Радостта ми е голяма – аз ще бъда МАЙска мама! 2019г

• 35 031
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Aз по някакви онлайн калкулатори съм гледала, че терминът ми е 28.05., но в понеделник ще питам док и ще кажа.
Относно ТСХ - малко по-рано писах, че ми назначиха изследвания на мен, макар да нямам заболявания на ЩЖ и никога да не съм имала показания за проблеми (отделно преди има-няма месец ми е гледана на ехограф, а последните изследвания са ми от преди 7 месеца - всичко в норма, ТСХ тогава беше около 1.6). Сега обаче FT4 ми е повишено (останалите са в норма, ТСХ - 0.83) и се чух с Катя Тодорва, която каза, че за момента няма база за притеснение, но да ида да ме види след седмица и половина в приемното й време.
ПП. Мога да си намеря листа от първи преглед при док, където ми разписаха по седмици какви изследвания се правят. Понеже аз нямах представа кое кога е, те ми ги написаха нещата, за да се ориентирам.
в София ли ходиш при Тодорова, къде преглежда

# 616
Здравейте и от мен, прекрасно момичета! Включвам се към вас, с предполагаем термин 19 Май. В момента по приложение съм в 8+6гс. Имам болки в корема, затова съм в болничен, отделно всички екстри с гадене и повръщане понякога (най-много повръщах 6 и 7гс). От последната ми микробиология съм със стрептококи - според доки ще лекуваме с глобули след 12гс. Някой сблъсквал ли се е с проблема?
Успех на всички, много прегръдки!

# 617
аз имах преди да започна с инвитрото и доколкото зная нее безобидно за бебето, но всъщност само побвреме на раждане е опасно иначе е защитено. Оказаха се мн. упорити тея стрептококи агалатиае, но след 3 курса лечение се отървах. По принцип се активира при отслабена имунна система

# 618
На мен термина ми е за 19.05. обаче последния път лекарката го изчисли 16 и се променя,не знам защо,ама пишете 19 и хич да не ви пука.Лекарката каза,че очаквала високо бебе,как ги преценява още от сега тия работи не знам.Миналата бременност се мажех с кокосово масло,ефекта бил същия като свинска мас,е аз се отказах точно когато трябваше да почна и се нацепих.Ако не искате стрии,почвайте от сега и до края мажете.

# 619
Аз в момента имам лосиона на Палмърс, харесва ми засега, ще видим по - натам смятам да си взема както с първата бременност гела на lierac, бях много доволна.

# 620
Aз по някакви онлайн калкулатори съм гледала, че терминът ми е 28.05., но в понеделник ще питам док и ще кажа.
Относно ТСХ - малко по-рано писах, че ми назначиха изследвания на мен, макар да нямам заболявания на ЩЖ и никога да не съм имала показания за проблеми (отделно преди има-няма месец ми е гледана на ехограф, а последните изследвания са ми от преди 7 месеца - всичко в норма, ТСХ тогава беше около 1.6). Сега обаче FT4 ми е повишено (останалите са в норма, ТСХ - 0.83) и се чух с Катя Тодорва, която каза, че за момента няма база за притеснение, но да ида да ме види след седмица и половина в приемното й време.
ПП. Мога да си намеря листа от първи преглед при док, където ми разписаха по седмици какви изследвания се правят. Понеже аз нямах представа кое кога е, те ми ги написаха нещата, за да се ориентирам.
в София ли ходиш при Тодорова, къде преглежда

По принцип не ходя при нея, имам друга ендокриноложка, която посещавам по принцип. Но нея я препоръчват при бременност и това са контактите, които съм й намерила:
д-р Катя Тодорова - Преглежда в Плевен и София
GSM на д-р Тодорова 0888 408 203
ул. "Пенчо Славейков" 18 (Лекарски Кабинети) - тел. 952 36 00

# 621
Момичета и аз съм в Англия като Мери, първият ми преглед е на 12г.с+1, е ние отидохме на частно в 9г.с все пак да видим сърчице❤.Мажа се с чисто кокосово масло, но мисля да опитам и продуктите на Палмърс😊

# 622
  • София
При първата ми бременност се можех по препоръка на приятелка с мама Дона на Чико. По корема нямам , но гърдите ми( които по принцип са малки, а сега тройни) в 7 месец цъфнаха 😢
Сега мажа с бебешко олио на Джонсън и като свърши ще пробвам кокосово масло.

