Американски колеж - тринадесета тема

• 67 310
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • В офиса
Не, при Цветкова/Куин

# 376
  • София
Тинки, прекарване на свободното време казваш? Дали защото нашият випуск е по нова програма, не знам, но са много заети. Съдя и по това, че по всяко време - вечер, съботи, недели - се коментират домашни и проекти и то не от 2-3 деца, мисля, че е масово в класа. А още не са стартирали клубовете и големите задания...
Само аз ли мисля така, или и родители на други деветокласници са с такива наблюдения? 

Не мислиш само ти така. Много са натоварени и имат много за учене тази година.  В класа на щерката е същото, непрекъснато се коментират домашни, проекти, уроци. Но трябва да кажа, че в събота всички учители казаха, че класа им е много хубав и всички деца са страхотни, много амбициозни и трудолюбиви.

Аз наистина мисля, че моето учи в друго училище.  Rolling Eyes Вярно е, че тази година съм го видяла няколко пъти с учебник/хромбук, но времето, прекарано над тях е далеч от представата ми за "много". Да не говоря за абсолютната липса на стрес!  Laughing  По негови думи няма усещането, че е на училище-отива, забавлява се няколко часа и се прибира.
   Миналата година също нищо не правеше, но това беше някаква пуберска реакция срещу учителката му по ESL. Толкова не я харесваше, да спестя по-силните думи, че някъде към Коледа спря да я отразява и караше колкото да избута.
  Сега обратното-толкова го е впечатлила учителката по английски, че взе от библиотеката да чете някаква книга, която тя била споменала. Всъщност всичките си учители харесва и сигурно затова нещата му се получават за момента. Аз съм изключително скептична по отношение ученето чрез забавление. За мен си трябва предимно труд. Да видим как ще се развият нещата с напредването на срока и особено при файнълите.  Thinking

# 377
Такаааа, нещо ново от днес ... Хах, как се смях. Цитат на едно друго дете, ама по същата тема: "Те или шумят в час или се правят, че съществуват ..."
За сведение: препинателните знаци изразяват емоции и чувства. Качества, присъщи на живите същества.
Сега да изясня с думи по-прости: проблемът с приемането, справянето с такива хора е решен отдавна при нас: Тотал игнор!!! (ха, пак препинателни знаци). И гледане на сеира им отдалеч. Децата, хората въобще вдъхващи респект не биват нагрубявани дори и от феймъси, а дори и това да се случи инцидентно, веднага биват поставяни на място (е, това с Лидъл много ми допадна ...).
Проблемът на затварящите си очите родителски тела остава ... Не виждат, не искат да видят, не могат да видят, че имат проблем. Жалко! А именно те са хората, които трябва да съзрат, че детето им има проблем.
А моят проблем е осигуряване на атмосвера за учене в час - без шум, нагрубяване на учители, неприлични пози на тялото ... Абе само да е тихо, пак става! Иначе извън учебен час - да си се кикерчат - не ни пречат.

# 378
  • София
Ох, Kassii, чудя се само, тези родители с широко затворените очи, към които се обръщаш, дали те разбраха?

# 379
Ох, Kassii, чудя се само, тези родители с широко затворените очи, към които се обръщаш, дали те разбраха?

Даааа, сигурна съм! Изразих се просто, ясно и точно! С по-малко препинателни знаци Хахаха !!! (опааа, пак знаци) Simple Smile

# 380
  • София
Ох, значи да не се притеснявам, че само моето почти никога не го виждам да учи. Не ми се вярва да е чак толкова гениално, но е от най-енергоспестяващите като на Миленита. Simple Smile В това отношение не се е метнало на майка си.  За забавления той има предостатъчно време.

# 381
Да не пречиш на другите и да уважаваш личността и правата им е задължение в АК. Но не е задължително да им харесваш и да ги харесваш.
Live and let live. Hands V

# 382
Здравейте!
Родител съм на дете от 8-ми клас. Имам едно бързо питане, в случай, че някой се е сблъсквал с този проблем и може да ми помогне с информация: взимали ли сте бележка от АК, с която удостоверявате, че детето ви учи там, за да послужи пред старото училище? На нас ни искат такава, но детето ми твърди, че от Колежа разпращат такива бележки. И понеже вече трети ден не може да стигне до Администрацията и да попита, та поствам въпроса си тук.

# 383
  • софия
Нямам никакъв спомен да сме се занимавали с такава бележка!

# 384
  • София
И ние не сме.

# 385
Т.н. "отпускно" се издаваше от старото училище, след информация "бележка" за записвабе в новото... тази година най-после се сетиха, че това се прави служебно от РУО.
АКС правят това служебно информиране отпреди много години. (И преди 5г, когато основно образование се завършваше след осми клас, пак не сме носили бележка. Дори за друга област, пак беше по по служебен ред.)
Старото училище да си проверят нормативната уредба.

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 19:56 от peneva_a

# 386
На нас не са ни искали. До колкото ми е известно това се случва по служебен път. Не мога да цитирам наредбата , но го има, че служебно си разменят информацията.

# 387
На нас не са ни искали. До колкото ми е известно това се случва по служебен път. Не мога да цитирам наредбата , но го има, че служебно си разменят информацията.

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 10 ОТ 2016 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕ В УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 73 ОТ 2016 Г.) Обн. ДВ. бр.77 от 26 Септември 2017г.
Член 101

# 388
преместване - бележка

Благодаря за отговорите. Мисля, че става въпрос за тази бележка (2 точка), която е трябвало да бъде взета още в началото, но ние явно сме я проспали:

Чл. 108. (1) Учениците се преместват при спазване на следните условия и ред:
1. подаване на писмено заявление от родителите и/или ученика съгласно чл. 12, ал. 2 ЗПУО до директора на приемащото училище;

2. издаване на служебна бележка от директора на училището до три работни дни, с която потвърждава възможността за записването на ученика.

# 389
Вероятно някой някъде е проспал, но не мисля, че сте вие!
И ние архаичните сме се местили при този ред! Въпросната бележка се изпращаше по служебен път от АК.

Общи условия

Активация на акаунт