Студенти в UK - 10

• 85 239
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Идвам да попитам за мнение между три университета .Специалността е компютри а унитата  Шефилд ( не Шефилд халам) , Саутхемптън и Кингс Колидж Лондон( не в Кембридж).Чудим се кое е по-по- най от тези
Дъщеря ми завършва тази година "Компютърни науки" в Саутхямптън. Спря се на него, проучвайки рейтинг на уни и специалност, мнения и т.н. Не е съжалила нито за миг за избора си. Нивото е високо, условията чудесни. Не знам в каква степен зависи от университета, но намери стаж в отлична компания в Лондон, където работи миналото лято. А вече има и няколко оферти от големи компании за работа след завършването. Споменавам това, защото реализацията е едно от най-важните неща за децата ни.
Допълнителен плюс е, че университетът отпуска стипендии  за успех и за ниски доходи, което  беше за нея изключителна помощ.
Каквото и да изберете, желая успех на детето 🌺

# 721
  • Варна
И от мен един глас за Компютърни науки в Саутхемптън. Синът ми има приятели ,учили там и се реализираха веднага след завършването.

ingi , моят син остана само с бакалавър. Говори за магистратура, някога си евентуално ,но не иска магистратурата му да съвпада със специалноста от бакалавъра , а да надгради някакви други  умения, но не е решил какво точно. Та, засега се е съсредоточил основно върху работата.

Скрит текст:
И с отчет по питането ми за изпращане на документи. Изпратени със  Спиди на 26.02.2019 г. , 8.30 ч. сутринта, получени в централен Лондон днес - 07.03.19 в 14.30 ч  местно време. Според проследяването 3 дни са стояли в разпределителен център в Германия и  2 дни в София. Добре ,че не ни беше чак толкова спешно. Рекламират ,че пратките пристигат за 5-6 работни дни , но реално са повече. Предният път, колета ,който изпратих с тях , също пристигна за долу-горе това време. Сега, ако не бързахме, може би щеше да е добре да направя колет и да сложа писмото вътре и щеше да излезе по- изгодно. Хем продукти, хем документи. За следващия път ще знам и ще се подготвя по - отрано Simple Smile

duNdence ,много добри новини за дъщеря ти , относно работата. Нека все така да е Hands Plus1

Последна редакция: чт, 07 мар 2019, 22:07 от Сребърна паричка

# 722
Сребърна паричка, благодаря за отговора! Нашата девойка също така разсъждава, но бърза да си продължи направо! Получила е отказ от едното уни и е разтревожена!

# 723
Да допълня ,че унито в Лийдс редуцира надолу таксата за обучение на студунте с отличен успех и при студенти с един родител.

# 724
  • В най - голямото село
duNdence   bouquet за дъщеря ти. Упорити, умни и добри са децата ни!

# 725
Честит празник дами!

Бъди красива като цвете,

бъди нежна като полъх,

бъди сияйна като звездите

бъди успешна като жена.

Честит 8ми Март.

# 726
Честит празник, дами! Бъдете много здрави, обичани и усмихнати!
Благодаря за съветите. По някаква случайно или не:))) моят син вчера получи и последната покана от Leeds. Ще се радвам и на още мнения за 5-те университета - Lancaster University, Henley business school, University of Birmingham, UWE BRISTOL и Leeds University Business School, специалност: Маркетинг.
Весел празник!

# 727
  • UK
Виждам, че изборите на унита след 12- и клас  е в разгара си! Пожелавам успех на всички деца и радост за родителите им! Бързо-бързо се изтърколиха 3-те ни години в университета и ето , в навечерието на завършването е време и за магистратура! Споделете, мами!! Как минава изборът за продължаването! Важно ли е веднага това да се случи?

Не е важно да е абсолютно веднага, даже напротив, има предимство в това да се изчака.

Аз завърших бакалавър и после работих една година преди да започна магистратура. Според мен това ми помогна много, въпреки че магистъра ми нямаше нищо общо нито с бакалавъра ми, нито с работата. Беше по предмет, който ми е страшно много на сърце и не сбърках - вкара ме в уникална професионална сфера толкова добре, че работех по специалността си две седмици след завършването, помогна ми да създам страшно ценни контакти и ме вдъхнови да кандидатствам и за PhD тази година. Но отново чакам една година между магистър и докторантура, защото почивката от академичната среда е много полезна според мен. И лично, и финансово Simple Smile 

# 728
Имаме отказ от Единбург.Положението е Бат фърм,  Ланкастър иншурънс. Щастливи сме. Действаме нататък.

# 729
# 730
Здравейте, има ли някой оферта от UCL вече? Искаха разни допълнителни документи, изпратени са, но още няма оферта...

# 731
  • Карлово
Информираха ни, че ще се забавят с офертите, понеже кандидатите били много повече от друга година.

# 732
Здравейте, има ли някой оферта от UCL вече? Искаха разни допълнителни документи, изпратени са, но още няма оферта...

Дъщеря ми получи оферта от UCL през ноември, но подаде документите на 13.10.

# 733
  • Бургас
Здравейте Simple Smile Може би някъде е коментирано, но не успях да намеря.... та ще питам. Как стои въпроса с намирането на квартира за втората година? Може би сме закъсняли   вече. Вие кога я платите... кога децата ви се преместиха?
Благодаря! Моля, да пишат хора с отговори, а не критикуващи.

# 734
Здравейте Simple Smile Може би някъде е коментирано, но не успях да намеря.... та ще питам. Как стои въпроса с намирането на квартира за втората година? Може би сме закъсняли   вече. Вие кога я платите... кога децата ви се преместиха?
Благодаря! Моля, да пишат хора с отговори, а не критикуващи.
Дъщеря ми започна да си търси квартира още през февруари или март (началото на втория семестеър в 1 курс) .В началото на май сключиха договор заедно с още 2 момичета и наеха апартамент.Предплатиха 3 наема и още 100 паунда депозит ( от вяко момиче), нанесоха се в края на май. Иначе и там са некоректни. До последния момент цената беше по 250 паунда на момиче, и в деня на сключване на договора дигнаха на 300. Казаха им, че ако не са съгласни, други чакат за апартамента- Close Това е в Абърдийн. Иначе квартирата е хубава, обзаведенна, всяко момиче разполага със стая с легло и бюро, обща дневна, кухня и баня. На 500 м. от Абърдийнския университет. След като минаха трите месеца, които бяха предплатени, всяко момиче си превежда наема по банков път.

Общи условия

Активация на акаунт