В момента чета ... 59

• 70 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
За много години и от мен, книжни дружки! Бъдете здрави, усмихнати, щастливи и повече време за четене ви пожелавам Simple Smile

# 586
Няколко дни преди края на годината почнах "Човекът в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл. Още малко ми остава, кратка книжка е, но много истинска.

# 587
  • Mostly in my mind
Няколко дни преди края на годината почнах "Човекът в търсене на смисъл" на Виктор Франкъл. Още малко ми остава, кратка книжка е, но много истинска.
Не е ли тежка? Имам я, но предвид съдбата на автора все я заобикалям.

# 588
"Произход " на Дан Браун В началото съм, засега ми харесва. Радвам се,че тези два дни имам повече време за четене. Това ми е първата книга от този автор, не знам дали не трябваше да започна с друга негова.

# 589
  • София
"Произход " на Дан Браун В началото съм, засега ми харесва. Радвам се,че тези два дни имам повече време за четене. Това ми е първата книга от този автор, не знам дали не трябваше да започна с друга негова.
За мен тази му е най-слабата. Grinning

# 590
  • София
За много години! Бъдете здрави, мечтаещи и четящи!
Старата година приключих с Отвъд зимата на Исабел Алиенде. Симпатично четиво, интересна, но имах малко по-високи очаквания. Сюжетът ми се стори малко "закърпен".
За Коледа получих Априлската вещица, Тебеширения човек и Спящите красавици, все препоръчани в темата. Започвам с Тебеширения човек.

# 591
Приключих годината с "Коледна тайна" на Карън Суон. Доста ми допадна и със сигурност ще прочета и други книги на авторката.
Сега обаче гледам четеца и се чудя какво да избера. Искам да започна годината с някоя много хубава книга, а дори не мога да реша в какъв жанр да е.

# 592
Не е ли тежка? Имам я, но предвид съдбата на автора все я заобикалям.

Не е тежка, даже напротив - вдъхва вяра и кураж. Simple Smile Поне лично мен много ме вдъхнови.

# 593
Аз привършвам Вещицата на Камила Лекберг и ще продължа с Колекционерът на деца от Сабине Тислер.

# 594
  • Дъблин
За много години! След Жената от каюта 10/ The woman in cabin 10, с която приключих книжната 2018 вчера, се чудех с какво да започна 2019. Попадна ми Our kind of cruelty/Жестокост е наш стил на Араминта Хол. Един мързелив следобед по-късно, мога да кажа, че доста ме увлече. Главният герой засега ми напомня на Джо Голдбърг от Ти на Каролайн Кепнес.

# 595
  • София
За много години, момичета! Да сте живи и здрави, и да прочетете много хубави книги!

Първата книга, която прочетох (или по-точно дочетох след Нова Година) е "Трудно е да бъдеш бог" на братя Стругацки. За мен е изключително силна! Толкова силна, че чак се чудя защо не е така популярна като "Ние", "Фермата на животните", "1984".

Сега чета "Уроци по дишане" на Ан Тейлър, отдавна ми е в списъка и се радвам, че й дойде моментът.

Успоредно подхванах и "Тебеширения човек" на Си Джей Тюдър. ОК ми върви Wink

П.С. През 2018-та съм прочела 70 книги, някои от тях - изключителни. Пожелавам и на себе си, и на вас, и през 2019-та да имаме страхотни литературни попадения, а тази тема да ни помага в това отношение!

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 09:03 от .♥.Петя.♥.

# 596
  • София
За много години и от мен! Присъединявам се към пожеланията за интересни и интригуващи книжни преживявания Simple Smile.
Съвсем в началото на годината завърших "Дневникът на един книжар" от Шон Битъл. Да, това наистина е дневник. За един кратък момент в средата ми доскуча, но това наистина беше мимолетно. Някак успях да се потопя в ежедневието на търговеца на книги втора употреба, прехвърлих се и в Шотландия, усмихвах се на иронията и самоиронията, изобщо тази много нестандартна книга успя да ми се хареса Simple Smile.

# 597
Честита Нова Година, четящи хора! Много качествена литература да прочетете през идните 12 месеца!

Аз завърших "Мечокът и славеят" и продължих с втората част - "Момичето в кулата".

Леле, искрено се възхищавам как четете по толкова много книги, даже малко ви завиждам (благородно разбира се). Аз завърших годината с едва 22 книги и не можах да си изпълня предизвикателството в ГР от 25.

Нямам търпение да гласуваме за книга на 2018, та да си набележа нови неща за четене (не че нямам достатъчно Grin)

# 598
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
За много години! Бъдете здрави и щастливи. Blush

Прочетох "Баба  праща поздрави и се извинява" . Много е увлекателна, докосваща и приятна за четене. Има много дълбоки послания, поднесени с неповторимо чувство за хумор.  Докато я четях ми се прииска и аз да яхна облачно животно и да се отправя към Страната-на-Почти-Будните. Обикнах Елса,  баба и, ворша и всички герои.  Книгата си заслужава и вече е сред любимите ми. Малко късно я открих, но май точно навреме.

"Човек трябва да има вяра. Баба все повтаряше това. Човек трябва да вярва в нещо, за да разбира приказките. ,,Не е толкова важно в какво точно, но все в нещо трябва да вярваш, иначе въобще няма смисъл да се мъчиш''."

# 599
  • Belgium
Помните ли онези следобеди, вечери и нощи, в които бяхте хванали толкова всепоглъщаща книга, че всичко останало – реалност, глад, време, пространство – биваше засмукано в нея и вие четяхте ли четяхте като в транс? Да, и аз почти вече не си ги спомням, защото ми се случват все по-рядко. По време на тия коледни празници обаче стана чудо (хо-хо!) - Стивън Кинг и неговият The Outsider върнаха с гръм и трясък тези усещания у мен. Отдавна имах книгата на английски, но все не стигах до нея. По едно време даже се самоспойлнах зловещо относно убиеца, което почти никога не ми се случва, и бях на косъм изобщо да се откажа да я чета. Обаче после си казах: „Я, се стягай, това са 500+ страници със синопсис, който звучи повече от примамливо.“ Оставих си романа специално за свободното време по празниците и го изчетох на 3-4 сядания. Сигурна съм, че можех дори по-бързо, ако не заболяваха очите от толкова взиране възхитено в страниците наведнъж.

Кинг ни отвежда в спокойното градче Флинт Сити, в което е извършено ужасяващо убийство на малко момче. Такова, каквото дори местните полицаи не са виждали през всичките си години служба. Абсолютно всички доказателства и свидетели, а те са безброй, сочат, че извършителят е Тери Митланд, популярния и обичан от всички треньор на местния младежки отбор по бейзбол. Следва зрелищен арест на стадиона пред очите на почти целия град и след това...всичко отива по дяволите Simple Smile

Атмосферата е изградена страшно прецизно, нито един от многобройните герои не е скучен, едноизмерен или излишен, както например беше в досадната "Спящите красавици". Нещата се променят и стават все по-ужасяващи буквално след всяка глава, която Кинг успява да завърши всеки път с ефектен клифхенгър. Просто не можеш да оставиш книгата, колкото и клиширано да звучи това. Дори въпросният спойлер, който споменах по-горе, не ми попречи да се насладя на The Outsider, напротив даже ми помогна да преодолея едно леко разочарование. Но няма да навлизам в подробности, за да не ви прецакам книжната нирвана.

Тук Кинг е в страшно добра форма, няма да съжалите нито за миг, че сте избрали точно този негов роман. Но го почнете, когато разполагате с малко повече свободно време за четене, защото иначе рискувате да не спите по цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт