В момента чета ... 59

• 71 000
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Прочетох "Пътувам сама" и "Совата". Първата беше ок, втората - доста по-слаба. Някой писа за дразнещите диалози - книгата щеше да е наполовина дебела, ако се слушаха какво си говорят и някой не питаше постоянно Кой? Какво? и Как? Един въпрос към челите я в скрит текст, спойлер е, другите да не отварят:
Скрит текст:
Не ми стана ясно Якоб защо е решил да се облича точно като сова. Беше ли обяснено това изобщо, аз ли съм го пропуснала?
Продължавам с "Тяло под роклята" на Галин Никифоров.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 15:05 от Морско_момиче

# 376
  • София
Морско_момиче, аз споделих разочарование от "Сова". Относно въпроса ти в скрит текст - дори вече не помня подробностите Rolling Eyes.
Скрит текст:
Имаше някакви заигравки с окултното около всички сценки, свързани с ритуалните убийства, та се чудя дали не беше свързано с това. Обаче наистина не помня. По едно време вече така ми досади книгата, че я четох по вентилаторната система.

# 377
И аз се нареждам на опашка за "Тебеширения чивек" и "Мозайка от убийства".
Да си призная в прав текст,  малко ми е тягостно,  че не мога да отделя повече средства за книги:( Една хубава книга е 20-25 лв. Да не говорим за трилогия:)
Понякога чак се чувствам виновна,  че си купувам книга за 25 лв вместо нещо за дома, а толкова искам...
На вас случва ли ви се?

# 378
  • Ямбол
Не, не ми се случва. За книги вече давам 0(нула) лева. Не се гордея, но докато има безплатни, няма да купувам. И без това после се чудя какво да ги правя и ги подарявам.

По темата - чета "Присъдата" от Джон Гришам.

# 379
За " безплатни" имате предвид електронни ли?
Аз се опитвах няколко пъти,  но ме заболяват очите...

# 380
eleaa, ако четеш на таблет или телефон, напълно нормално е да те болят очите.

# 381
За " безплатни" имате предвид електронни ли?
Аз се опитвах няколко пъти,  но ме заболяват очите...
От години чета само на телефона си ,а отскоро на таблет.
Чета на Cool reader.
Толкова е удобно. Има и нощен режим.
Не товари очите. Книги не купувам.
Тегля си ги. Има толкова много сайтове ,чееее Astonished
Няма как да ги прочетеш всичките.
Тегля всеки ден ,а няма как да чета толкова бързо.
Книгоманка съм ,само за тази година до този момент съм прочела 38 книги /имам си един дневник в който пиша прочетена книга -автор ,заглавие ,дата на прочитане./

# 382
Не, не ми се случва. За книги вече давам 0(нула) лева. Не се гордея, но докато има безплатни, няма да купувам. И без това после се чудя какво да ги правя и ги подарявам.

Ами явно някои ще продължаваме да купуваме, за да могат издателствата да съществуват за тези, които никак не искат да дават. Все пак трябва да има баланс ... не може само да се взима, без да се дава - това нали всички го знаем.

# 383

Ами явно някои ще продължаваме да купуваме, за да могат издателствата да съществуват за тези, които никак не искат да дават. Все пак трябва да има баланс ... не може само да се взима, без да се дава - това нали всички го знаем.
Абсолютно си права! Hug

В момента чета Колийн Хувър - Девети ноември.

# 384
  • Sofia
Аз купувам. Харесва ми да ги виждам в хола, в библиотеката, да ги отварям и да чета от тях. Но чета и от киндъла, когато пътувам например е много по- удобно наистина.

Иначе в момента чета "Татко" на  Уилям Уортън. За момента ми харесва, тежка, но с доста хумор вмъкнат между редовете.

# 385
  • Варна
Започнах и аз Magpie murders и The chalk man и двете на английски eзик ги чета.
И аз свалям книгите предимно от Интернет и чета електронно, но нищо не може да замести усещането да прелистиш чисто нова книга, да вдишаш уханието на хартията, близо до камината с чаша вино. Нещата често опират до финансите, но ако мога да избирам, винаги бих предпочела хартиена версия.

# 386
alvelly, няма да е зле и издателствата да се постараят за тези, които дават. Все пак трябва да ги привлечеш някак си, а не да ги отблъскваш било то с безумно грозна и крещяща корица, ужасен превод, лоша редакторска или коректорска работа (или и двете), липса на такава и прочие неща, които правят четенето истинска мъка и дори невъзможно, а то би трябвало да е удоволствие. Разбира се, има такива, които си вършат чудесно работата, но за съжаление оплакванията стават повече с годините, а цените на книгите растат главоломно Confused

# 387
Купувам книги редовно. Харесва ми миризмата на хартия и мастило. Първото нещо, които правя, е да разлистя и да вдишам. Не мога да чета на таблет или телефон.
Ако някой иска, да ми пише - ще дам "Тебеширения човек" да я прочете и да ми я върне.

# 388
alvelly, няма да е зле и издателствата да се постараят за тези, които дават. Все пак трябва да ги привлечеш някак си, а не да ги отблъскваш било то с безумно грозна и крещяща корица, ужасен превод, лоша редакторска или коректорска работа (или и двете), липса на такава и прочие неща, които правят четенето истинска мъка и дори невъзможно, а то би трябвало да е удоволствие. Разбира се, има такива, които си вършат чудесно работата, но за съжаление оплакванията стават повече с годините, а цените на книгите растат главоломно Confused
Съгласна съм, но, ако всички спрат да купуват, няма и това качество да го има. А ако повече купуваха, все си мисля, че и качеството щеше да се качи. Малко е яйцето или кокошката цялата работа.
Но аз не говорех за това. Имах предвид, че “давам 0 (нула) лева за книги” си е откровено несправедливо. Има куп изисквания, но няма готовност и да се даде насреща. Еми ... няма как да стане.
Апропо: нямам нищо общо с кое да е издателство. Просто съм читател, който приема, че е хубаво да подкрепя родното книгоиздаване, като си купува книги.

# 389
  • Ямбол
Нямам възможност да давам 50-60 лева на месец. Нямам против да давам пари за библиотека, но да е електронна.
Така или иначе не ми е важно да чета нови книги, все още не съм прочела всички хубави стари.
Честно казано не ми пука за издателствата. нещо жестоко са ме отблъснали и даже да спрат да издават, няма да ми накривят шапката.
И цените, и качеството не ме удовлетворяват, затова залагам на безплатните електронни.

Общи условия

Активация на акаунт