Обсъждане на имотни обяви-5

• 50 817
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Аман вече от тоя Лозенец. Долен, горен, среден, да му опротивее вече на човек. Имам чувството, че там трябва да е като в дядовата ръкавичка съдейки по популярността на квартала.
Специално долната част е много добре, с минимум НС, зелени дворчето, прилични отстояния.. Нагоре, особено Хладилника и към Сребърна е ужасно натъпкано.

# 601
Много искам да идва вече тая прогнозирана банкова криза, да се вдигнат рязко лихвите по кредитите и да паднат рязко цените на имотите. Самозабравиха се вече, искат нереални суми. Само една нова криза ще ги оправи.

А не искаш ли да дойде едно здраво земетресение, че да събори баровските блокове? А то, че и твоят ще падне с тях, а и всички останали, няма значение, нали ще се накефиш, че и на онези им е гадно. Това преди да усетиш после, че на теб е по-гадно отколкото на баровците Twisted Evil

С така желаната от теб банкова криза е същото - не очаквай да спечелиш и да ти стане добре. Богатите може да духат супата в чиниите си, ама на теб и на масата хора ще дадат направо врялата тенджера.

# 602
Много искам да идва вече тая прогнозирана банкова криза, да се вдигнат рязко лихвите по кредитите и да паднат рязко цените на имотите. Самозабравиха се вече, искат нереални суми. Само една нова криза ще ги оправи.

А не искаш ли да дойде едно здраво земетресение, че да събори баровските блокове? А то, че и твоят ще падне с тях, а и всички останали, няма значение, нали ще се накефиш, че и на онези им е гадно. Това преди да усетиш после, че на теб е по-гадно отколкото на баровците Twisted Evil

С така желаната от теб банкова криза е същото - не очаквай да спечелиш и да ти стане добре. Богатите може да духат супата в чиниите си, ама на теб и на масата хора ще дадат направо врялата тенджера.

Е, време е вече да паднат цените и имотите да станат достъпни и за хора, които не искат да взимат кредити. Ако се вдигнат лихвите по кредитите цените на жилищата ще паднат. А ниските лихви и лесното раздаване на лоши кредити на куцо и сакато без собствен капитал вещаят само едно - предстояща банкова криза.

# 603
Кажи ми...колко трябва да струва едно жилище на квадрат, че да могат хората да си купуват без кредити. Те коли на кредит купуват...ти апартаменти без кредити... Simple Smile

# 604
  • Най-красивата страна
Лозенец  е един от добрите квартали на София.
Обаче аз мисля,че за 270 000евро може да се намери прилична къща с двор и гараж.В друг квартал или пък някъде около София.
За апартамент не бих дала толкова пари.

# 605
Е, време е вече да паднат цените и имотите да станат достъпни и за хора, които не искат да взимат кредити.
Това го забрави за обикновените хора, никога няма да паднат толкова. Освен на село де, там ги дават за жълти стотинки. Ако се вдигнат лихвите по кредитите цените на жилищата ще паднат. Да, ама това ще стане заради действията на централните банки и не е същото като банкова криза. Да искаш банкова криза е голяма глупост, но е много разпространена сред нямащите пари Shocked А ниските лихви и лесното раздаване на лоши кредити на куцо и сакато без собствен капитал вещаят само едно - предстояща банкова криза. Това е така донякъде, но само по себе си няма да докара нещата до състоянието през 2008, защото тогава имаше световна криза. Сега някои хора ще се издънят, но жилищата им ще бъдат продадени и само те ще са прецакани. Повечето ще стягат коланите.

Но най-много ме шокира, че не анализираш и не се опасяваш, че може да се влошат нещата, а искрено искаш да дойде банкова криза. Очакваш я с радост някакси  Shocked

Лозенец  е един от добрите квартали на София.
Обаче аз мисля,че за 270 000евро може да се намери прилична къща с двор и гараж.В друг квартал или пък някъде около София.
За апартамент не бих дала толкова пари.

bouquet
Много правилно. Ако има балон, той се надува от неразумния стремеж на някои купувачи да купуват в модерни райони, че после да се хвалят. А аз, също като теб не смятам, че гъзарията да се хвалиш с имот в Лозенец струва 100 хилки отгоре. Предпочитам да ги спестя и да си купя нещо на 15 минути по-встрани.

