НОЕМВРИйчето може вече и да скача, а майка му започва да откача

• 13 166
  • 286
  •   1
Отговори
# 255
добро утро и от нас! нашата беше сладка, но кратка. събуди се в 6:30 и няма заспиване. накърмих я, но пак почнахме да щуреем.
мименце, ние през нощта не се будим по принцип. но сега забелязах, че когато е лошо времето и тя седи по-малко навън, после спи по-малко през нощта. а не можеш ли да опиташ да му даваш биба и да го галиш. аз обикновено така приспивам кейти.
напоследък обаче се приспиваме на ръце. как, не ме питайте. иначе не иска да заспи. доскоро заспиваше на гърдата или сама в леглото. сега започва да реве, докато не се люляме и пеем.
анелето, кейти си спи еднакво добре и в кошарата, и в леглото. не съм забелязала никаква разлика. обаче в подвижната кошара сме купили същия дюшек като този в леглото й. видя ми се много твърдо да спи само на кошарката. та може би затова не усеща разликата и си спи добре.
ядем си и пюрета, и каша. досега освен тиквички нищо не ми е отказвала. да ви питам- гледах на хип пюре от моркови, шипка и ябълка- давали ли сте такова. и въобще шипката не ми е ясна. а колкото за мазането- беше само в началото. но сега й купих една много удобна лъжичка и може би и това има значение.
сердика, аз когато имам проблем с гърдата и чакам под напрежение дали кейти ще яде или не, обикновено не яде. много е вероятно малик да усеща неодобрението ти към пюрето и да прави същото. те са мънички, но усещат всичко.
исайкова, мога ли да те помоля да ми пратиш таблиците с коя храна откога на мейла. yanitsa_s@yahoo.com. благодаря ти предварително!
елена, вънка грее някакво слънчице. та май и ниеще се разходим до студ.град  Laughing
още имаше, ама мозък пилешки........

# 256
  • Карлово
Ето ме  и мен!
След гръмотевичната буря в неделя нямахме нет до днес.
Добре доша на мама Дидона и бебе Вики! Добавих ви, ще чета, разходка, и после ще пиша!

# 257
юка, святкай ме за лъжичката, плз!

# 258
  • София
Добро и от нас Wink

мименце - будим се нощем по няколко пъти и си го кърмя всеки път - колкото иска.

с пюретата и кашите мн се маже - бърка с пръсти в тях и после маже наоколо - или хваща лъжицата и дърпа - освен ако не е мн , мн гладен, но аз не го оставям да прегладнява кой знае колко. ръцете не мога да му държа - сърди се плаче и отказва да яде....

сердика .- така е усещат - много. и аз така се вбесявах в началото. накрая един ден го оставих на кърма и после бавно и спокойно...и така - мажем се и ядем, че иначе беше почнал да отказва направо като ме видише с купичката и заспиваше да се отърве от мен Wink
Малко са по-добре нещата от както е със столче за хранене и с нова лъжичка - но малко наистина, но и това е нещо де Wink

играчки - давам по много но не им обръща внимание - по интересни са разни пликчета, кутии, чаши, кабели, контакти и всичко, за което му се каже НЕ!

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 11:08 от bubu_to

# 259
привет  Wink,
много гадно е това оцикляне  Sad
На Саши също нещо му стана тази нощ и доста се буди (дано не му стане навик). Мисля, че го болеше коремчето  Sad
И ние сменяме дрехи след всяко хранене, още повече, че пие водичка докато се храни, от чаша  Wink , и е ясно какво мазало става. Но аз съм се заредила с много дрешки и си ги сменям по колкото се наложи на ден и не ми пречи.
утре тук е празник, не се работи и в петъка сме в отпуска - та 4 дена  Wink супер. само да не се застудяваше тези дни Sad
петък пристигат баба и прабаба до неделя, но ще им дадем Саши да се забавляват, а ние ще ходим на кино  Laughing

# 260
ДУ и от мен
ние обикновено се будим 2-3 пъти на нощ за кърмене, но тази нощ доброто детенце, като заспа в 9.30 и събуди чак в 6 сутринта. аз пък се бях събудила 15 мин. преди нея, защото гърдите ми се бяха напрегнали, та не се траеше - приличах на памела андерсън преди да си махне силикона Mr. Green  но пък успях преди тя да се събуди да поиздоя за кашата следобед.
за пюретата - аз отначало държа купичката по-надалеч и е сравнително чисто, но като се понаяде я оставям да рови в нея и мазалото е налице - бърка с цяла шепа в пюрето, ама после не се сеща да си го пъхне в устата.
играчки - като я сложа на килимчето на пода в нейната стая, разхвърлям наоколо 5-6 играчки и тя хваща ту една, ту друга.
а и да се похваля - и Таира вече пълзи, много е смешна, набира се като гъсеничка.
а пък сутринта тръгнах да си правя кафе, сложих го на котлона, изчаках да стане, сипвам си и гледам тече чиста вода - забравила съм да сложа кафе в кафеварката. май наистина ми изтече мозъка с кърмата.

