Магията на изтока - тема 55

• 52 084
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Пилето и Патето най-после се събраха заедно + Чонг Сънг Хуан. Парчето е страхотно, точно за баладните гласове и на тримата.
Цял ден днес я слушам.
През годините съм си мечтала Йосоп да направи дуетно парче със Сандъли и ето на. Наслада за ушите ми...

Нещо са се сдушили Пилето и Патето, защото ги видях през септември и с лайв-сцена на парчето Cherry Blossom Ending на Busker Busker.
Одобрявам, с две ръце одобрявам и се радвам, че два от най-прекрасните айдъл-гласове най-после работят съвместно на сцена.

Японците пуснаха днес официален трейлър на Kingdom, live action-филм по известната манга. Мангата е на японец, но представя китайската история, периодът на войните 221 г. пр. Хр. и династията Цин и това е причината японците да я филмират, а не, че са решили да се правят на по китайци от самите китайци.
Снимали са пролетта в Китай, а останалата част от снимките е била на островите. Филмът тръгва по кината в Япония на 19 април 2019 г.
Не съм очарована, а и не мога да си го представя Кенто Ямазаки точно в подобна историческа фентъзи продукция. Явно и самураите тръгват с големи крачки към голямото комерсиално кино с подобни продукции, които не са типични за тях. На китайски глупости в този жанр съм се нагледала, корейците и те тръгнаха по този път, но айде и самураите, да не останат назад.

# 331
Гледам сутринта, че Юн Хьон Мин публикува в IG постерите на Mama Fairy and the Woodcutter. От tvN най-после ги пуснаха.
Идейно са ги направили два, заради историята.
Най-много се опасявах, че този голям gugudan-дразнител Мина ще е фактор в сериала и ето, изтипосали са я и нея на постера. Корейската Чебурашка. Ах, ах, няма пълно корейско щастие и ще я лепнат за Со Джи Хун. Кошмар.

Скрит текст:

Саундтракът на Чен ще излезе на 16 октомври (вторник) в 18:00 ч. корейско време. Първите две парчета ги пуснаха веднага между излъчването на епизодите в понеделник и вторник, но нали е Чени - сега ще чакаме. Еххх, пусто SME.

# 332
Ето го, сладур, в кадър от новия му сериал. Същият си е и дано не е пребивал някоя от бой в скоро време, че тя корейската полиция не спи.
На 24 октомври ще стартира That Time When Time Stops по кабелната KBS W.
Така е, засега само там, защото национален ефир едва ли ще помирише скоро. Корейците бързо прощават големите издънки, но само на определени фигури. Ще е по-трудно, защото неговото беше паметно, дори да са изминали вече 4 години.
Ще гледам обезателно епизодите, въпреки всичко никога не мога да забравя как гледах сериалите му, концертите и как до ден днешен въртя клиповете на SS501. Беше и си остава голяма тръпка за мен.

# 333
  • София
Аз , откак стана олелията с боя и бебето, вече никак не го харесвам.Не,че преди много го харесвах де.

# 334
Японките много го харчат. И преди, и сега.
В Корея не го броят за жив, но в Япония има концерти постоянно. Често го виждам на клипове от Кимпо и Ханеда.

Нали се наквасих сериозно с корейско този месец и се очертава да е така до края на годината, та, да драсна малко...

Скрит текст:
100 Days My Prince - тук съм на етап, че вече чакам само саундтракът на Джонг Де и финала на сериала след три седмици. Добре, че Кьонг Су е в главна роля, а и Ким Дже Йонг с по-голямо участие, иначе бих го зарязала много бързо.

Where Stars Land - засега ми е интересно, но и са излъчени само 4 епизода, а това е многооо кратко време за корейски сериал, който е и от цели 20 епизода. Все още търся логично обяснение за суперсилата на И Дже Хун.
И, да, имам тотална промяна по отношение на И Донг Гон. Започна да ми харесва, а години наред не можех да го гледам.
Сериалът може да има и подзаглавие: "Опознай и обикни летище Инчон" или "За Инчон и Кориън Еър с любов".

