С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 471
  • 974
  •   1
Отговори
# 510
А, аз имам опит с гости вегетарианци. Един семеен приятел (вече покойник, за съжаление) беше вегетарианец, та като идваше у дома на гости, му правех разни вегетариански манджи. По този повод се сетих за баница с праз лук, орехи и босилек, ама уви, аз вече тесто не ям. Пффффф!

Е, ако стане веган, надявам се някой овреме да я закара в кукувичарника за спешна помощ.

# 511
  • София
...снаха-вегетарианка, с която тя не само не се разбирала, но снахата не давала месо на детето...
И точно в този момент се загубих като готината свекърва/тъща. Всичко си има граници!
Истината е, че това съм го чула като клюка, от другите колежки, така че не мога да гарантирам доколко е вярно. Плюс това самата колежка (К1, свекървата) беше такава усойница и интригантка, че имам основателни съмнения дали не е позасилила краските.
Офтопик: Друга колежка (К2) ми разказва това горното, ама картинно, ама плюе снахата, ама чудо. Аз: "Ти с 2 дъщери, само си представи някоя от тях да има такава като К1 за свекърва".
К2 млъкна, позамисли се и не можа да ми отговори

# 512
Хммм, тая девойка много емоционална ще дойде - от едната, та в другата крайност. Генералисимус направо!
А има една теория, че мъжете си избирали жени като майките си.  Joy
Уиш, дали ще му е толкова зле на Говендър, щом се прибира вкъщи в обедната почивка, вместо да седне на пържолка в някой ресторант?

# 513

Аз, аз. С удоволствие, след като възпитанието не е моя грижа. Ще правя пилешки хапки на вуйчо и племенниче, къркайки си за вдъхновение вино.
Ще ме извините, но след като синът ми си разби челото в холната маса и си счупи ръката на дивана вкъщи (не по едно и също време, но давам пример за обгрижено дете), вярвам единствено в сляпата съдба и че му е било писано. И в двата случая не бях близнала капка.
По въпроса за веганката - преди 20+години имах колежка, развела се на стари години с мъжа си, защото синът й довел вкъщи снаха-вегетарианка, с която тя не само не се разбирала, но снахата не давала месо на детето. И колежката се върнала при майка си след 30-годишна пауза, но двете хич не се погаждали, докато с бившия си мъж нямали никакви лоши чувства.

Те всички така казват. Като ги изхващат с безброй промили - аз ниШту н съм пил, една бира вчера ... следвано от хълцане, клатушкане и тъжни опити да си фокусират погледа.

# 514
  • София
По този повод се сетих за баница с праз лук, орехи и босилек, ама уви, аз вече тесто не ям. Пффффф!

А, аз ям все още, та дали да не кажеш като как става, че много вкусно звучи.
Пък и с винце, и биричка върви........

ПП. При ГовендърчУ ситуацията се нажежава, като гледам и ми е интересно кой ще победи- мацката или мръвката. Joy

# 515
То хубаво си теоретизираме тука, ама няма ли някоя, дето да се радва, ако се сдобие с внуче, без значение свекърва ли, тъща ли, пък ей така с удоволствие да го гледа, да се занимава и да си общува с него, не по задължение и по график
Ей ме! Simple Smile Чета ви и се усмихвам, защото и аз същото съм си мислела, най вече за негативите. Да, ама като го видях наистина, всичко това изфиряса от ума ми. Гледахме се лятото безпроблемно, бързо си създадохме рутина за основните дейности - децата обичат да знаят какво следва и през останалото време - игри, книжки, гушкане... При това е само на 2, още разговаряме с чуденки. Simple Smile Най-сладко ми беше, като си легнем и той гушне с две ръчички лицето ми, да е сигурен, че баба няма къде да бяга. Heart

# 516
Моля те, кажи, че си свекърва!  Praynig

От тази тема разбрах, че една свекърва никога, ама никога не може да хареса и обича внуците си просто така – безкористно и от сърце. Винаги има някаква потайна и зловеща цел, обикновено просто да дразни снахата.

# 517
АбсурТ,
Скрит текст:
съвсем просто е. Задушаваш праз в зехтин или олио, добавяш колкото ти душа иска орехи, смлени или едро начупени (както ги обичаш), сол и босилек на вкус и плънката ти е готова. После навиваш баницата, печеш, ядеш. Сега се сетих, че правя и една с повечко задушен на полумесеци кромид лук и маслини, нарязани на щайби, плюс мащерка. Аз готвя на око, та пропорциите си ги нагаждай според твоя вкус.

# 518
  • София
АбсурТ,
Скрит текст:
съвсем просто е. Задушаваш праз в зехтин или олио, добавяш колкото ти душа иска орехи, смлени или едро начупени (както ги обичаш), сол и босилек на вкус и плънката ти е готова. После навиваш баницата, печеш, ядеш. Сега се сетих, че правя и една с повечко задушен на полумесеци кромид лук и маслини, нарязани на щайби, плюс мащерка. Аз готвя на око, та пропорциите си ги нагаждай според твоя вкус.

Благодаря! bouquet

# 519
Свекървенска работа, рецепти си разменят тука, в темата за оплаквания.

# 520

От тази тема разбрах, че една свекърва никога, ама никога не може да хареса и обича внуците си просто така – безкористно и от сърце. Винаги има някаква потайна и зловеща цел, обикновено просто да дразни снахата.

Споко, моята свеки е същата - обожава внуците си и те нея, нищо, че вече са големи мъже и жена. И правнуците си обожава, но рядко ги вижда, че са надалече. (Много ли е грешно, че и аз я обожавам?) newsm56

# 521

Споко, моята свеки е същата - обожава внуците си и те нея, нищо, че вече са големи мъже и жена. И правнуците си обожава, но рядко ги вижда, че са надалече. (Много ли е грешно, че и аз я обожавам?) newsm56

Заслужаваш много наказания, само дето го написа, а ако е вярно - съвсем. И минимум - клада.

# 522

Заслужаваш много наказания, само дето го написа, а ако е вярно - съвсем. И минимум - клада.

Ама как на кладата, аз трябва двойна свекърва да ставам, тук съм за да се науча как да действам, че моята нещо лош пример ми дава.  Mr. Green

# 523

Тц, тъща Simple Smile

# 524
Свекървенска работа, рецепти си разменят тука, в темата за оплаквания.
Добре де, ще включа в рецептата малко стрихнин или поне английска сол, та да ми подхожда на амплоато.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт