Магията на изтока - тема 55

• 52 088
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Като надигна шишето с водата, само си виках, моля те, моля те, моля те,  не пий много , не изпивай всичката вода.

# 361
Хаха, що, бе, Марианче? Жаден беше, а Матео се погрижи, макар и той да е беден, като него.
Той вярно нямаше нищо в хладилника (освен соджу), но с неговият начин на живот, няма как и да е друго.
Сега ще чакаме сряда, за да разберем как ще се развие всичко с баща му и духа.

# 362
  • София
Хаха, що, бе, Марианче? Жаден беше, а Матео се погрижи, макар и той да е беден, като него.
Той вярно нямаше нищо в хладилника (освен соджу), но с неговият начин на живот, няма как и да е друго.
Сега ще чакаме сряда, за да разберем как ще се развие всичко с баща му и духа.
Щото обсебените все бяха жадни и пиеха много вода.

# 363
А, да. Разбирам те.
В някакъв момент в 10-ти епизод започнах да си мисля, дали наистина духът го е напуснал преди 20-ет години, но по повод на друга сцена, със самоубийството на брата на Матео и думите му.
Има нещо, но ще го оставят за финал.

# 364
  • София
А, да. Разбирам те.
В някакъв момент в 10-ти епизод започнах да си мисля, дали наистина духът го е напуснал преди 20-ет години, но по повод на друга сцена, със самоубийството на брата на Матео и думите му.
Има нещо, но ще го оставят за финал.

Ако се вземе предвид този грамадния в тунела(като от Бележникът на смъртта), с който се срещна конгресменката, ако той е Пак Ил До, значи във всички други влизат други духове, които той използва.Интересно ми е значението на името, как се превежда.

# 365
Да, конгресмен-ката е обладана от друг дух, а явно наистина той ги контролира. Затова и момиченцето не видя едноокия (зад нея) в църквата.
Като цяло историята е абсурдна, в смисъл не е нещо, по което бих се зарибила, но и двете ми баби са набожни, спазвали сме и спазваме християнските традиции. Не съм обаче дълбоко вярваща, нито вярвам в такива сили, но то знае ли човек... За някои неща се замислям и аз, въпреки че е фикшън.
Сега станахме специалистки по прогонване на духове, хаха. Онази сцена с бременната жена много ме впечатли и начина, по който изгониха духовете от нея. Толкова реалистично ми се видя, а и го гледах късно вечерта. По едно време се сещам, че започнах да се оглеждам около мен, вкъщи, хаха.
Затова казвам, че много се забавлявам с епизодите.

Кое име имаш предвид как се превежда? Пак Ил До? Или Сон? Сериалът се казва точно 손 (Сон/ ръка на корейски): Гостът.

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 17:03 от rossonera

# 366
  • София
Скрит текст:
Да, конгресмен-ката е обладана от друг дух, а явно наистина той ги контролира. Затова и момиченцето не видя едноокия (зад нея) в църквата.
Като цяло историята е абсурдна, в смисъл не е нещо, по което бих се зарибила, но и двете ми баби са набожни, спазвали сме и смазваме християнските традиции. Не съм обаче дълбоко вярваща, нито вярвам в такива сили, но то знае ли човек... За някои неща се замислям и аз, въпреки че е фикшън.
Сега станахме специалистки по прогонване на духове, хаха. Онази сцена с бременната жена много ме впечатли и начина, по който изгониха духовете от нея. Толкова реалистично ми се видя, а и го гледах късно вечерта. Поне едно време се сещам, че започнах да се оглеждам около мен, вкъщи, хаха.
Затова казвам, че много се забавлявам с епизодите.

Кое име имаш предвид как се превежда? Пак Ил До? Или Сон? Сериалът се казва точно 손 (Сон/ ръка на корейски): Гостът.

И аз гледам по 3-4-5 през нощта и все ми се струва,че с периферното зрение виждам движение. Сон знам,че е ръка, Пак Ил До ми е интересно как се превежда, нали всички корейски имена означават нещо.

# 367
Знам ил/일 какво означава - това е ден, слънце, но в комбинацията с 도/до - нямам идея.

# 368
Малко корейски новини...

Днес е била сватбата на сестрата на Чанйол - Пак Юра.
Естествено, типично корейска, с цялата рода до девето коляно, а аджумите в традиционният ханбок.
Само четирима от групата обаче са били там, без Кьонг Су, Джун Мьон и Мин Сок.
Ето и малко снимки. Днес валят в IG, защото приятелките на булката са се изреждали да се снимат с красивото макне и Кай. Знаят те, знаяяятттт.

Скрит текст:

Превю за следващият епизод на Knowing Bros по JTBC (другата събота).
Ахх, като ги видях и двамата, радост. Ще разиграят и култовата сцена под дъжда от Scarlet Heart Ryeo. Ох, Джун Ки не мога да го гледам така отслабнал ...

