ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 930
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Сериозно обмислям да спра да чета... Но аз съм зодия Везни и трудно намирам баланса Simple Smile И винаги, винаги ме гложди едно "ако". Дори елементарни решения взимам трудно. И ако спра да чета, винаги ще ме тормози "дали не изпускам нещо важно". Имам силна тревожност, няма как да не е станало ясно от фермана по-горе Simple Smile

В случая, фраксито ми беше изписано, но АГ-то ми сякаш беше на кантар и да не ми го изписва. Затова се замислям дали изобщо да го почвам. Искам да карам "нормална" бременност, но ми трябва и твърдо убеден специалист, че не съм за терапия. Не 50/50.

Много часове за консултация записах, защото обмислям да се следя паралелно при двама. При единия гинеколог по-често, при другия по-рядко. Това за мое спокойствие, че ако единия изпусне нещо, то другия да може евентуално да го хване. Иначе ми се иска да се спра вече с всички изследвания и прегледи, защото нито джоба ми ще издържи, нито психиката ми. А накрая може и без мъж да остана Simple Smile

Иначе за момента съм доволна от следящия ме АГ

# 631
  • Стара Загора
Дарк Чоклат, и аз съм везни и напълно разбирам дерзанията ти. По- добре започни първо с терапия, да не се окаже късно после. При нормална бременност и добър кръвопоток, няма да имаш тревоги. Повярвай ми една инжекция на ден изобщо не го смятам аз за някаква терапия, по- скоро профилактика.. и пак може да си караш нормална бременност.
На нас везните ни трябва време да претеглим всичките мнения, но за себе си трябва да решиш на кого да се довериш.
Когато ходиш при много лекари, всеки ще те товари с различно инфо, а на теб ти трябва спокойствие. 

# 632
04 е профилактична доза. Нищо страшно няма нито боли ,нито те прави специален случай.

# 633
И,Дарк шоколад, разбирам те напълно (и аз съм везни между другото).Първите две бременности ми бяха супер,живеех си в незнание и нечетене,но не ми се е налагало.Но с предната и особено с тази последната... майко мила,докарах се до там,че вече нямам доверие на абсолютно никой специалист,а това не е никак добре за моята психика.Моят извод:по-малко четене😁.Тук в Русе няма добри специалисти по тромбофилията ,а и АГ-тата като цяло много не стават и... питаш ли ме как изкрейзвам.А не би трябвало-три бременности съм износила без проблемно.Така че-успокой се, не мисли толкова,знам че е трудно,но рискуваш да си развалиш насладата от бременността.В крайна сметка си взела необходимите мерки.
Така,сега да питам:с предната бременност имах алергия към фраксипарина и биех клексан,нямах проблеми.Сега бия клексан,но и към него очевидно правя алергия,още по-силна от към фраксипарина.Излизат ми обриви като опарено от коприва,по тялото,гърдите, корема,шията.В понеделник ще пусна ПКК,да видя еузинофилите,с фраксито винаги са ми били завишени.Въпросът ми е:какво следва,ще мога ли да продължа с инжекциите въпреки алергията,защото остава само зибор,а незнам ще мога ли да го намирам.

# 634
  • София
Дарк, тъй като и аз съм в сериозни размисли и обиколки при специалисти те разбирам добре. Разликата е, че аз от трансфера насам съм на НМХ и аспирин, тъй като съм инвитро. Правих контролни изследвания при Паскалева и в Токуда, все нещо е извън референтните граници и не знам вече към кого да се обърна. Издирвам си добър АГ, който да ме следи. Моят съвет е да пуснеш изследване на д-димер, АРТТ и INR,както и фибриноген и да се консултираш с доктора, на когото вярваш. Ако прецени, по-добре слагай НМХ, за да си спокойна. Свиква се и ще видиш, че не е кой знае каква драма.
Пожелавам ти успех и спокойствие!

# 635
И аз като Мимоза, къде ли не ходя, какво ли не пускам, 100 неща взимам, и пак не мога да вляза в нормите.
На фракси 0.4 и АП съм всеки ден от трансфер. Ходих при проф. Паскалева, но не останах много очарована. Едва да ѝ измъкнеш нещо от устата. Уж беше на мнение, че моето 4G/4G не изисква терапия, но въпреки това ми остави дозата. После пък фибриногенът и ДДимер почнаха да се покачват, въпреки Фраксито, така че и Сигридов не посмя да го намали. Засега кръвотокът е добър, но ще пускам скоро отново изследвания.
Колкото повече специалисти, толкова повече различни мнения. Лошият опит, обаче, ни кара да сме свръхвнимателни и на моменти направо хипохондрици. На никоя от нас не ѝ е приятно да се боцка, но в името на бебето.... За себе си, ако бях обърнала внимание на колебанието на Паскалева и бях спряла Фраксито, с този фибриноген, едва ли щях да изкарам много.
Така че, аз съветвам да се премерят добре рисковете.

# 636
  • София
Момичета, и аз уж бях с една нискорискова мутация, но ми изписаха АП и НМХ от началото. После Паскалева каза да спра всичко след 27 г.с., а Сигридов искаше да продължа до 34 г.с. Послушах него. Спрях терапията, родих в първия ден на 37 г.с. и получих тромб в ръката СЛЕД раждането та не можех да си вдигам и обслужвам бебето.
НМХ 0.4 е профилактична доза и според мен е задължителна щом има и най-малка предпоставка за проблем особено при изброените фактори като залежаване, сгъстяващи кръвта лекарства и т.н.

# 637
В чуденка съм по отношение на фибриногена.По време на бременност винаги ми е доста висок.Трябва ли да се притеснявам?В 7 г.с вече ми е 5,15.Другата седмица ще пускам пак,мина месец вече и съм е края на първи триместър, предполагам,че ще е минал 6.Иначе aPTT и INR са ми в норма.

# 638
Здравейте,правила съм веднъж изследване за тромбофилия и искам да попитам,необходимо  ли е да се повтори?

# 639
Тромбофилиите са генетични и придобити.Ако си изследвала генетичните,няма нужда да ги пускаш пак,но придобитите могат да претърпят промени.

# 640
Лаленце, има разлика, когато тромбът се получава в ръката при небрежно поставяне на абокат или венозен източник.
По отношение на фибриноген си правете консултация с лекар, особено в трети триместър, за да не направите нещо на своя глава и при раждането да стане някоя беля.

# 641
  • София
Лаленце, има разлика, когато тромбът се получава в ръката при небрежно поставяне на абокат или венозен източник.
По отношение на фибриноген си правете консултация с лекар, особено в трети триместър, за да не направите нещо на своя глава и при раждането да стане някоя беля.

Герда, каква е разликата и с кое точно? Изписаха ми Клексан 0.6 по две на ден за лечение + мазане с Хепароид зентива.

# 642
Момичета, здравейте!С тромбофилия съм 4G /4G вчера имах трансфер, но доктора не ми изписа бусколизин и но шпа (приемам само 3х1 естофем 2х4 утрогестан,витамини и фраксипирин 0,4) притеснено ми е,че нямам и аспирин тромбо...искам да Ви попитам грешно ли е да приемам бусколизен 3х2 и влия ли на съсирването на кръвта? Благодаря предварително!!

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 17:05 от Iskra92

# 643
  • София
Имаш Фраксипарин, всичко е наред.

# 644
Имаш Фраксипарин, всичко е наред.
Ах,много ти благодаря!!!!Много се бях притеснила!

Общи условия

Активация на акаунт