# 261
сердика, лъжичката е на авент, по-мъничка, но дълбока и е много удобно. защото всичко отива направо в устата. не знам дали има други модели на авент, но тази е прозрачно синьо и струва към 3,50лв.
предишните ми бяха на бебе нова, но много големи и плоски. кейти избутваше всичко с езиче.

# 262
юка - аз шипка дадох още преди месец. не е имало проблем. беше пюре от шипки и ябълки. опитах и с едно само от шипки, но то е малко кисело и го смесвах. при това пюретата бяха на ганчев. дай малко за проба - хипските нали са по-добри - не очаквам проблеми.
сердика - може да се вбесява и на лъжичката. аз накупих 5-6 различни цвята и форми още в началото на захранването, когато не искаше изобщо да яде, установих, че като видеше лилавата лъжичка (която ми беше най-удобна) и стискаше устни. после ни провървя със зелена, та от тогава само с нея караме. нашата е чико.

# 263
Ох, да ви се оплача. Днес трябваше да ни бият 3-тата ваксина за хепатитит, но пак нямало в ХЕИ. Не, че се натискам чак толкова, но голямо разкарване падна с тези ваксини.
А иначе лекарката каза, че ни бил нисък хемоглобина (113), да съм давала риба и черен дроб. Някой от вас дават ли такива пюрета?
А иначе не съм се оциклила, само съм се озъбила. Димана най умее да мрънка. Не сяда, не пълзи, не прави боц, чао или други такива "учени" неща. Само мрънкоти.
Това. Наоплаках се. Излизам на разходка.
А, и кредитната ми карта не пуска пари. Изобщо много щастлив ден Mr. Green Ох, поне да можех да отида с банката да се разправям, ама там работя, та не върви да се разправям с колегите.
Сетих се. Ще отида до социалните. Детските да си оправям. Е там ще си го излея Wink

# 264
Ох, поне да можех да отида с банката да се разправям, ама там работя, та не върви да се разправям с колегите.
Сетих се. Ще отида до социалните. Детските да си оправям. Е там ще си го излея Wink
hahaha
не че ти се подигравам, ама много смешно звучи. и как ще ви е нисък хемоглобинът - в златната среда сте. я не се вързвай. и ква риба и черен дроб - рано е мисля. май към 10-я месец бяха тия неща.

# 265
Добър ден.
Чета ви най- редовно ,но не ми остава време да пиша.
Да кажа за Ния. Думички казваме / ба-ба , опа, ей, де-де/
Седим стабилно.Ядем пюрета и каши и има навика като и дам последната лъжичка , да киха с пълна уста и ставаме и двете......
Голямя клюкарка е . Зъби нямаме още  Sad .Будим се точно в 4 всяка нощ , а си ляга в 9.30 и става в 8. Пълзим но назад. Ходихме в зоопарка.
Ми това е за сега. Хубав ден Simple Smile

