Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 5

• 74 071
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
  • София, Младост
Момичета, внимавайте с вечерната иглика тя покачва естрогена, а обикновено в перименопаузата естрогена е доминантен.Също така трябва да я избягвате ако сте фамилно обременени с рак на гърдата и имате миоми.

Може ли линк към това твърдение. Благодаря 💐

На мен мамолог ми предписа вечерната иглика. Беше абсолютно наясно с фамилната ми обремененост.

# 706
И аз съм с миома и гинеколог ми предписа вечерната иглика.

# 707
  • София
О, ама чакай малко... Прочети пак скрития текст... Там пише при пациенти с хормонозависим рак да не употребяват заради евентуалното добавяне на фитоестрогени, което твърдение е хвърлено ей така. На здрави пациенти дори се изписват фитоестрогени. Така че това изобщо не подкрепя твърдението, че игликата има отношение към рака на гърдата като провокатор

# 708
  • оттам, откъдето започва България
Е, как на здрав човек ще се изпише нещо?
Няма да спра да ви чета, но моля ви, по-полека с всички тези добавки, или както се наричат там, когато не е необходимо.
Все пак организмът на човек е създаден така, че да се самовъзстановява, т.е. да се лекува сам. Но като не му дадем възможност, а го тъпчем с рекламни продукти, какво да се очаква?

# 709
  • София
Момичета, не влезнах тук, за да споря, а за дам и друга гледна точка Simple Smile Това в скрития текст е първата информация, която ми излезна в момента на писане.На мен също Вечерната Иглика ми беше предписана от гинеколог и от 1 миома, която имах към момента на прегледа и изписването на ВИ за 2 год. станаха 3 миомите..
Миомите са естрогенозависими и фитоестрогените могат само да влошат положението.
На здрав човек изобщо не му трябват, особено във времена като днешните, в които естрогените са навсякъде и естрогеновата доминантност е като епидемия.
Но в крайна сметка сме големи хора и всеки може да потърси, прочете и вземе най-доброто решение за себе си.

# 710
Тук темата е много сериозна и не бих си и помислила, че някой е влязъл да спори. Мисля, че е по-добре да се приземяваме понякога, че рекламите на добавки и т. н. ни дебнат отвсякъде.
За жени, споделили проблеми и евентуално лечение - всеки да си преценява какво да прави, че то всичко си е индивидуално.

# 711
Последният път един гинеколог така настоятелно и напористо искаше да почна ХЗТ, за да имам редовен цикъл, че се чудя дали не е на процент някъде  Crossing Arms
После искаше да ми урежда хирург за да ми махне една бенка, без изобщо нищо да съм му споменавала....
Та, не се предоверявайте на всеки който ви изпише нещо.

# 712
Скрит текст:
Това за бенките се случи и с ММ. Отиде да му махнат една бенка, а те му предложиха да махат де що видят.Astonished

# 713
Този беше някакъв кошмар просто....

# 714
  • София
didka pitka, под здрави пациенти имах предвид такива без рак на гърдата.
Ето цитирам, за да не стават грешки..
Момичета, внимавайте с вечерната иглика тя покачва естрогена, а обикновено в перименопаузата естрогена е доминантен.Също така трябва да я избягвате ако сте фамилно обременени с рак на гърдата и имате миоми.
Evening primrose oil does not have hormonal properties, but some products that contain it may also contain phytoestrogens, which are plant-derived sources of estrogen. Therefore, patients with hormone-sensitive cancers should use evening primrose oil products with caution
Значи първо твърдение, че вечерната иглика покачва естрогена което НЕ Е вярно, а после и довод в подкрепа, като в цитата се казва, че НЯКОИ продукти МОЖЕ да съдържат фитоестрогени и по тази причина ПАЦИЕНТИ с хормоналнозависими тумори трябва да приемат ПРОДУКТИ с вечерна иглика с повишено внимание.

Значи доста подвеждаща е тази информация. Не го пиша, за да споря, а за да обърна внимание, че трябва човек да мисли като чете.
Тук темата е много сериозна и не бих си и помислила, че някой е влязъл да спори. Мисля, че е по-добре да се приземяваме понякога, че рекламите на добавки и т. н. ни дебнат отвсякъде.
За жени, споделили проблеми и евентуално лечение - всеки да си преценява какво да прави, че то всичко си е индивидуално.

Така де.. ама доста неприятно е когато някой хвърли подобно твърдение неподкрепено от доказателства. Тук на доста жени е изписана ХЗТ, иглика, соя и какво ли не. Някак не е коректно някой да влезе и да каже на здрави жени, че не е добре да пият тия добавки изписани им от лекар, защото същите могат да спомогнат за разболяването им от хормонозависими тумори. Навлизате в доста широка тема, която изобщо не е еднозначна, за да се пускат еднозначни твърдения. Всички се страхуваме на тия години от рак на гърдата и какво ли не. Както става ясно и психиката ни не е като на 20 г.. Аз лично нямам нужда някой да ме плаши излишно.

