Счетоводни въпроси - 2

• 57 791
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
3 дни от болничния се изплаща от работодателя, останалата част е от НОИ и е в период приблизително след 30 дни след болничния,има закъснение в НОИ, спокойно ще се изплати до края на февруари

# 736
Работодателят има срок да представи болничния пред НОИ до 10/01. НОИ от своя страна имат 10 работни дни да го обработят. Тоест към края на месеца ще си получите обезщетението. Не е закъснение, това са сроковете.

# 737
  • Melmak
Обикновен човек, вече не са 3 дни, а са два дни от работодател.

# 738
Болничният е от ноември и ако е предаден веднага, то работодателят е имал срок до 10.12, а не до 10.01!
Извадете си ПИК и си вижте нещата.

# 739
  • София
Ако имате ПИК номер, лесно можете да направите справка в НОИ, лесно и удобно е.

Винаги можете да се обърнете и към счетоводителите във фирмата или отговорните лица, съответно, които предоставят тези документи нататък по веригата.

# 740
Болничният е от ноември и ако е предаден веднага, то работодателят е имал срок до 10.12, а не до 10.01!
Болничния, както написа потребителката е от 23 ноември до 8 декември. Зависи кога е занесе, но ако е през декември срока на работодателя е 10 януари.

# 741
Болничния, както написа потребителката е от 23 ноември до 8 декември. Зависи кога е занесе, но ако е през декември срока на работодателя е 10 януари.
А аз какво съм написала? Същото!
Да си извади ПИК и да види какво се случва!
На всичкото отгоре й се задават въпроси, но не отговаря!
Поне да каже кога е предаден въпросният болничен.

# 742
Болничният е предаден на работодателя на 1 декември. Нямам ПИК номер, но при първа възможност ще си извадя, тъй като съм болница в момента и доста ще полежа тук.

# 743
Болничният е предаден на работодателя на 1 декември. Нямам ПИК номер, но при първа възможност ще си извадя, тъй като съм болница в момента и доста ще полежа тук.
Щом е предаден декември, имали са срок до 10.01 да го входират.
Ще имате плащане 10 работни дни след 10.01.

# 744
Здравейте, искам да попитам нещо за командировъчните. Вярно ли е, че от известно време /незная от кога точно/ вече могат да се пишат командировъчни в свободен текст от хората, работещи в съответната фирма, без да е необходимо печат от съответното населено място.  Тъй като пиша на мъжа ми командировъчните и това ако е така би ни улеснило много. И да кажа, че съм питала счетоводителя ни, но той не беше запознат, затова търся помощ от някой запознат тук. Благодаря предварително!

# 745
На нас не ни искат печати. Пишат заповед за командировка само.

# 746
Пише се задължително заповед за командировка, посочва се до къде, кои дни, в коя фирма, по каква работа. За чия сметка ще са пътните и нощувките.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се посочва, че не се изисква печат от приемащата организация.
Препоръчително се изписва текст, че доклада след завръщане в предприятието ще е устен.
Така си икономисвате част от писането и печатите.

# 747
А има ли някакъв образец за тази заповед за командировка и за всяка командировка се пише отделна заповед, като заместване на старите командировъчни бланки, така ли да разбирам. Защото двамата собственици на фирмата /които се водят и управители/ реално за тяхна командировка става въпрос. Нямат назначени други хора.

# 748
А има ли някакъв образец за тази заповед за командировка и за всяка командировка се пише отделна заповед, като заместване на старите командировъчни бланки, така ли да разбирам. Защото двамата собственици на фирмата /които се водят и управители/ реално за тяхна командировка става въпрос. Нямат назначени други хора.
Напиши в Гугъл "командировъчни на управиъ л" и ще то излязат отговори на въпросите, примери, бланки.

# 749
Много ви благодаря за насоките!

Общи условия

Активация на акаунт