# 266
Привет!
Гледам,че разговорът се върти около уменията на бебоците. За Мини знаете - прави муцинката, но понякога вместо това - щрак!-хваща ме за носа. Много бърбори от малка: ата, тата (а мама? Confused), папа, пуф, фис и дори пута  Embarassed. Не влага никакъв смисъл в тези "думи" обаче, май само "ге" значи раздразнение. Обича да говори на играчките си с глас меден загорски, а към мен все по-често се обръща само с ръмжане като мече. Кефи се на играта "дзак" - крия се зад разни предмети и и се показвам; ей голям смях пада! А също като и правя зайче  и др. животни с пръсти; играта се казва "пъца-пъца...гъда-гъда". Обича естесвено да си играе с нашите играчки - дистанционно (пуска тв, сменя канали, хехехе); макари; чете нашите книжки (прави на парцал разни справочничета); предпочита моето шарено шише от май дей пред нейния скучен авент; ако види някакъв нов предмет в къщи веднага се насочва към него и т.н. обичайни бебешки неща. Седи не съвсем стабилно, попълзява леко. Не и стимулирам последните занимания, щото на 40 дни и откриха лекостепенна дисплазия на едното краче и 1 месец носи специални ортопедични гащи. Разгеле оправи се след месец, пък и беше на възраст, когато не разбираше толкова, така че не и направиха впечатление гащите. Ще изчакам с проходилката, за всеки случай. Иначе става голяма хитруша, много ни "работи" мен и тати, за да си постигне целите. Действа главно с чар, не е от ревливите (ура!).
В тая връзка да я похваля - в неделя на сватбата Мини се държа образцово! Никакъв рев, дори в църквата се смя с глас (поганчета сме си ние! Twisted Evil) и целият купол кънтеше от бебешки смях. Прицоци и се в църквата, аз излязох на една пейка пред вратата. Капеше дъжд, беше едно свежо и пусто, доста готическо някакси. Екстра усещане! По едно време дойде един познат и ме пита как съм, как е Мини и се навежда да я види отблизо, а аз отговарям:"добре е, храни се в момента". Чак тогава той зацепи какво става и избяга на пръсти Simple Smile! В ресторанта пак цокна и спа от 18.30 до 22.30 (Много инфо попи, претовари се рам-а!), което ми даде възможност "да се разгърна" Simple Smile. То не бяха денсове, не беше чудо!
Ето няколко снимки:
1.Мини с дядо и леля 2 (т.е. леля на майка и, не щат да им викаме баби):
http://shim1.shutterfly.com/procgserv/47b6d835b3127cce98548afbfb … 7100AZOWrhk2bMWMg
2. Мини с друга леля 2:
http://shim1.shutterfly.com/procgserv/47b6d835b3127cce98548ae5fb … 7100AZOWrhk2bMWMg
3. Мини с тати (или тати със своя клонинг Grinning:
http://shim1.shutterfly.com/procgserv/47b6d835b3127cce98548af9fb … 7100AZOWrhk2bMWMg

# 267
Добро утро и от нас kaffeetrmker_2,

ох и аз успях да свърша всичко до обяд, но следобяд пак същото ме чака ooooh!
Ружа, аз се правя на маймуна докато го храня, но явно има успех. Повтарям му постоянно "ех че вкуснооо", "мммм, ням ням" и той се кикоти, но яде. Mr. Green Като видя че насочва пръст към устата си, го хващам още преди да е стигнал до нея, и веднага му предлагам лъжичката или шишето с водата. Е, накрая и при нас го има този момент с кихането - веднъж даже бях с черен потник, а Поло ядеше кисело мляко, та като кихна заприличах на калинка hahaha
Ту опитах се да правя и аз муцки /по твоето обяснение/ на Поло, но освен че ми се смя много, друго не направи. Обаче твоята мацка е много сладка Heart Eyes
Местенето - и ние ще се изместваме от стаята, в която спим, за да има по-голямо пространство за Поло. Дааа малко ми е мъчно за хубавото легло, което ще разглобим и свалим в мазето, а ние в хола ще спим на разгъваемия диван. Но пък за Поло ще е добре. Няма да има излежаване до късно Sad
Вивита, какъв празник е утре? Някакъв католически ли? Ние дали ще почиваме?
newsm78 Ама добре ви звучи плана Party И аз имах обещан ресторант за този петък, само че ние ще идем с бебко/то какво ли не видях да влиза в този ресторант, но пък е страшен/. Whistling
Гретхен, ама ти си като Марко Тотев, но иди в банката просто да разрешиш проблема, ще те разберат, пък нали са ти и колеги Flutter После като проработи картата си направи лека магазинна терапия Wink с някоя приятелка, че да ти се оправи настроението Grinning
Тити, за това с играчките си много права, а и с много играчки детето губи интерес да си играе.
Доминика, да си изкарате чудесно при вашите и после да разказваш, а и ще ни липсваш Hug
След малко продължавам, че Поло нещо недоволства от кошарата си.

# 268
  • София
aterg - хич не ви е нисък хемоглобинът - идеален е просто - нашия беше 110 и доки каза ОК! за 113 да не говорим - наистина е златната среда - не се връзвай!
за хепатита - на нас на 19 трябва да ни я бият ваксината - дано има...но и педи нищо не е казала за липси.....

# 269
С каши,пюрета и попари  меко казано се омазваме.И на мен ми е ужас като стане време за ядене.Дърпа ми лъжицата и паницата,върти се,лапа ръце,крака и де що набара.После едно по едно мия бебе,столче и под(храним се в кухнята,където е ламинат и лесно се чисти,че един път я храних в хола и изсипа попарата на килима)Тя и свеки предложи да й връзвам ръцете,но ако й ги държа не ще да яде.Та така....мажем се,мия,пера.......няма начин.
Предложих грис-категоричен отказ(гнусни физиономии и плюене) и го изхвърлих(всички го мразим),но аз пак ще пробвам след няколко дни.
За спането-спиме по цяла нощ  Twisted Evil
Не така де!Не е клюкарка,любознателно е детето:D

Общи условия

Активация на акаунт