Счетоводни въпроси - 2

• 58 911
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • В полите на Пирин планина
От кое да пести време??
Никъде няма документ че получавам пари и следователно ако подам жалба примерно нали тя ги предава тези ведомости в НАП а аз не съм се подписвала

Ведомости за заплати не се представят в НАП.
Ако идеята Ви е да твърдите, че не Ви плащат заплата, то ще трябва да пуснете жалба в Инспекция по труда и ще направят проверка на работодателя Ви.
Ако мислите да си търсите заплатите отново, независимо, че са Ви платени, то това става сама по съдебен ред.

# 391
От кое да пести време??
Никъде няма документ че получавам пари и следователно ако подам жалба примерно нали тя ги предава тези ведомости в НАП а аз не съм се подписвала
Фиш не получавате ли заедно със заплатата?
Не абсолютно нищо
А би трябвало да получите. Може да проверите намясто в НАП какво е декларирано като данъци и осигуровки по партидата Ви за съответните месеци и дали отговаря на договореното в договора, от една страна, и на платеното, от друга. Така ще разсеете съмненията за злоупотреба. Възможно е и да е най-обикновена немарливост.

# 392
От кое да пести време??

Ведомости за заплати не се представят в НАП.
Ако идеята Ви е да твърдите, че не Ви плащат заплата, то ще трябва да пуснете жалба в Инспекция по труда и ще направят проверка на работодателя Ви.
Ако мислите да си търсите заплатите отново, независимо, че са Ви платени, то това става сама по съдебен ред.
Не не просто имам съмнения че ги е подписала вместо мен това е

# 393
  • София
Тя може и да не ти изплаща цялата заплата като не се подписваш.

# 394
Тя може и да не ти изплаща цялата заплата като не се подписваш.
Получавах това което сме се разбрали с работодателят ми чудно ми е защо не се подписвах никъде и скоро ме освободиха от работа и не ми нанесоха всичкия стаж който имам във фирмата
Много ме съмнява че счетоводителката се е подписала на ведомостите без мое знание

# 395
  • Сф
Или са те водили на непълен работен ден, заради който и нямаш пълния стаж. Получавала си всичките пари, но едната част е била 'под масата'. Имаш ли договор, в който пише на колко часа си наета?

# 396
Или са те водили на непълен работен ден, заради който и нямаш пълния стаж. Получавала си всичките пари, но едната част е била 'под масата'. Имаш ли договор, в който пише на колко часа си наета?
Да 8 часа
Има нещо но не мога да разбера

# 397
  • Русе
Извади си ПИК код от НОИ и НАП и провери в сайтовете им. До колкото помня в сайта на НОИ може да видиш на каква сума са те осигурявали, а в сайта на НАП какъв трудов договор е декларирано, че имаш, на колко часов работен ден

# 398
Извади си ПИК код от НОИ и НАП и провери в сайтовете им. До колкото помня в сайта на НОИ може да видиш на каква сума са те осигурявали, а в сайта на НАП какъв трудов договор е декларирано, че имаш, на колко часов работен ден
Благодаря

# 399
Здравейте!
Благодаря за полезната тема. Аз съм СОЛ на свободна професия. Миналия месец се наложи да съм под карантина, за което ЛЛ ми издаде болничен лист. Осигурена съм за ОЗМ, само подавам Декларация 1 и 6, както и ГДД, но никога досега не ми се е налагало да подавам болничен лист към НОИ. Прочетох, че мога да подам само по електронен път с КЕП, дотук добре, но просто не откривам достатъчно информация как да направя това. Имам КЕП на Евротръст, изтеглих всички сертификати, които предлагат, инсталирах ги и все пак не успявам дори да отворя линка от сайта на НОИ
Моля Ви за помощ, тъй като писах на около 10 кантори с молба да си заплатя услугата, но досега срещам само отказ.

# 400
Здравейте!
Благодаря за полезната тема. Аз съм СОЛ на свободна професия. Миналия месец се наложи да съм под карантина, за което ЛЛ ми издаде болничен лист. Осигурена съм за ОЗМ, само подавам Декларация 1 и 6, както и ГДД, но никога досега не ми се е налагало да подавам болничен лист към НОИ. Прочетох, че мога да подам само по електронен път с КЕП, дотук добре, но просто не откривам достатъчно информация как да направя това. Имам КЕП на Евротръст, изтеглих всички сертификати, които предлагат, инсталирах ги и все пак не успявам дори да отворя линка от сайта на НОИ
Моля Ви за помощ, тъй като писах на около 10 кантори с молба да си заплатя услугата, но досега срещам само отказ.
Какво изписва като го отворите? Пробвахте ли с друг браузър?

# 401
Здравейте!
Какво изписва като го отворите? Пробвахте ли с друг браузър?

Изписва това:

Пробвах други браузъри, пробвах и на виртуална машина (понеже съм с мак), инсталирах си дори windows xp на виртуалката, пак не мога дори да го отворя. Опитах и с КЕП на Б-тръст, същата работа... По телефона с НОИ преди като се е налагало се свързвах много, много трудно.. дали ако отида на място ще ме отразят за помощ?

Аз дори не държа на този болничен, но мисля, че прочетох, че нося наказателна отговорност, ако не го подам, а и до момента винаги гледам да съм изрядна с тези неща.

Има ли друг програмен продукт (счетоводен), който бих могла да използвам към НОИ?

# 402
Пробва ли да го изпратиш директно чрез бутона от програмния продукт на НОИ за обработка на болничния

# 403
  • Балчик
Здравейте!
регистрирахте ли си  ел.подписа в НОИ ?

# 404
  • София
Ел. Подпис трябва да е на Булстат, ако е на ЕГН ще трябва да се упълномощи.

Общи условия

Активация на акаунт