ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 627
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Зазамег,честито!Какъв хубав коледен подарък!Успех!

# 316
  • София
Здравейте, бихте ли споделили как сте процедирали при прокървяване в първия триместър? Силно ли беше, кога спря и кога започнахте пак терапия с НМХ и аспирин (ако сте били на такава)? Благодаря предварително.

# 317
  • София
Zazamed, тихичко честито ! Местила съм с по няколко часа първия път, после си останах да я слагам сутрин, защото ми беше по- лесно за контролите. Аспирина пиех вечер. Трябва да има поне 12 часа отстояние между двете инжекции, така ми беше казала Паскалева. Спокойно можеш да я издърпваш даже и с по 5 часа.
Този път всичко ще е наред и до финал!
На Коледа стават чудеса;)

# 318
  • София - Варна
Здравейте отново!
Да попитам на фона на терапия какви противовъзпалителни е безопасно да се пият, освен стероидни?
Зная, че нестероидните са забранени, случайно някой да знае някакви други групи лекарства или и аз не знам как да го нарека?
Не че ще си самоизпише човекът, ще има консултация с лекар разбира се, но питам и тук за информация.

Става дума за противовъзпалително за дискова херния, като същевременно човекът е на терапия с антикоагулант.

Известно ми е, че аналгетици може, както и парацетамол, Аулин може би, макар и те да не са противовъзпалителни особено, както и кортикостероидни препарати.

Има ли и други, съвместими с терапията?

# 319
Здравейте!
Има ли някой в темата, който приема Еликвис?
Интересува ме специално вероятността по време на приема доколко е възможно да се образува нов тромб.
Мнозинството от лекарите твърдят, че такава възможност е изключена.
Лекарството се приема от месеци.
В случая има установена наследствена тромбофилия.

При преглед единия доктор казва, че няма тромбоза, но другият каза, че има....... Човек вече не знае на кого да вярва..............

На някой случвало ли се е да образува нов тромб по време на прием на Еликвис?

ZuluLulu, на съпруга ми като противовъзпалително при тромбофлебит му изписаха Нимезил. То май е същото като Аулина. Той приема антикоагулант - Еликвис.

# 320
Здравейте. Ето накратко моята история:
Имам едно дете на 5 години. Миналата година август месец направих аборт в 7г.с. След изследвания разбрах, че имам хомозиготен генотип D/D за ACE и хетерозиготен носител за Val34Leu . Сега съм бременна в 13 г.с. От самото начало на бременността съм на 0.4 фраксипарин. Ходих в края на ноември при проф. Паскалева и ме посъветва сред фетална 20-24 г.с. да отида пак. Остави ми дозата от 0.4. Генеколожката, която ми следи бременността до сега не ми е пускала изследвания за следене на съсирване на кръвта. Днес от форум разбрах, че всеки месец грябва да се следи, за да се коригира дозата. Искам да попитам дали има някоя мама тук с такава форма на тромбофилия като моята и колко от Вас им се е налагало по време на бременността да си сменят дозата? Увеличавахте ли я или се намаляваше ?

# 321
Щом Паскалева не ти е казала всеки месец да следишне е нужно.
След феталната,която ти е казала ще идеш при нея, ще ти изследва анти Х а и тя ще прецени, имаш ли нужда да променя дозата.
Ако имаш изоставане или проблемен кръвоток на доплер при другите фетални ще я потърсиш по-рано, иначе не е нужно.

# 322
  • София - Варна
Здравейте!
Има ли някой в темата, който приема Еликвис?
Интересува ме специално вероятността по време на приема доколко е възможно да се образува нов тромб.
Мнозинството от лекарите твърдят, че такава възможност е изключена.
Лекарството се приема от месеци.
В случая има установена наследствена тромбофилия.

При преглед единия доктор казва, че няма тромбоза, но другият каза, че има....... Човек вече не знае на кого да вярва..............

На някой случвало ли се е да образува нов тромб по време на прием на Еликвис?

ZuluLulu, на съпруга ми като противовъзпалително при тромбофлебит му изписаха Нимезил. То май е същото като Аулина. Той приема антикоагулант - Еликвис.

Дано такава възможност наистина да е изключена.
Гледайте да не се тревожите и да не го мислите толкова. Не знам какво друго може да се направи.
Благодаря за информацията за Нимезил-а.

# 323
При бременност не може да се пият всички лекарства.
При съмнение за тромбоза, ако имате възможност минете за второ мнение през д-р Червенков.

# 324
Каква бременост? Жената пита за мъжа си.
Пия синтром, но и аз знам че вероятност има, колкото и минимална да е.

# 325
Здравейте момичета! Кога започнахте своята терапия с фракси? Ние започнахме с бебеправенето от този месец, но някак ме е страх. Казаха ми , че след потвърдена бременност се започва. С кръвен тест може ли да се разбере, преди датата на М и да започна от по-рано терапията?  Не че смятам, че съм бременна, нямам симптоми и не мисля, че ще стане толкова бързо, но все пак да си знам. Извинявам се, ако звуча налудничаво...

# 326
  • София
Каква терапия ти е изписана? Би трябвало лекаря да е казал от коя седмица да започнеш, прекалено ранното започване също би могло да не е добре.

# 327
Фраксипарин 0,4 и аспирин протект, след положителен тест за бременност.

# 328
Аспирин може да почнеш няколко дни след !! ову. НМХ след положителен тест.

# 329
  • София
Не е фатално да започнеш терапията и след закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт