НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

  • 57 924
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
  • Мнения: 29 250
Толкова евтина съм виждала само поизостанала,едра и спаружена.

Чакам идеи за пържолите,обед иде Yum

# 106
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
При нас беше около 4 лева килограма. Заредих фризера с няколко пакетчета.

Бланшираш ли я, или я замразяваш направо? Не мога да кажа, че я обичам, но разнообразявам с нея - веднъж на 2-3 години Joy Просто около нас не виждам да продават и не се сещам да търся някъде. Със свинско в гювеча я слагам.

# 107
  • Sofia
  • Мнения: 7 992
Аз спрях яйцата заради обрив по вътрешната страна на китките и зад коленете, без да съм сигурна че е от тях. Някой тук натравял ли се е с яйца да сподели симптомите?

За тези, които не обичат риба може да пробват дъгова пъстърва. Моите деца мразят риба, а на дъговата се нахвърлиха сами. Не мирише на тиня за разлика от повечето сладководни риби.

# 108
  • Пловдив
  • Мнения: 44 584
Вярно обед иде,а вие бамя Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз скоро риба няма да готвя...след вчера рязко ми се отщя. Ципура от Лидл...ми много мръсна вътре беше и миризливааа...
Пържоли на корем и т'ва е Simple Smile

# 109
  • Мнения: 15 427
Мъжът ми я чисти и не я виждам каква е:) Обижавам рибка:) днес пак, но сьомга, взех си все пак.

# 110
  • Мнения: 43 692
При нас беше около 4 лева килограма. Заредих фризера с няколко пакетчета.

Бланшираш ли я, или я замразяваш направо? Не мога да кажа, че я обичам, но разнообразявам с нея - веднъж на 2-3 години Joy Просто около нас не виждам да продават и не се сещам да търся някъде. Със свинско в гювеча я слагам.
Защо да я бланширам? Нали после си я готвя до готовност.

# 111
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Привет в новата тема.Вчера правих пъстърва в фолио,днес яйца с киселец.
Аз пържолите овкусени с подправки ги нареждам в една глинена тавичка  слагам върху тях малко гъби и кисели краставички ,топено сирене и заливам със сметана .Слагам една лъжичка мас и бутам в фураната,стават мозък.
Да се похваля кг не са много на долу ,но размера на дънките от 36 на 33 си купих.

# 112
  • Sofia
  • Мнения: 29 250
Мерси за отговора относно пържолите Flowers Hibiscus ,а трябва ли да ги начукам?

Да слагам ли вода?

# 113
  • Мнения: 7 856
Аз пържолите не ги чукам, но ги мариновам поне за час с балсамов оцет и соев сос.
Ако са котлети, можеш да сложиш и малко масло.
За да не изсъхнат, може би е добре да се пекат даедно с гъбите и топеното сирене в йенско или грънец с капак.
За бланширането на бамята преди замразяване - аз бланширам всички зеленчуци, след което ударно ги охлаждам под течаща вода. По този тачен се изтребват евентуални гадини, които не загиват от студеното.
В София най-изгодно може да се намери прясна бамя на Женския пазар. Цената зависи от големината й.

# 114
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
При нас беше около 4 лева килограма. Заредих фризера с няколко пакетчета.

Бланшираш ли я, или я замразяваш направо? Не мога да кажа, че я обичам, но разнообразявам с нея - веднъж на 2-3 години Joy Просто около нас не виждам да продават и не се сещам да търся някъде. Със свинско в гювеча я слагам.
Защо да я бланширам? Нали после си я готвя до готовност.

Не ми се смей, скарана съм с готвенето по принцип. Благодаря!

# 115
  • По света и в нас.
  • Мнения: 3 568
Мерси за отговора относно пържолите Flowers Hibiscus ,а трябва ли да ги начукам?

Да слагам ли вода?
Ако са много дебели ги начукай,ако ли не си ги остави така.А за водата ако са ти много пържолите можеш да сложиш малко ,ако са 4-5 не.

# 116
  • Мнения: X
Някой питаше за лидълския бекон.Аз си купувам от този и ми е много вкусен и състава по етикет е читав.



Мен лично ме притеснява натриевия нитрит в него, силно канцерогенен е. Днес купих този бекон от лидл, от тази серия имаше също шунка и кренвирши:

Скрит текст:

Скрит текст:


# 117
  • Sofia
  • Мнения: 29 250
Този и на мен ми харесва.

# 118
  • Мнения: 24 739
Ох, като видя на парче мръвка написано "без глутен и лактоза" и не знам да се смея ли или какво Grinning Както е тръгнало, очаквам на всяка глава карфиол и на морковите да почнат да слагат етикет "Веган" и знам ли какво още... На кого изобщо би му хрумнало че може и да има глутен в бекона??

# 119
  • София
  • Мнения: 12 299
Има декстроза обаче, то не е ли пак захар?

Общи условия

Активация на акаунт