НОЕМВРИйчето може вече и да скача, а майка му започва да откача

• 13 152
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Добър вечер  Grinning
С голямо удоволствие изчетох каквото сте писали днес  Simple Smile
майче, тя и Ади само това умее - също като Петра е. Само дето не обикаля много с проходилката. Дори не прави крачки с нея, ами се избутва 2-3 пъти назад и това е. После си стои на едно място и раздава усмивки или пък писка да я вземем на ръце.
Думички още не умее да казва. Днес май каза Опа, ама е била неволно  Crazy Но пък аз много се зарадвах, хи хи  Laughing Боц правеше преди 1-2 месеца. Сега май не и е интересно, та не прави вече. Дава ръчичка, когато и искам. Днес за пръв път я пробвах дали ще стои изправена с подпора. Пробвах я в леглото - ами стоя, ама аз я държах под мишничките. Даже май се опита да направи крачки из легълцето. Други умения няма. А да - обожава дистанционните и сутрин ни имитира как ядем и пием кафе. И мляска все едно и е пълна устата с храна  hahaha Друго по-уникално няма. И да пълзи не умее, и зъбче си няма още, и косата и не става за връзване на джувки  Rolling Eyes Но пък е ухилена до ушите през повечето време и на мен това ми стига  Heart Eyes
ивка, тя и Ади още не умее да седи стабилно сама, все по корем иска да лежи, пък сме месец по-големи от вас  Simple Smile Всяко дете си е уникално само по себе си, на всичко ще му дойде времето, не се притеснявай  Hug

Смяна на памперс - при нас след банята вечер е mission impossible  ooooh! Върти се с голям кеф и едвам я намазвам с олиото, памперса го слагам в движение! В седнало положение изобщо не мога да си представя как ще стане  newsm78

тити, мерси много за поздравите  Simple Smile На ваш тати поздрави от Русе да предадете!
симка, и аз искам кола  Joy По възможност нова с всички екстри   car003 Ама ще има да си мечтая... И да - гадно са те прецакали  smile3512

Ох, това е от мен
В следващите няколко дни няма да ме има, заминаваме за Монтана при баба и дядо (да си видя наште  Flutter )
Хайде чао и до след няколко дни   love001

# 241
добро игриво, пискливо и rанобудно утро, най-вероятно ви желае петра филкова.
след като се буди тази нощ около 10-тина пъти (това за мименцето ) , сутринта благоволи да се събуди в 5.35. много ме кефи това дете, шъ знайти Simple Smile

# 242
то това вашето не е нощ. За мен нощ е, когато всички вкъщи спят от 10 до 6 примерно.
Да кажа, рахат е детето да е в отделна стая. На отворена врата е, но нищо не го смущава - когато иска спи, когато иска, си играе в креватчето. Не е като постоянно някой да минава край него и да го разсейва или да шуми.

ааа, новата ни игра - да се завира в дупки, тунели и пр. и да наднича оттам. Например както си лежиш на леглото с полусвити крака, той пропълзява под тях и наднича оттам. Ще му намеря кашон отнякъде, да се крие вътре.

боц не правим и не мисля да правим. И без друго докато почнат сами да мислят, ги дресираме като маймуни - сега се улавям в асансьора постоянно да каканижа - кажи здрасти на тази баба, кажи чао на онази баба.... А то как да каже детето, като не съм го учила  hahaha
Обаче ми кажете има ли някакъв резон в това да му дам купа с играчки и да го оставя да се занимава? Никога не му давам повече от две - да не свиква, че има много и да не се разглезва. Веднъж само баба му се опита да го прилъже с две и той се обърка и не запълзя към тях, както се очакваше, ами тъжно си тупна на корема. Като им давате много играчки накуп, на какво се учат?

# 243
да хвърлят със замах hahaha
туй с многото играчки и аз си го мисля, ама филков ми разваля дисциплината.
а за кашоните в моята дебела книга пише, че са "класическа играчка". но петра още не може да пълзи. иначе имаме голям кашон от бойлер - оня дето го купихме малко преди да родя, когато старият си правше гаргара с нас.
дресировките - ми к'во да кажа - то нашето и без туй си е с характер. малко дисциплина под формата на дресировка няма да му се отрази зле. ако успея, де...

# 244
  • София
     ДУ
И ние сме от ранобудните тази сутрин.Вече успях да свърша със всичко и да си направя morning , а Алекс благоволи да заспи.Ама нормално след като стана рано и през ноща се буди няколко пъти.
Играчки и аз и давам по 1- 2 и като и омръзнат и ги сменям, а те бързо и омръзват.
Като и кажа да даде боц си подава пръстчето , но в следващият момент решава, че е по - добре да ми сграбчи пръста и да се опита да го налапа.
Момичета я кажете как се храните с пюретата и кашите, при нас е някакъв ужас.След всяко хранене се преобличаме , защото сме омазани до ушите.Даже и по мен има понякога.В момента в който извадя лъжицата от устата и, преди да си го е изяла решава, че трябва да си пъхне ръката в устата и така на всяка хапка.И не виках, махах и ръката , показвах и че ако трябва ще я пляскам, как ли не се опитах да и обесня, че нетрябва така, но полза няма.Ужас всеки ден си събирам купчинки с пране. Crazy

