Цветята в нашия дом /тема 75/

• 55 486
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
вече и аз не съм толкова сигурна.
ако е от пригор и те ще омекнат по-късно.
но точиците на третата снимка ме притесняват.

аз бих изрязала болните листа до здраво и бих наблюдавала.

Благодаря за съветите ! Ще изреже болните листа, въпреки че ме е жал. Дано да се оправи.

# 646

Black mamba , latte, amore purple heart, red velour . Новите ми петунии

# 647
Каланхоето ми прецъфтя и днес му изрязах с ножица сухите цветове. Правилно ли съм постъпила?
И аз така правя. Имам ги от години.

# 648
  • Северозапада
Здравейте! Имам акари. Моспилана май не е подходящ? Какъв препарат ще препоръчате? В агроаптеката сигурно знаят подходящ, но все пак да си знам. Прочетох малко за тези вредители, че не понасяли влага и студ, а в нас е точно обратното. Мислех да изкарам цветето на балкона за няколко дни, че в този дъжд е и влажно и студено, но пък ниските температури не са подходящи да него.

# 649
Здравейте! Имам акари. Моспилана май не е подходящ? Какъв препарат ще препоръчате? В агроаптеката сигурно знаят подходящ, но все пак да си знам. Прочетох малко за тези вредители, че не понасяли влага и студ, а в нас е точно обратното. Мислех да изкарам цветето на балкона за няколко дни, че в този дъжд е и влажно и студено, но пък ниските температури не са подходящи да него.

Дентрал за цветя спрей, върши много добра работа, акарите веднага падат

# 650
  • Северозапада
Благодаря, ще си го запиша.

# 651
Моля за помощ!
Подариха ми азалия. Всичко беше добре, но преди седмица цветовете започнаха да вехнат, после листата започнаха да падат и сега имам саксия с голи стръкове. На светло е, не е суха нито преполята, но умира. Дайте идеи, за съживяване. Благодаря!

# 652

Ето кой ме зарадва с цвят,каланхоето не успях да уморя,върви добре,а амарилисът след като изрязах изсъхналите цветове,излязоха листа Blush

# 653
  • оттам, откъдето започва България
Моля за помощ!
Подариха ми азалия. Всичко беше добре, но преди седмица цветовете започнаха да вехнат, после листата започнаха да падат и сега имам саксия с голи стръкове. На светло е, не е суха нито преполята, но умира. Дайте идеи, за съживяване. Благодаря!

Дано твоята да оцелее, че е голяма красота. При мен две загинаха. Сега в една саксия си стоят голите стръкове, но не виждам никакъв шанс да се съживят и сигурно отново ще ги изкореня и изхвърля.
Много ми е интересно как успяват да ги държат толкова красиво цъфнали в магазините, а като се подарят и започват да увяхват и окапват цветове и листа.

# 654
Моля за помощ!

Дано твоята да оцелее, че е голяма красота. При мен две загинаха. Сега в една саксия си стоят голите стръкове, но не виждам никакъв шанс да се съживят и сигурно отново ще ги изкореня и изхвърля.
Много ми е интересно как успяват да ги държат толкова красиво цъфнали в магазините, а като се подарят и започват да увяхват и окапват цветове и листа.
Същата ситуация бе и при мен.От огромно и кичесто цвете, останаха 4 клечки.Изкарах я на топло на терасата, поливах си я и само от 1 коренче тръгнаха миниатюрни листа.Извадих цялото растение, отрязах изсъхналите и насадих само оцелялото.Съживи се, даже я чакам за втори път да цъфне (от миналия 8-и март ми е).

# 655
Аз моята успявах да я поддържам в рамките на около година, цъфтеше като луда, до едно лято, когато заминахме на море и се оказа, че водата, която бях наляла, не й стига Sad
И така започна бавното й загиване. За мен това е едно от най-красивите саксийни растения, обожавам я.

# 656
Момичета, благодаря ви! Изкарвам я на терасата /непряка слънчева светлина/ и каквото стане.
Много са красиви в цветарските магазини, но не знам как успяват да ги поддържат така.

# 657
Преди 20-тина дни си боднах клонка индрише в саксия и така се радвах,че уж се хвана.Клончето здраво се  вкорени в почвата и беше свежо до преди 3-4дни,но сега леко почнаха да му съхнат връхчетата.Поливам 2 пъти седмично,до прозореца си стои.Момичета, посъветвайте ме как да го опазя,какво не правя както трябва?

# 658
  • София, Bulgaria
Здравейте, момичета, някой да има разсад кобея, че тази година, нито едно семенце не ми порасна.

# 659
  • Dope Reach
Здравейте! Не исках да отварям нова тема за въпроса, който имам, извинявам се ако го задавам в грешна тема.

Предстои ни ремонт на кухнята, като след него искам да я разкрася с растения, които имам намерение да поставя на земята (малко или много да компенсирам мястото, което няма да бъде заето с мебели), но не зная какви точно са удачни за въпросната стая, която не е осветена добре, има малко слънце само сутрин на изгрев и е доста студена през зимата. Какъв вид по-голямо растение би оцеляло в такива условия?

Общи условия

Активация на акаунт