Откъс от вчерашното участие на BTS в шоуто на Греъм Нортън по BBC.
Каквото и да ги плюят хейтърите им - постигнаха много, най-много от всички корейски банди. Някога. И както казва класикът Ким Нам Джун: "Haters gon' hate. Players gon' play"
Това, което направи Упи Голдбърг... Браво. Голяма чест за тях.
Прави ми впечатление, че заради успехът им на запад, са ги натиснали сериозно да учат английски. Вече не са толкова зле на интервютата и не говори само Нам Джун. Обаждат се и други.

Последна редакция: нд, 14 окт 2018, 07:08 от rossonera

# 369
  • София
Room №9, много интересно започна още от първата серия.Мисля,че ще бъде доста интересен. Загледах и Ms. Ma, Nemesis, и той е интересен, по Агата Кристи. Ако не са духове и призраци, ще са невинни, но осъдени затворнички.

# 370
Загледах ги и двата сериала миналата седмица, когато стартираха, но се спрях, че много ми стана корейското тази есен.
В Ms. Ma, Nemesis ми е интересно и заради любимият ми лейтенант Пенг от Prison Playbook, който видях, че е в главна роля.
Освен да намеря място и за тях. Някак. Офф, как пък повечето от любимите ми корейски актьори решиха да снимат по едно и също време на годината.

Много е приятнo да си отвориш телефона и да видиш, че Хьон Мин-ката е публикувал постер с него от Mama Fairy and the Woodcutter.

# 371
Дане, гледаш Fights Break Sphere Heart Eyes
Честно казано някои епизоди завършват много в нищото и ми се искало веднага да си пусна следващия ... та може да изчакаш,ако имаш търпение.
От друга страна аз ще си имам другарче за коментиране и може да не чакаш да преведат всичко. Innocent
То и аз не съм гледала епизодите от миналата седмица и имам да наваксам.

Корейка пее на 8 езика Havana на Camila Cabello

# 372
Шо, сутринта пак те забравих. Нещо ми става напоследък, идвам уж да ти дам/ напиша нещо, а все се отплесвам с друго и те пропускам.
Исках да ти дам линк за първи епизод на Ветеринарната японска клиника.
Фенките на Араши са номер 1. Ще се превежда много бързо на английски, така че мятай се. В онлайн-сайтовете няма да го пуснат скоро, но момичето се е погрижило и го е качило, за такива като теб.
Епизодите се излъчват всеки петък в Япония.
Ето линк. Можеш спокойно да започнеш с гледането на кучета, котки и всякаква друга фауна.
Епизодът се сваля лесно и с add-ons към браузъра, като downloаd helper.

И един Шун за 2в1. Вчера в Япония излъчиха първи епизод на Kyo kara Ore wa!! (това е от японските сериали, които не гледам, въпреки каста), а Шун и Ю Широта бяха гости в първи епизод и се "жертвах". Кенто Каку качи снимката с Шун.

# 373
Ех, този Шун. Като го гледам понякога така, само на снимка, и си казвам "няма начин този да ми харесва". Но като си го спомня какъв е на екран и тази мисъл веднага се изпарява  newsm47.

Тези, новите сериали, които коментирате изобщо не съм ги поглеждала още. Но, вчера най-после ми остана малко свободно време и загледах 100 Days My Prince. Доволна съм от видяното за сега. То и без това си е суша от към исторически сериали в последната година, но Кьонг Су, а и останалите от каста, добре се справят. Хан Со Хи много красива като принцеса. Като изписана е.
Скрит текст:
Все си мисля, че бебето е на Му Йон.

Малко офтопик.
Скрит текст:
Вчера беше празникът на Троян. По случай 150 годишнината от общината се бяха постарали доста. Пускам едно клипче от снощната кулминация с  3D мапинг шоу, прожектирано на фасадата на Читалището, разказващо историята на града и пищната заря.

# 374
Не знам до кой епизод си стигнала на 100 Days My Prince, но...

Скрит текст:
... да, бебето е на Ким Дже Йонг. Oще не са го казали (само загатват), но негово е, абсолютно сигурна съм.
На мен ми е по-лесно да изписвам имената с тези на актьорите в тях, защото докато запомня имената и на второстепенните герои, ехееее - не мога тази огромна информация да я побера и без това имам предостатъчно. Затова ти го написах като Ким Дже Йонг, разбра ме, че става дума за героя му в сериала - Му Йон.
От днешния 11-ти епизод започва вече развръзката. Чакам ги с нетърпение, че стана много интересно, но и нали вече отиваме към финала.

Сладък той. Ще го изям, хаха.

Вие сте голяма работа у ваше село. Браво.
У наше село нямам спомени да съм виждала, само в чужбина. Ама то и нашето село сега много разорано, правят му "магистрала през града" и копаят де що има за копаене. Уж ще ставаме много красиви, ама не знам кога.

Общи условия

Активация на акаунт