ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 632
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Аз започнах след положителен тест фракси. АП пиех отпреди това.

# 331
Аспирина може косвено  да подпомогне имплантацията. Аз го взимах  за по 10 дена след овулация. На скоро ми препоръчаха Натаспин като алтернатива на аспирина, защото при него ги нямало нежеланите ефекти от аспирина, като проблеми със стомаха или нежелателно кървене.

# 332
Да, подпомага имплантация, и правилното оформяне при кръвоносните съдове на плацентата, при жени с повишен риск от прееклампсия и плацентарни тромбози.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 19:20 от Анонимен

# 333
  • София
Аспирина пиех 5 месеца преди забременяване след ову до цикъл,а  клексана от положителния тест.
Но аз съм с риск от преекламсия

# 334
Как сте с бебчето?

# 335
  • София
Добре сме, Герди Simple Smile Подготвяме се за изписване скоро Simple Smile

# 336
Здравейте, момичета. С четири опита инвитро съм, за съжаление за сега неуспешни. Хомозиготен носител съм на MTHFR и 70 % не усвояване на фолиева киселина, а също имам 4G/5G мутация, тук хетерозиготен носител - не знам правилно ли се изразявам, за което се извинявам. От четирите опита имам 3 бременности, които приключват в 5 г.с. Първите три опита бяха при д-р Минев в Селена Пловдив, като той твърдеше, че нищо ми няма и да си пия нормална фолиева киселина. Имам две стимулации при него като и за двете не бях пила фолиева мета киселина. Четвъртият опит беше при Ставрев в селена, но с ембрионите от Минев. След като отидох при Ставрев разбрах, че при бременност трябва да се поставя Фраксипари или др. подобни на него и трябва да пия мета фолиева киселина. Закупих си и Витамин Б 12, също метилирана форма. Нивата на Б 12 са ми 202, при референтни за лабораторията 180 - 914. Мисля, че е доста ниско. Исках да ви питам, смятате ли, че това, че не съм пила от фолиевата, която трябва е попречило на развитието на ембриона, поради не добро качество на яйцеклетката? Ние сме и с мъжки фактор, но все пак мисля, че има неща, които се пропускат и при мен.

# 337
Аз не съм лекар, но също имам 70% намалена ензимна усвояемост, което на практика означава, че след определена седмица до ембрито няма да достигахникаква фолиева киселина и лазвитието му спира.
С обикновена фолиева бременностите ми спираха развитие.

# 338
brezeida за съжаление няма как някой да знае 100 % на какво се дължи спирането развитието на ембрионите. Витамините са важни , но има толкова много жени , които не приемат никакви добавки и си имат нормални бременности. Ако всички те си направят изследвания за тромбофилия, при част от  тях също ще се намерят носителства .
Все пак за ваше спокойствие приемайте добавки . Сигридов държеше много на вит. Д , Б 6 , Б 12 , фолат, йод  - но добавките и дозите изписваше само след изследване за стойностите на тези витамини.

# 339
70% при мтхфр-то си е сериозна липса, ако не се приема метафолиева.

# 340
  • София - Варна
Аз не съм лекар, но също имам 70% намалена ензимна усвояемост, което на практика означава, че след определена седмица до ембрито няма да достигахникаква фолиева киселина и лазвитието му спира.
С обикновена фолиева бременностите ми спираха развитие.

Аз също имам 70% намалена ензимна активност, комбиниран хетерозигот съм. През първата бременност не съм знаела за това и пиех обикновена фолиева, но не съм имала проблем.

# 341
  • СОФИЯ
Здравейте,
Аз съм нова тук и често следя темите.
Също имам вродена тромбофилия , но изследвах и NK клетки (natural killer cells) , оказа се, че при норма 12 % аз съм с 18%. Тези клетки разпознават плода като чуждо тяло и го атакуват. И така преди 1 година ми направиха абразио. Случайно след консултация с ендокринолог предприех изследването. Има начин със системи да се стопира действието им. Някой има ли повишени NK клетки?

# 342
Аз обаче съм хомозигот със 70% процента, което значи ... че дете без метафолиева ми се струва невероятно.
Колко ли жени назад във времето са останали без дечица заради нещо толкова незначително днес като метафолиевата.

# 343
  • София - Варна
На мен навремето някой, не помня кой, ми беше казал, че комбиниран хетерозигот било дори по-лошо от хомозигот, но явно не е.

Освен това имам хетерозиготни АСЕ и Ф13.

# 344
  • София
Здравейте,
Аз съм нова тук и често следя темите.
Също имам вродена тромбофилия , но изследвах и NK клетки (natural killer cells) , оказа се, че при норма 12 % аз съм с 18%. Тези клетки разпознават плода като чуждо тяло и го атакуват. И така преди 1 година ми направиха абразио. Случайно след консултация с ендокринолог предприех изследването. Има начин със системи да се стопира действието им. Някой има ли повишени NK клетки?

Аз бях в повишени НК клетки, правихме няколко вливки Имуноглобулин след като забременях и успах да износя бременността.

Общи условия

Активация на акаунт