В момента чета ... 59

• 70 974
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • у нас
В момента чета Парцалената принцеса.
Много увлекателна книжка.
Бях започнала да чета 9-ти ноември на Колийн Хувър ,ама нещо не ме привлече.
Чела съм и други нейни книги и съм ги прочутата на един дъх.
Дори чаках с нетърпение да излезе нейна книга за да чета.
Но тази книга не ми хареса.
то вкус другар няма, но 9.11 беше книгата, която ме запали по Хувър. И до сега, тя със Споделени тайни си остават най-добрите за мен Simple Smile

# 451
  • София
Приключих "Ние срещу всички" на Фредрик Бакман. Доста четивна. Изгълтах я на един дъх. Но като ниво за мен е по-слаба от "Бьорнстад". Някак все едно няма нещо съществено да каже самата книга, а е малко насилен опит за продължение на "Бьорнстад". Иначе пак са си там същите герои, със същата психология и дълбочина, но на доста моменти ми се струва малко изкуствена книгата като развой и натъкмена. Почти до последните страници на книгата имах усещането, че все още ме въвеждат в историята Blush .
Започнах "Хавра" на Захари Карабашлиев. Преди време бях много приятно изненадана от "18% сиво". Дано и тази да не ме разочарова.

# 452
В момента чета Парцалената принцеса.
Много увлекателна книжка.
Бях започнала да чета 9-ти ноември на Колийн Хувър ,ама нещо не ме привлече.
Чела съм и други нейни книги и съм ги прочутата на един дъх.
Дори чаках с нетърпение да излезе нейна книга за да чета.
Но тази книга не ми хареса.
то вкус другар няма, но 9.11 беше книгата, която ме запали по Хувър. И до сега, тя със Споделени тайни си остават най-добрите за мен Simple Smile
Споделени тайни и на мен си ми е любима.
А Жестока любов е най-добра от изброените ,според мен.

# 453
  • Бургас
Започнах "Хавра" на Захари Карабашлиев. Преди време бях много приятно изненадана от "18% сиво". Дано и тази да не ме разочарова.
Аз съм на 307 ма страница и много ми харесва книгата до момента- интересна е и увлекателна

# 454
  • у нас
Някой чел ли е "Говори" на Лори Андерсън! И за още една да питам... "Защо никога няма да се срещнем"

# 455
Здравейте,
вчера завърших Виждам те на К. Макинтош и всъщност книгата доста ми хареса с някои малки изключения.Засегнатата тема е интересна и актуална  и ни показва как интернет понякога може да ни превърне в жертви  и да ни направи плячка за някои болен мозък.Почти до края всичко в книгата ми харесваше , но финалните разкрития ...никак не ми допаднаха.Разкриването на "злодея " в цялата история и мотивите му  ми бяха някак скалъпени на бързо и недостатъчно аргументирани.Просто това остави в мен едно неприятно чувство ,сякаш авторката е трябвало да измисли финала на бързо ,за да приключи книгата и само това ѝ е хрумнало.
Другата книга на К.Макинтош -Оставих те да си отидеш също ми хареса страшно много и е може би една идея по-добра от тази.
И с оглед наближаващите празници реших да започна нещо типично коледно - Целувка в Ню Йорк на К.Райдър Историята е сладникава и коледна ,но точно това ми се четеше Simple Smile

# 456
Някой чел ли е "Говори" на Лори Андерсън! И за още една да питам... "Защо никога няма да се срещнем"

Аз

"Говори" не ме впечатли. За времето, когато е писана може би е била провокативна и новаторска, но днес не звучи кой знае колко интересно.

"Защото никога няма да се срещнем" ми хареса доста повече. Има малко свръхестестевни елементи, но историята е добра.

Ако си търсиш нещо добро YA препоръчвам "Сърцето ми и други черни дупки" и "Елайза и нейните чудовища". 😊

# 457
  • у нас
Благодаря, Елинка

# 458
  • София
Прочетох "Перлата, която се освободи от черупката си" на Надя Хашими, дадой й 4 звезди заради политическите елементи, включени в отразяването на афганистанската действителност. Но като изключим това, книгата е по-скоро за 3 звезди. Ще се хареса от хората, на които допада Халед Хосейни. Хвърля светлина върху много особености на живота и безправието на жените в Афганистан. Лично аз имам и забележки, особено за някои брутални сиклит части от сюжета, но не съжалявам, че я прочетох.

Иначе си чета "Лабиринтът на духовете", добре ми върви, постарал се е тук Сафон (за разлика от предишната книга от четирилогията, която спокойно може да се пропусне), само дето нямам много време за четене и затова напредвам по-бавно.

# 459
  • Ямбол
Темата за номинации вече е готова. В подписа ми или в този раздел ще я откриете.

# 460
Лиляна, благодаря за темата bouquet Аз ще се въздържа от номинации на този етап, има още време до края на годината, а и за съжаление списъкът ми не ми помага хич.
В момента чета "Ярост" на Салман Рушди. Първа среща ми е с него и на този етап идея си нямам как ще я оценявам. От една страна съм възхитена от стила на автора, от друга се опитвам да захапя историята, но не се получава особено. Надявам се до края на книгата да имам някаква представа все пак.

# 461
В момента чета Живот в скалите на Мария Лалева, със смесени чувства съм, но определено като, че ли очаквах повече.

# 462
Някой с отзив за "Левски: Другото име на свободата"?

# 463
Благодаря ти, Лиляна, за темата. Тази година като никога ми беше трудно да редуцирам списъка Simple Smile). Хайде, догодина да ми е още по-трудно Simple Smile)).

23/11/1963 не смея и да си помисля да я номинирам.

Чета "Състояние на страх". Губя нишката, че нямам много време да ѝ отделя. Книгата е типично в стила на Крайтън.

# 464
Аз предишните две години нямах никакви проблеми, но тази ми е доста труден изборът. Може би това се дължи на факта, че годината ми беше изключително кошмарна откъм четене (да не си изброявам излагациите).
Windekind, това пък защо? Всеки има право да номинира която книга си иска. Голяма работа, че е печелила цели три пъти, при това в две поредни години. На твое място не бих се съобразявала с никого. Е, ако си я прочела миналата година и я номинираш през тази, няма да е честно, нито да я номинираш няколко пъти, но ако е по правилата (прочетена през 2018 година, изписала си името на книгата и на автора ѝ правилно, както и да я номинираш за пръв път), тогава какъв е проблемът? Главният проблем според мен е гласуването, а там май няма правило да се гласува за книга, която е прочетена във въпросната година.

Общи условия

Активация на акаунт