The Beauty Inside - тук загледах само заради И Мин Ки. Фантастика, ама от най-големите корейски такива. Приятен ми е само Мин Ки. Друго няма за коментиране.

Bad Papa - стана тъмна и кървава, а са излъчени и тук само 4 епизода. Чанг Хьок е брилянтен, но не мога да не отбележа и героят на Ха Джун. Голям гад и съперник на Чанг Хьок, но много ме дърпа. Страхотен е.

Devilish Joy - финалната драма започна, но Че Джин Хьок прави нещата поносими за гледане. Хубава двойка са с малката мравка.

The Guest - този сериал ме радва най-много. Злият дух и тримата шемети са ми много забавни. Ще ми липсват, когато сериала приключи, но пък се радвам, че открих актрисата Чонг Ън Че.

Hundred Million Stars From the Sky - започнах го, защото е римейк на японската класика и въпреки двамата главни герои. Чонг Со Мин ми харесва, някак по-зряла ми изглежда в тази роля, но Со Ин Гук ми е бил винаги тотално безразличен. Опитвам се да не виждам Кимура в ролята, но е неизбежно при мен, защото обичам оригинална японска версия. Гледам буквално през Со Ин Гук. Там е, играе, но... Не го "виждам".

The 3rd Charm - ще се прехвърлят епизодите заради Канг Джун и Есом. Историята не е нищо особено, нито има голяма интрига.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 22:24 от rossonera

# 335
  • MJF
 bowuu Born to be a Flower изгледан.

Такова странно преживяване със сериал отдавна не съм имала   Laughing. Първите не 2 ами направо 4 серии гледах и се чудех "какво аджеба е всичко това , как , защо и какво правят всички тез странни герои"  LaughingBlush Blush изтърпях ги геройски само заради rossonera и Shinji Nojima , мълчаливо/непишещо. В мое оправдание да кажа,  че първите 2 епизода бях заета почти изцяло да "преглъщам" героя на Kazunobu Mineta  и той в него  Mr. Green. Ама направо героя и актьора 1:1 с този му в Miracle Man. По едно време направо спрях да проверя двете заглавия да не са продължение едно на друго и въобще къде е "тайната". В творческия екип открих съвпадение на режисьора  Simple Smile.
Някъде след като геройски издържах първите 4 серии , гледането внезапно потръгна, ориентирах се за стила и въобще .... започна да става все по - интересно след всеки епизод и неусетно стигнах до края. Така ретроспективно като погледна определено на това заглавие му е било писано да го гледам така изцяло преведено и почти анблок иначе не се знае  дали........ Wink Laughing
Жанр въобще не мога да определя, направо се отказвам. Какво ли нямаше в тези 10 серии.
За мен най-голямия плюс на това заглавие са ценните и интересни диалози регулярно във всеки епизод. Заслуга на добре познатия ми Shinji Nojima. Достатъчно на брой интересни герои. Сериозни неща казани по нестандартен начин чрез набор от не малко "шантави" герои но съм "за" този подход. Прави впечатление и помага полезните послания да не останат незабелязани. Като цяло доволна. От тези заглавия е сериала за които е трудно и не много удачно да се пише а най-добре е да се видят и почувстват. Мда,  bowuu доволна и  Simple Smile

# 336
  • София
Цитат
The Guest - този сериал ме радва най-много. Злият дух и тримата шемети са ми много забавни. Ще ми липсват, когато сериала приключи, но пък се радвам, че открих актрисата Чонг Ън Че.

Аз все се чудя, какво ще направят с духа и как ще го хванат, като той минава от човек на човек.Могат да го гонят и изкарват до безкрайност, но как ще го унищожат завинаги?Или сценаристите още не са го измислили?

# 337
Да пожелаем ЧРД на прекрасния Такеши Канеширо!

# 338
Тайна, измислили са го този път сценаристите. Поне дотук дават вид, че са наясно как ще завършат историята, а дори могат да направят и втори сезон. Няма да се учудя.

Снощният 9-ти епизод беше много интересен, а завърши още по-интригуващо.