# 606
Е, време е вече да паднат цените и имотите да станат достъпни и за хора, които не искат да взимат кредити.
Това го забрави за обикновените хора, никога няма да паднат толкова. Освен на село де, там ги дават за жълти стотинки. Ако се вдигнат лихвите по кредитите цените на жилищата ще паднат. Да, ама това ще стане заради действията на централните банки и не е същото като банкова криза. Да искаш банкова криза е голяма глупост, но е много разпространена сред нямащите пари Shocked А ниските лихви и лесното раздаване на лоши кредити на куцо и сакато без собствен капитал вещаят само едно - предстояща банкова криза. Това е така донякъде, но само по себе си няма да докара нещата до състоянието през 2008, защото тогава имаше световна криза. Сега някои хора ще се издънят, но жилищата им ще бъдат продадени и само те ще са прецакани. Повечето ще стягат коланите.

Но най-много ме шокира, че не анализираш и не се опасяваш, че може да се влошат нещата, а искрено искаш да дойде банкова криза. Очакваш я с радост някакси  Shocked

Ако тя доведе до падане на цените на имотите, защо да не я очаквам? Аз искам да купя, не да продам. Искам ниски цени. Ако една криза и покачване на лихвите ще доведе до тях, защо да не я желая?

# 607
Преди 2 години всичко беше много евтино, що не купи или пак ти беше скъпо?
Не че сега е евтиния но преди 2 години беше супер, само пари да имаше човек Simple Smile

# 608
Ако тя доведе до падане на цените на имотите, защо да не я очаквам? Аз искам да купя, не да продам. Искам ниски цени. Ако една криза и покачване на лихвите ще доведе до тях, защо да не я желая?

Защото няма да има чак толкова ниски цени и защото просто ще спрат да строят, а няма да продават евтино, а от друга страна банковата криза ще влоши икономическата обстановка, ще се свият заплати, ще се уволнят хора, ще се свие бюджетът на държавата.

# 609
Преди 2 години всичко беше много евтино, що не купи или пак ти беше скъпо?
Не че сега е евтиния но преди 2 години беше супер, само пари да имаше човек Simple Smile

Е аз пестя. Преди две години спестяванията бяха по-малки. То и сега не са големи, стигат за гараж. Но пак са повече от началния капитал на хора, които с кредит са купили 3 стайни. Ако цените паднат може би ще ми стигнат за гарсониера без кредит. Това е желанието ми - гарсониера като инвестиция, а не за живеене. Но не желая да се занимавам с банки и да робувам. Нямам ли налични пари за нещо не го купувам. И тъй като не ми е спешно мога да чакам банковия крах и пукането на балона, за да си купя тогава с МОИ пари, а не да робувам на някоя банка.

# 610
Да, ама тогава ще паднат и наемите  и твоята инвестиция ще се издъни Mr. Green

# 611
Да, ама тогава ще паднат и наемите  и твоята инвестиция ще се издъни Mr. Green

Ама ще си е мое! Не на банката, и да го изплащам 20 години заробвайки се. Ако трябва ще я заключа тая гарсониера, но ще знам, че съм на печалба дори без наеми, защото в даден момент цените ще се покачат и аз ще съм инвестирала добре.

# 612
Има доста алтернативи на недвижимото имущество като инвестиция; всякакви финансови инструменти, често по-печеливши и по-достъпни (не изискват толкова голям капитал).

А кредитът си е съвсем валиден финансов инструмент като се използва правилно.

Чакането на финансова криза никак не е най-добрата стратегия.

# 613
Хора нали знаете как работи икономиката. Харченето на един са приход за друг. По тая логика, като дойде криза, хората са настроени негативно и инвестициите спадат драстично. Тоест колелото се завърта и по-малко харчене на пари означава по-малко приходи за други хора и т.н. Тоест при криза няма да има купувачи, просто защото няма да им се инвестира в такива времена, а ще продължават да си къткат и малкото спестено с оглед на ситуацията. Да кризата би намалила цените на НИ, но в същото време ще намалеят и драстично купувачите, защото няма да има такива "лесни" пари както в момента. Замислете се, ако доходите на семейството ви намалеят, ще се втурнете ли да купувате нещо не чак толкова наложително като апартамент за инвестиция?

# 614
Моите доходи са стабилни и винаги са били на едно и също ниво. Аз бих била купувач в кризата, защото намаляването на търсенето, покачването на лихвите и довелото от тях неминуемо падане на цените на НИ ще са идеалния момент за мен да купя.

Общи условия

Активация на акаунт