отгоре да го притисне ,но се губи от красотата, като е под стъкло. Изглежда, като снимка.

Общи условия

Активация на акаунт