Скрит текст:
Злите сили посегнаха на Ким Дже Ук. В някакъв момент помислих, че дори ще умре. Спасиха го, но събитията след това ме наведоха на мисълта, че няма да се измъкне лесно и с неговия герой е възможно да се случи фаталното, макар да не ми се иска.
На финал завършиха с нещо изненадващо - появи се бащата на Ким Донг Ук. Шаманът.
Видя се от промото за днешния епизод, че го откриват, а той знае и крие нещо. Апропо, актьорът, който играе бащата на Ким Донг Ук е полицая от Voice 2. OCN обичат да работят с едни и същи актьори в последователни продукции.

Доволна. Последователни са в преследването и развитието на историята. Гонят си духчетата, а аз се забавлявам с историята и тръпна в очакване какво ще се случи.

Малко корейски новини от сутринта...

Прочетох, че Чонг Ил У обмисля участие в нов исторически сериал, веднага след като излезе от казарма на 10 декември.
Подготвят продукцията за пролетта на 2019 г. Не е приел официално, а и докато не излезе от казарма едва ли ще го обявят. Щом излезе някаква новина, че някой актьор обмисля ново заглавие и то след казарма, почти сигурно ще приеме.
На него си му отиват историческите роли. Каквото и да е, ще се гледа.

Янг Се Джонг пък официално е потвърден днес за първата си роля в историческа продукция. Време си му беше, ще го гледаме в My Country по JTBC.

От tvN продължават със снимки от предстоящия Mama Fairy and the Woodcutter. Време им е и за официален тийзър с тримата главни герои. Стига само отдалеч съм ги гледала Юн Хьон Мин и Со Джи Хун.

Скрит текст:

# 339
  • София
Тайна, измислили са го този път сценаристите. Поне дотук дават вид, че са наясно как ще завършат историята, а дори могат да направят и втори сезон. Няма да се учудя.

Снощният 9-ти епизод беше много интересен, а завърши още по-интригуващо.

Скрит текст:
Злите сили посегнаха на Ким Дже Ук. В някакъв момент помислих, че дори ще умре. Спасиха го, но събитията след това ме наведоха на мисълта, че няма да се измъкне лесно и с неговия герой е възможно да се случи фаталното, макар да не ми се иска.
На финал завършиха с нещо изненадващо - появи се бащата на Ким Донг Ук. Шаманът.
Видя се от промото за днешния епизод, че го откриват, а той знае и крие нещо. Апропо, актьорът, който играе бащата на Ким Донг Ук е полицая от Voice 2. OCN обичат да работят с едни и същи актьори в последователни продукции.

Доволна. Последователни са в преследването и развитието на историята. Гонят си духчетата, а аз се забавлявам с историята и тръпна в очакване какво ще се случи.
Аз го гледах нощес, тогава и писах.А иначе не ми се ще да убият някой от главните.

# 340
Hundred Million Stars From the Sky - епизод 3

Тази роля на Кимура в японския оригинал беше паметна и една от най-добрите му, а Со Ин Гук дори не може да се доближи до него. Раздава го тарикат, но нищо общо с героя на Кимура. Много дразни с тези очи, то и това винаги ме е отблъсквало в него.
Ако някой реши да гледа сега корейската версия, ще е добре да гледа паралелно и японския оригинал от 2002 г., за да сравни.
Движат се корейците по историята, но много от важните сцени са ги пресъздали както им е хрумнало.
Някак се губи чара от историята, внушението. Например в сцената, когато тя видя, че и той има белег, като нея. Там си остана паметна за мен сцената, когато Кимура я спря, хвана ръка й, а след това думите, които й каза. Кратко и ясно. Погледът му говореше достатъчно.
Няма как да кажа... дълбочина при корейците, някак по-повърхностно е действано, типично за тях. Японската версия може да е отпреди 16 години, но си остава класа.

Шо, да ти обърна сега и на теб внимание, че сутринта пропуснах.
Ако искаш пробвай с моето предложение за оригинала с Кимура от 2002 г. и сега, версията на корейците.
Ранният Кимура, този от края на 90-те и началото на века, е ненадминат. Нищо чудно, че цяла Япония е влюбена в него и до ден днешен.

