Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява климактериумът (менопаузата)?
Какви са основните фази на менопаузата?
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява климактериумът (менопаузата)?
-
Какви са основните фази на менопаузата?
-
Какви са най-честите симптоми на менопаузата?
Най-честите симптоми на менопаузата включват горещи вълни, нощно изпотяване, безсъние, тревожност, раздразнителност, понижено самочувствие, намалено либидо , атрофични промени в кожата и лигавиците и пикочно-половата система. Освен това могат да се появят менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания.
-
Какви са препоръчителните методи за справяне със симптомите на менопаузата?
-
Какви са причините за забравянето на думи и какви са възможните решения?
Това не ми пречи да виждам ПРИТИВОРЕЧИЕТО в думите ти. Смятам себе си за достатъчно разумна, за да мога да чета обективно това, което ме интересува. Именно по тази причина писах, защото точно с 2 изречения успя да разтревожиш жените. Аз пия това, което ми е изписано от лекар. Лекарят си го избирам пак аз, не ходя при случайни. Съответно имам доверие в назначеното лечение. Затова съвети от рода "Не пийте едикакво си, защото на мен не ми помогна" са точно толкова вредни, колкото "Пийте вечерна иглика, защото на мен ми помогна".
Снаха съм на гинеколог и майка на лекар, нямам нужда от лекции.