АПРИЛКИ вече чуха сърчице, някои даже и по две! ТЕМА 2

• 54 205
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм от Благоевград, тук се следя. Предполагам, че няма да има проблем, но просто не ми беше много ясно каква е процедурата. Аз също четох, че трябвало да минаваш комисии, ако ползваш по- дълго време болничен. А пък аз се надявам нещата да са си наред и да не ми се налага истински болничен да получа.

# 601
Така ще е , имаш право на 180 дни без 45-те дни преди раждане Simple Smile

# 602
Hoffnung123 , понеже казваш, че ноември офейкваш, как стои въпроса с болничния? Просто отиваш при АГ и му казваш - аз не искам да ходя на работа повече, или .. ? Извинявам се за въпроса, но аз мисля до края на годината да си работя и вече студа януари да съм си вкъщи. Ама не знам точно как трябва да стане.
Казваш на лекарят, който ти следи бременноста, че искаш до края да си вземеш болничен и той ти издава всеки месец болничен за 30 дни по ЛКК. При моята лекарка болничният с ЛКК се заплаща 40 лева, заради свикването на комисия, но аз  общувам само с нея, не съм се явявала лично пред никакви комисии и други лекари.

# 603
момичета, може ли мнение за резултатите от бхс

# 604
Аз имам друг въпрос . След като вече сме записани на ЖК трябва всеки месец да се ходи , но трябва ли някакви направление или просто отивам и те виждат , че съм за ЖК ? Благодаря предварително !

# 605
момичета, може ли мнение за резултатите от бхс

Здравей, Според мен този резултат може да се интерпретира само от лекар. Другите резултати, които съм виждала, винаги да формулирани като: риск 1:ххххх. Риска включва съотношението на PAPP-A и bhCG, както и ехографските показатели. Simple Smile

Момичета, искам да ви питам и аз за БХС. Тъй като резултатите ме притесняват заради много голяма разлика между комбиниран, възрастов и биохимичен риск, искам да отида на генетична консултация в МД. Ходила ли е някоя от вас и знаете ли при кой се записа час?

# 606
утре съм на преглед, а днес пуснах само кръвните

# 607
  • София
Момичета, искам да ви питам и аз за БХС. Тъй като резултатите ме притесняват заради много голяма разлика между комбиниран, възрастов и биохимичен риск, искам да отида на генетична консултация в МД. Ходила ли е някоя от вас и знаете ли при кой се записа час?
[/quote]

Какви са ви резултатите, ако може да споделите! Вас ви интересува комбинирания риск. При мен примерно риска за възрастта е 1:200, а комбинирания ми риск е 1:490, т.е два пъти по нисък. Като 1:490 по принцип се води висок риск. Резултатите може и личният АГ лекар да ви ги разясни.

# 608
Момичета аз имам въпрос. В 13г.с. и 6 ден съм. Сутрин като стана нямам коремче, точно както преди да забременея, като хапна и се издува. Та въпроса ми е след като хапна ли се появява бременното коремче или сутрин като стана. Може да ви се стори глупав въпроса, но ми е първа бременност и преди не съм се издуваала така като хапна.

# 609
Ами и при мен ми се получава нещо подобно, сутрин почти нямам, а вечер ми е доста голям.

# 610
  • София
И при мен е така. С напредването на бременността ще си имаме и сутрин Simple Smile

# 611
То и с напредването ще има разлика, сутрин и вечер. Но аз имам разлика сутрин и вечер и без бременно коремче. Така че реалният растеж на матката и бебето е този сутринта. Вечер е и с приемната през деня храна. Аз и др забелязах. Миналата седмица имах по-голям корем. Тази почти нямам, но защото ям по-малко тази.

# 612
  • Бургас
Заключих групата на тайна и затворена. Този уикенд ще направя чистка на всички, които не са се записали в списъкът или не са активни. Ако някой иска да се включи в нея, да ми пише на лични.

Към моментът тонът е много приятен и добър, ще се погрижа за сигурността и конфиденциалността, до колкото ми е по силите.

# 613
Аз си имам коремче и сутрин и вечер все едно съм глътнала волейболна топка😂😂😂😂а да кажа съм 49 кг.,но пък бебчовците напредват с материала..❤❤💋💋

# 614
Аз много искам да ми личи вече и затова като хапна се кефя много на коремчето, все пак след няколко дни влизам в 4 месец. 😁😊😊

Общи условия

Активация на акаунт