И, да, разбирам те за Takane no Hana. Като цяло пишем му добра оценка на сериала и си стискаме ръцете.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 14:23 от rossonera

# 341
Снимка на днешния рожденик:

# 342
  • София
Hundred Million Stars From the Sky - епизод 3
Ако някой реши да гледа сега корейската версия, ще е добре да гледа паралелно и японския оригинал от 2002 г., за да сравни.
Движат се корейците по историята, но много от важните сцени са ги пресъздали както им е хрумнало.
Някак се губи чара от историята, внушението. Например в сцената, когато тя видя, че и той има белег, като нея. Там си остана паметна за мен сцената, когато Кимура я спря, хвана ръка й, а след това думите, които й каза. Кратко и ясно. Погледът му говореше достатъчно.
Няма как да кажа... дълбочина при корейците, някак по-повърхностно е действано, типично за тях. Японската версия може да е отпреди 16 години, но си остава класа.
Аз го загледах заради главния, но засега нищо не разбирам.Ролята му май е на отмъстител, но като знам как пищеше в Монголия от пеперудите и  буболечките, никак не мога да го възприема сериозно.Намерих и японския, но нещо не ми се гледат два еднакви филма.

# 343
О, японската история е в стил "Ромео и Жулиета" и при корейците ще е така.

Знам, че не ти пречат спойлерите. Ето и историята:

Скрит текст:
Те са брат и сестра, затова имат и белези от изгаряне. Най-противното беше, че разбраха, че са брат и сестра след като спаха заедно.
На финал умряха и двамата.

Нямам идея обаче как ще го представят корейците, може би само, че са се целували, щото кръвосмешение в национален корейски ефир - не я виждам работата, дори и по tvN.

Връзката е следната - брат й на главната героиня (полицая) се оказа, че преди 25 години е убил бащата на Кимура при самозащита, защото бащата е бил убиец и са го преследвали.
Те са били две деца - брат и сестра и случайно пада чайник с вряла вода върху двамата, затова и белезите им са от една и съща страна - от дясната. Той обаче (Кимура), е бил само на пет годинки и е бил с тежки изгаряния и попада в болница, а момиченцето е взето от полицая (така той я отглежда като негова сестра, а те реално нямат кръвна връзка). След това Кимура попада при монахините и е отгледан в сиропиталище. Дотук и корейците разиграват точно тази история.

Това, което е различно, че Кимура въртеше любов с богаташката, тази, която в корейската версия представят само за влюбена в него, главната героиня и още една, мисля, че беше журналистка, не помня точно. Спеше и с 4-те, а тук в корейската версия нищо от това няма - само връзката му с богаташката, в която вече прави кекс, но естествено корейците не го дадоха.

Сега по събитията, които следват - трябва тази влюбената в Кимура/ Со Ин Гук да наръга с нож брата полицай. Тя ревнува от главната и ще се опита да я убие, но братът ще понесе удара. Не знам обаче корейците дали ще го представят така.
След това пък богаташката ще убие онзи мазняк, годеника си. Ще го застреля с пушка, а Кимура поемаше вината, но бързо разбираха истината, защото тя признаваше сама в писмо и се самоубиваше.
Бе голяма драма е сериала, но японска класика.

След това Кимура се залюби реално със сестра си, без да знаят и двамата истината. Спа с нея, любов, това-онова, а накрая разбраха истината.
Кимура също така уби и 4-та жена, с която беше и се оказа, че той е убиецът и на студентката, с която започна изобщо сериала.
А на финал Тя, сестрата, уби брат си (Кимура). Разбра истината, че са брат и сестра, а след това и тя се самоуби.
И така, на финал жив остана само братът, полицая.

Тъй като гледаме сега корейската версия - ще валят и тук трупове, но и историята е такава. Така че развихрят се корейците, развихрят се.
Японците отдавна не правят подобни сериали, но корейците си ги дърпа към подобни сюжети. Точно за тях са - тежка мелодрама.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 18:48 от rossonera

# 344
  • София
Ооо, Росс, много ти благодаря!Поне ще знам какво става, да не чакам много.Даже си мислех да те питам, но се загледах в Призрака детектив.

Общи условия

Активация на акаунт