# 623
Здравейте !
За термина -по калкулатора в нета 28.05
Много сте се разписали Simple Smile Аз днес пак бях на преглед и ми назначиха кръвни изследвания да видим хемоглобина. Не съм добре изобщо.
Един съвет от мен-  не се филмирайте ! Всичко прекалено не е ок. Просто вредите на себе си. Първата ми бременност беше ужасна. През цялото време бях на нокти и четях какви ли не щуротии.
Още една грешка през бременността е прекаленото напълняване. Казвам ви го от опит, защото си хапвах колкото и когато исках и бях с почти 40 кг отгоре. Става въпрос за податливи към напълняване (като мен).
Имам въпрос към момичетата от Пловдив. Къде ще ходите на фетална? Аз мисля в Селената, но при кой нямам идея.

# 624
През предната ми бременност се мажех с лосион на Palmer’s и когато свърши преминах на кокосово масло. Имам стрии, които ми са още от тийн годините, но благодарение на косовото масло не ми излязоха повече.

Миналия път качих около 25 килограма, защото си позволявах абсолютно всичко. Ядях сладолед и шоколад на корем. В последните месеци положението стана тежко, заради болките в кръста. Тази бременност я започвам с 10 кг в повече (64 кг) и ще се опитам да не качвам много. Не знам дали ще се получи, но не искам отново да рискувам здравето си и това на бебето заради пустата лакомия.

Споделете с какво се храните.

# 625
  • София
Понеже вече ми е лошо, хапвам предимно филийки със сирене и макарони. Не ям повече от обичайното, освен че вече закусвам, обикновено пропускам закуската. Хапвам и кисело мляко с мюсли, опитвам се да ям и плодове и зеленчуци, предимно ябълки и краставици.
С предната ми бременност си бях изградила много хубав режим. Добра закуска, на обед гирвено + салата с поне два вида зеленчуци сезонни и всяка вечер пиех фреш от портокал, киви, авокадо, банан, лимон, портокал в различни комбинации. Сега ми е по-трудно , защото първо гледам да се погрижа за малкото, а аз между другото.

# 626
През предната ми бременност се мажех с лосион на Palmer’s и когато свърши преминах на кокосово масло. Имам стрии, които ми са още от тийн годините, но благодарение на косовото масло не ми излязоха повече.

Миналия път качих около 25 килограма, защото си позволявах абсолютно всичко. Ядях сладолед и шоколад на корем. В последните месеци положението стана тежко, заради болките в кръста. Тази бременност я започвам с 10 кг в повече (64 кг) и ще се опитам да не качвам много. Не знам дали ще се получи, но не искам отново да рискувам здравето си и това на бебето заради пустата лакомия.

Споделете с какво се храните.
Моя случай е почти същия. Предния път тръгнах от 55, сега от 65-67.
Притеснено ми е на мен. Много се задъхвам. Това го забелязах от самото начало. Не говоря за тежки физически усилия. Случва се предимно следобед и то от съвсем невинни движения. Минавам от стая в стая, слагам прането в пералнята и се задъхвам. Ужасно е безсилието . Утре ще видим кръвните резултати. Докторката ме пита дали нямам белодробно заболяване. Преди да забременея пуших, сега не.

# 627
Имам въпрос към момичетата от Пловдив. Къде ще ходите на фетална? Аз мисля в Селената, но при кой нямам идея.

Аз и още няколко момичета от групата сме при Борислав Иванов. Той изражда в Селена, но частния кабинет му е в Медлайн. При него си ходя от доста време и съм изключително доволна.
👌

# 628
Лолита аз ще правя феталната при Васил Даскалов, другия вариант който и Диди ти е казала е Иванов или Стоилов. И двамата са добри. Едно време и Троянчев беше много добър, но последно време не чувам толкова добри отзиви за него.

# 629
Здравейте !
За термина -по калкулатора в нета 28.05
Много сте се разписали Simple Smile Аз днес пак бях на преглед и ми назначиха кръвни изследвания да видим хемоглобина. Не съм добре изобщо.
Един съвет от мен-  не се филмирайте ! Всичко прекалено не е ок. Просто вредите на себе си. Първата ми бременност беше ужасна. През цялото време бях на нокти и четях какви ли не щуротии.
Още една грешка през бременността е прекаленото напълняване. Казвам ви го от опит, защото си хапвах колкото и когато исках и бях с почти 40 кг отгоре. Става въпрос за податливи към напълняване (като мен).

Ще ходя при д-р Иванов в Медлайн, при него се и следя.

Общи условия

Активация на акаунт