# 245
ами дръж й ръцете Simple Smile

# 246
  • София
Ами опитвам се Тити, но и купичката държа и лъжичката, а и тя е много бърза.Някой път успявам , ама не винаги

# 247
  • Пловдив
ДУ
ЕЕЕ наспах се тази нощ - от 22.30 до 7.00 детето си спа и аз барабар с него - не се е случвало от месец и половина!
Тити, нашият тати иска да гони малчо в друга стая и за целта сега боядисва стаята, в която са живяли преди девер и етърва ми, и която те благоволиха ( след какви ли не акробатики от наша страна ) чак преди седмица да освободят, след като 4 г се ползваше като склад от тях. Стаята прилича на кутийка (почти 3Х3м), но е южна и е идеална за бебето, а и е срещу нашата спалня!
На мен ми се струва , че е рано да се отделя бебто, но ще пробваме поне летните месеци да видим какво ще е положението
Хубав ден на всички!

# 248
анеле - не мисля, че е рано - таман си е. поне така пише по всички книги. но нашата детска стая е на втория етаж. другият вариант е ние да се преместим там. за сега не ме кефи да се катеря по стълби по хиляда пъти на нощ. a въпросната стая е 8 кв.м., но не ми се види много малка. всичко си има. вярно, че леглото е малко вдигнато, но затова пък под него си има модул с гардеробче, бюро за комп., скрит шкаф за непотребни неща. всъщност в стаята има още доста място. всичко зависи от това с каква мебел ще наблъскате стаята.
ружа - а номерът с играчка в ръцете не минава ли?

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 09:32 от majceto

# 249
  • Пловдив
При нас спалнята и стаята са на втория етаж - та и сега се качвам по хиляда  Mr. Greenпъти на ден освен когато не съм го сложила в кошарата долу, но трудно заспива в сгъваемата кошара - не знам защо така Thinking Някой забелязал ли такова нещо? Като ни се наложи да пътуваме, не знам как ще е .

# 250
Добро утро и от мен! Сутринта направихме нов рекорд с Вики - 40 мин. си пи млякото от шишето. Ужас  Shocked , при положение че с лъжица си изяжда пюрето и кашата за 4 - 7 мин. При вас как е?

# 251
сердика защо ще носите столчетата за кола в таксито ще си държите бебчовци в скута и си поръчайте голямо такси за да си сместите количките

да бе, как не се сетих, а после ще се качим с тях на атракционите и пак ще си ги държим в скута, да се покефят и те! Mr. Green
Иначе вчера изкарахме чудесно, бяхме вън почти цял ден и не ни валя дъжд, миткахме из София, прибрахме се до хотела за по едно кърмене и един памперс и вечерта бяхме на ресторант, където беше ужааааасно вкусно, а бебоците се държаха що-годе прилично и си спинкаха, а после държаха да потанцуват заедно.
Ружа, с пюрето и ние сме така, вчера си признах пред другата мама, че мразя да храня Малик с гадното пюре. Става невъобразима мърлявщина, щото си бута и краката, и ръцете, и предложената играчка в устата, ако пък му държа ръцете, пищи и се върти като червейче. Ами мразя, да. Въпреки че се събличаме до бельото. А гадниите месни пюрета не се и изпират. Абе, да не би детето ми да усеща негативното ми отношение към пюретата и затова да не иска да яде? newsm78 Или го изкарах по-умно, отколкото е?
Анеле, и Малик не ще да спи в кошарата. В леглото - без никакъв проблем. А иначе си се кърмем нощем, между един и три пъти, най-често са два. Вчера другата майка ми разказа как педито и в Германия и казало, че отучването от нощните кърмения трябвало да поеме бащата, обикновено траело две нощи с много рев, после свиквали. Не знам, нещо не ми се ще.

# 252
добро утро

# 253
добо, добро
филков се обади каже, че като отивал в кантората сутринта в 7 (нали станахме в 5.30 Simple Smile, та работният ден започна рано-рано) и срещнал наши приятели (тя е бременна), които запрашвали с колата си към аг-то, че тя се разраждала. много се развълнувах...

# 254
Ами щом казвате да е добро.
Тази нощ и аз ставах 4 пъти и рев имаше.
А сутринта не щеше да яде супата си - за поеснение, попарата я отказва тотално, каши чат пат яде. Реших да пробвам да и давам супата със сирене и половин сухар за закуска, нали и без това я изхвърлям. Да ама тя изяде 50 гр и като каза, че не ще и толкова. Какви ли не акробати правих не и не. И играчкау, и забранени предмети от сорта на кремчета и дистанционно, ама не. Върта глава, стиска уста, блъска лъжицата.
Доспа и се пробвах да и дам малко кърма, ами всичката си я изяде, ама аз нямам повече. Значи е била гладна иначе не иска кърма. Как ще я караме не знам.Като наближи време за хранене и направо ми прилошава.
А преди си ядеше добре. Тук от 2-3 седмици какво стана не разбрах.
В резултат мен ме боли глава от 8.

Общи условия

Активация на акаунт