И накрая S.Magnifica твърди, че след приема на вечерна иглика миомите й от 1 са станали 3. А това как е доказано? Че причината е вечерната иглика или това е нейно предположение. Сега всяка жена с миоми, на която лекар изпише добавката няма да я пие, защото така е чел във форума. Това е несериозно!
Извинявайте, че толкова дълго писах, понеже аз повече чета, но не се стърпях.Темите са достатъчно сериозни и изискват сериозно отношение и отговорно споделяне на мнение.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 22:41 от Vache

# 715
"Темите са достатъчно сериозни и изискват сериозно отношение и отговорно споделяне на мнение."

Точно това имам предвид и аз: Споделяне на мнение - да, но нека не приемаме безрезервно това, че ако на някой нещо е помогнало, ще помогне и на нас. 

# 716
  • София
"Темите са достатъчно сериозни и изискват сериозно отношение и отговорно споделяне на мнение."

Точно това имам предвид и аз: Споделяне на мнение - да, но нека не приемаме безрезервно това, че ако на някой нещо е помогнало, ще помогне и на нас.  
Разбира се!!! Това е отговорност към самия себе си. Ако на тия годинки я нямаш.. лошо... Wink

# 717
  • София
И накрая S.Magnifica твърди, че след приема на вечерна иглика миомите й от 1 са станали 3. А това как е доказано? Че причината е вечерната иглика или това е нейно предположение. Сега всяка жена с миоми, на която лекар изпише добавката няма да я пие, защото така е чел във форума. Това е несериозно!
Извинявайте, че толкова дълго писах, понеже аз повече чета, но не се стърпях.Темите са достатъчно сериозни и изискват сериозно отношение и отговорно споделяне на мнение.
Не, с това исках да кажа, че Вечерната Иглика по никакъв начин не е благоприятствала хормоналния ми дисбаланс(нищо, че така твърдят листовките)и, че не е била подходяща за мен независимо, че ми е била изписана от Гинеколог.
По онова време съм посетила, не един, ами 2-ма гинеколози и 2-ма едндокринолози и нито един от тях не ми обърна внимание, че миомите са естрогенозависими и, че трябва да променя коренно начина си на живот.
Не, те ми казваха пий я тая Вечерна Иглика, пациентките са ни много доволни!?!
И сега като се оплескаха тотално нещата ми изписаха щедро Дуфастон и Достинекс.Супер!

Да, темата е сериозна.
Vache, за колко от хранителните добавки си чела научни изследвания?Ама не такива, в които участват 3 плъха или 20 жени.Имам предвид истински научни изследвания, които продължават с години, проведени върху множество пациенти?
Аз лично не съм попадала на такива, защото няма.И поради тази причина както вече писах, чета основно по форуми където жените споделят за тези “подвеждащи” според теб странични ефекти.Чета също и блогове на натуропати.Като четейки гледам да си включвам и критичното мислене, а не да се доверявам на сляпо, както направих.Аз лично бих предпочела някой да ме беше наплашил, за да не стигам до тотално объркан хормонален баланс.Както вече писах аз съм наследствено обременена с рак на гърдата и дори 1% от “подвеждащата” информация да е вярна, реших за себе си, че риска не си заслужава.
А какво ще реши някой друг си е негова работа, тук сме се събрали възрастни хора.
Хубаво си го написала, всеки е отговорен за себе си.

# 718
Писах ви вече,че моя гинеколог ми назначи Витекс като се оплаках от разни симптоми.
Споделих това с мой познат,алопатичен лекар и той категорично се възпротиви да пия каквото и да било без изследвания.
Под негово давление пуснах изсгедвания на хормони и лъсна истината: имах нарушен баланс между съотношението на някои хормони(не помня вече
кои,какво), високо ТСХ..След картината започнах добавки, но не Витекс, а минерали и фитохормони и то конкретни.
Така че и аз не смея да пия какво да е  което има отношение към
хормоните.

# 719
Аз искам само да кажа, че за Ремифемина, който ми го изписа гинеколога, мамолога(известен онколог)подскача, и ми казва да не го пия. Между другото, той е и против всякакви такива добавки. А за Игликата която май целият форум пие, точно защото няма достатъчно изследвания и не се знае в каква посока ще тръгне действието и, не ми я препоръчва.
Писала съм го и преди, сори, че се повтарям.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 10:16 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт