Магията на изтока - тема 55

• 52 085
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
  • DE
Довърших "Meteor Garden" (2018) Не лош римейк на обичана история. Вероятно има нужда от време на време да се пресъздаде стара историята със съвременен привкус. На днешните младежи би им харесало, щеше да е много хубаво, ако по нашите телевизии даваха филми и от други страни освен американски и турски. Приятен поглед към съвременните китайски младежи. Симпатични главни герои, добре облечени, някои диалози бяха буквално същите като във версията от 2001. Очарователен Мин Съ, изнесе повечето от филма на гърба си. Лей се губеше край него, но беше мило и добро приятелче, а не изкусител като Вик и Шун Heart Eyes Историите на втори план също бях приятни.
Последните няколко епизода бяха ненужен пълнеж и ги попревъртях почти с досада, можеха да спестят едно 10 еп. Приятен бонус бе оригиналната мелодия изпълнена от F4(2001) в последния епизод.
И звездното участие на треноьор от Гласа на Китай в ролята на уличния певец от последната сцена  Grinning

# 346
Тайна, тежък е, но само заради финала. Иначе до самия последен 11-ти епизод изобщо не подозирах, че точно такава ще е развръзката. И докрай не ми се вярваше, че може да завърши по подобен начин.
Затова умът ми не го побира какво ще нищят корейците, още повече, че японските епизоди бяха кратки, 11 по 45 минути, а тук 16 епизода по 70-80 минути?!?
В японската версия Кимура ги мляшкотеше/ощастливяваше и четирите моми за "Добър ден" и "Довиждане", пълна програма, както той си умее, а като гледам в корейската версия - постна работа.
Абе, ще го цензурират много корейците, мисля че тотално ще променят историята, за да не излязат на финал кръвни брат и сестра.
Затова и гледам сега. Интересно ми е как корейските консерви ще представят този японски сериал, който си беше шокиращ с финала.

# 347
  • София
Тайна, тежък е, но само заради финала. Иначе до самия последен 11-ти епизод изобщо не подозирах, че точно такава ще е развръзката. И докрай не ми се вярваше, че може да завърши по подобен начин.
Затова умът ми не го побира какво ще нищят корейците, още повече, че японските епизоди бяха кратки, 11 по 45 минути, а тук 16 епизода по 70-80 минути?!?
В японската версия Кимура ги мляшкотеше/ощастливяваше и четирите моми за "Добър ден" и "Довиждане", пълна програма, както той си умее, а като гледам в корейската версия - постна работа. Абе, ще го цензурират много корейците, мисля че тотално ще променят историята, за да не излязат на финал кръвни брат и сестра.
Затова и гледам сега. Интересно ми е как корейските консерви ще представят този японски сериал, който си беше шокиращ с финала.
Имат такива филми, защо да не го направят и в сериал?Щом са решили да го снимат, значи знаят с какво са се захванали.

# 348
Ще гледаме, но аз си запазвам правото да не се съглася. Не мисля, че корейците са дорасли за подобни продукции и то на малък екран, пък дори и по частна национална тв.
Ако ме опровергаят ще е изненада и за мен. Но като знам и кои са в главните роли - не я виждам работата. С този айдъл и госпожицата - не.

# 349
  • MJF
Мда, за  Born to be a Flower Simple Smile friendship
Значи Такеши къдеси е рожденник  Simple Smile.

In This Corner of the World  3 изгледан.  Crossing Arms на какво място свърши епизода.
Скрит текст:
Милата ми художничка Сузу как я хвана тоз военен  Crossing Arms  Close. Дано превода на 4 е готов с ритъма на епизодите до тук, поне на този свикнах  Whistling.
Забавните моменти са мили. Този епизод малко един такъв за отмора и поемане на дъх. Макар и с намален рацион до липсващ такъв за захар  Whistling. Очаквам екшън в 4.

# 350
Tasogare Ryuuseigun - първи епизод, излъчен днес в Япония

Дам, както и очаквах от резюмето, ще гледаме любовна история между 50-ет годишен мъж, който изневерява на съпругата си.
Кризата на средната възраст сериозно го е ударила героят на Кураноске Сасаки. Срещнаха се с Хитоми Куроки в Швейцария и работата бързо пламна, а след това голямата случайност ги срещна в Токио. Ти да видиш.
Случи се и това, което най-много ме притесняваше, че ще лепнат младия Рюсей Фуджи за героинята на Михо Накаяма, измамената съпруга. Съпругът й ще кръшка с жена на неговата възраст, а тя с младо агнешко. Смокини и черници!
Героините й, на голям и малък екран, винаги в любовна афера с някой много по-млад от нея. Тук обаче ще падне много ниско, с годеника на дъщеря си. Баааа, японците ме застреляха този сезон.
Butterfly Sleep излиза на 17 октомври на DVD/ Blu-ray и го чакам заради Ким Дже Ук, но ще стискам зъби, заради нейната главна роля.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 21:48 от rossonera

# 351
  • MJF
Като те прочетох кой с кого , какво,  се сетих за казуса в Born to be a Flower - майката, дъщерята и възлюбения. Голяма въртележка.

# 352
Да. Много любов при самураите и този сезон. Учителка с 15-годишен ученик, Михо Накаяма с кандидат-зетя...
Ще пия една студена вода. Не, по-добре две.

# 353
  • MJF
Аз бира не съм пила, нито 2,  но ми се привижда Масару.  Wink Hug

# 354
Какво стана гледа ли спешъла на Кахоко и Хаджиме? Нищо не казваш? От няколко дни е преведен на английски, но не те виждам да коментираш. Сигурно не е качен онлайн.
Да, сега като разцъках сайтовете - няма го като за теб.
Еее, пак губиш.
Ето ти линкове - за raw-версията (не е торент, знам, че не обичаш торенти) и за субтитрите на английски.
В събота и неделя намери малкооо време и те чакам да коментираш.
И 2в1 я чакам да коментира, защото спешълът е паметен за това как една тъща се държи със зет си, хаха. Мама има голям късмет с добър и послушен зет като Хаджиме. Многоооо търпелив дори, хаха.

И привижда ти се, защото не различаваш акита ину от шиба ину. Това е малка шиба. Тях ги харесвам повече от акита. Като лисичета са. Малки пухкави сладури.
И малки лисичета много обичам. Като дете "Чернишка" ме беше впечатлила много и си остана и до ден днешен любимата ми детска книжка.

# 355
  • MJF
 Simple Smile търпение  Hug
Явно докато не виждам нещо качено, си го подслаждам, така ги водя тез заглавия. Да вземат да се стегнат качващите мърмори мързела в мен. Добре че има превод мърмори песимиста в мен.  Wink.
Сузу от  In This Corner of the World   ми напомня по нещо за Кахоко. И двете са доста симпатични и чаровни скици.  Laughing ме.

Джи кой гледа текущо? Аз погледнах по диагонал наличните не знам колко епизода, защото на едно място един брой на друго място мярнах друг брой. Комедийно - пародийно ми се стори, нещо като Фантом ама на много по-ниско ниво откъм крими  Wink Mr. Green. Джи в действие. Tuon и рибки има даже.

Hundred Million Stars From the Sky
Този постер непознат ми изглежда а мислех че туй дето е "за мене" с Кимура съм го изгледала. Ще го потърся. Толкоз "Жулиети и Ромеовци" ме чакат този сезон във фигурното че ..... като е да е  Mr. Green

# 356
Рос, доста ангажименти ми се събраха напоследък и не ми остава никакво време за гледане. Благодаря за линковете, но този за raw версия дава, че файлът го няма, а на другите места, от които свалям още не е качен. Ще изчакам, все ще се появи някъде.
Чета ви, но не коментирам, защото нищо не съм гледала. Ни корейско, ни японско, ни китайско/тайванско, че и от тях имам свалени няколко.

# 357
Странно, че не ти отваря линка. Работи. Проверих го сега отново и през няколко браузъра - работи, не е развален. И през телефона си го проверих - работи.
Пробвай пак, но с друг браузър.

Шо, гледай си Кимура и да не ти пука. Корейската версия е light. Видях в 4-ти епизод как са представили нападението - нищо общо с японската версия. Има и много други промени, които нямат нищо общо с оригинала. Взели са само заглавието и главните герои, тук-там и някоя сцена, но нищо повече.

# 358
Да, Рос. Сега работи. Преди малко ми даваше "This file is broken". Пуснах да се сваля, но кога ще го изгледам е божа работа за момента Grinning.

# 359
Шо, Ветеринарната японска клиника започна много добре. Снощи в Япония излъчиха първи епизод. Точно както ние с теб ги обичаме този тип сериали.
Кученца (ах, каква сладка шиба ину имаше), котенца, хамстери, всякакви животинки, радост за очите ни и удоволствие за душите ни. Толкова мил и топъл японски сериал, че да се размекнеш и да ти се прииска да влезеш в екрана и да нагушиш всички пухкави сладури.
Правиха операция на котка, на куче. Треперих как ще приключи всичко.
Браво на японците. Умеят да ми носят огромна радост със сериалите си. За животните с любов.

Всяка година от всичко корейско, което изгледам, винаги има един сериал, който наистина ме е впечатлил и ми е донесъл голямо удоволствие.
Ще видим как ще приключа годината с корейското, но дотук (както написах и онзи ден) това е The Guest.
Отдавна не съм гледала последователен и интересно написан корейски сериал. Не съм никакъв фен на хорър, сай-фай и подобен шит-истории, но когато са написани добре/ интригуващо мога да ги оценя и да се забавлявам с тях. Гонят си духа, справят се междувременно и с други по-нисши духчета и преследват целта си докрай.
10 епизода излъчени дотук, а за момент не съм скучала, нито превъртала и секунда.
И най-хубавото е, че когато корейците не снимат романтичен сериал, каквито са 90 % от продукциите им, всичко се получава добре. Но едва ли ще поумнят и ще разберат, че в сериалите с пияни и глуповати главни героини, в които се влюбва поредния чебол, няма нищо забавно и интересно, а само досада и отвръщание.

Тук ми харесва много и как тримата главни герои се подкрепят. Особено сцените между Ким Дже Ук и Ким Донг Ук. Това не се вижда често в корейски сериал.

Общи условия

Активация на акаунт